Hopp til innhold

Northug alvorlig bekymret for stafetten

SOTSJI (NRK.no): Etter den skuffende OL-åpningen, frykter Petter Northug det blir vanskelig å ta ut et stafettlag som matcher Sverige.

Pette Northug

Petter Northug er bekymret for hvordan det skal gå med Norge på stafetten etter laginnsatsen i søndagens 30 kilometer med skibytte.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi detter totalt sammen på en dag som dette når vi har to løpere som egentlig skal være gode som ikke er med på sisterunden. Det blir vanskelig å ta ut et stafettlag nå, fryktelig vanskelig, sier Petter Northug (28).

Dario Cologna fra Sveits vant 30 km fellesstart med skibytte foran en svenske og en nordmann, henholdsvis Marcus Hellner og Martin Johnsrud Sundby.

Dario Cologna

Sveitsiske Dario Cologna har nettopp kommet tilbake etter en skade. Søndag tok han gull på 30-kilometeren med skibytte.

Foto: Gregorio Borgia / Ap

Bortsett fra Sundbys bronse, var det lite å juble for med norske øyne. Northug kjempet lenge i teten, men ga opp en kilometer før mål og ble nummer 17. Sjur Røthe og Tord Asle Gjerdalen var aldri med i løpet, og ble nummer 20 og 21.

– Dette var elendig av oss som lag, konstaterer Northug i fullt alvor.

Bjørndalen og Berger

– Det blir vel Bjørndalen på siste etappe og Berger på tredje, så får vi se, jeg vet ikke om jeg får plass på den, tilføyer han sarkastisk.

Til sammenlikning ble Daniel Richardsson nummer sju, Lars Nelson nummer ti og Anders Södergren nummer 14. I bakhånd har de Johan Olsson og Calle Halfvarsson.

Petter Northug legger ikke skjul på at det kan bli vanskelig å slå de regjerende olympiske mestrene i stafett om en drøy uke.

– De er fire mann som er med hele veien inn, og så har de Johan Olsson på sidelinja. De er tittelforsvarere og kommer i OL-form igjen, mens vi har et lite dilemma når vi leverer så dårlig som vi gjør, konstaterer Northug.

Skryter av svenskene

Han nøler derfor ikke med å utrope svenskene til stafettfavoritter.

– Mange av de svenske løperne er gode på mellomhøyde, og det vet vi i hvert fall at Johan er. Hvis han viser seg å være i bra klassiskform, blir det spennende å se hvordan de gjør det. De har mange løpere å velge blant.

Northug tok seg veldig god tid i pressesonen etter søndagens løp, og hadde uvanlig mye positivt å si om sine svenske rivaler.

Om Marcus Hellner sier han:

– Han var sterk. Han gikk bra forrige helg, og følger opp her. Så han virker å være i solid form, han blir vanskelig å ha med å gjøre.

Anders Södergren får følgende attest:

– Jeg er imponert. Anders har hatt motgang, men gjør et veldig bra løp i dag. Hvis dette fortsetter, blir han skummel på femmila. Jeg sa til ham at jeg trenger motoren hans. Sa svarte han at han trenger min «snabbhet».

Ikke helt i «gravbøtta»

For sin egen del føler Northug likevel at formen er god. Dagsformen var bare ikke helt topp, og da sparte han kreftene i stedet for å kjempe om en femteplass.

– Jeg tenkte medalje hele veien. Man går ikke helt i gravbøtta når man ikke må. Jeg kjente at jeg ikke var god nok for medalje, og da gir man litt opp.

– Trenger du tid på å bearbeide skuffelsen?

– Nei, jeg trenger ikke det. Jeg tenker allerede på sprinten.

Og til tross for søndagens nedtur, ser Northug fortsatt på seg selv som den største favoritten til å bli olympisk sprintmester tirsdag.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater 30 km med skibytte, menn» i nytt vindu

Siste nytt

 • Golfprofil i strupen på LIV-utbryterne

  LIV-touren fortsetter å være den store snakkisen i golfmiljøet. Billy Horschel har null sympati med spillere som er utestengt av PGA.

  – Man høster som man sår. De valgte å spille på den touren, og da synes jeg de skal holde seg der. De burde ikke få komme tilbake til europa- og PGA-touren, sier Horschel i forkant av Scottish Open og fortsetter:

  – De sier at PGA-touren ikke lytter. Slike uttalelser gjør meg veldig frustrert, for mange av dem er hyklere og lyver om en del ting. Jeg kan ikke bare sitte her mer og være diplomatisk.

  Tidligere i sommer ble LIV-spillere kastet ut av PGA- og europatouren. Sistnevnte bøtela også dem som deltok i golfligaens første turnering tidlig i juni.

  Den nyetablerte touren er særlig kontroversiell fordi den er økonomisk støttet av det statlige fondet i Saudi-Arabia. Kritikerne mener det hele er et forsøk på å «sportsvaske» landets omdømme.

  Flere av de utestengte spillerne føler seg urettferdig behandlet og har anket avgjørelsen.

  Memorial Golf
  Foto: Darron Cummings / AP
 • Gleder seg til å spille med Haaland: – En fantastisk spiller

  Kalvin Phillips signerte mandag for Manchester City og forteller i et intervju at han ser fram til samarbeidet med målmaskinen Erling Braut Haaland.

  – Han er en fantastisk spiller. Målsnittet hans taler for seg selv, og avslutningene hans er utrolige, sier Phillips til klubbens hjemmeside.

  Manchester City har forsterket seg godt denne sommeren og har hentet tre spillere allerede. I tillegg til Phillips (500 millioner kroner) og Haaland (619 millioner), har også keeper Stefan Ortega (61,54 millioner) signert for klubben.

  – Jeg tror han kommer til å komme inn i ligaen og fortsette akkurat der han avsluttet med Dortmund. Forhåpentligvis scorer han noen mål for oss tidlig i sesongen, og så flyr han videre derfra, fortsetter nysigneringen om den norske kraftspissen. (NTB)

  Fotball, Nations League: Norge - Sverige (3-2)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste