Northug alvorlig bekymret for stafetten

SOTSJI (NRK.no): Etter den skuffende OL-åpningen, frykter Petter Northug det blir vanskelig å ta ut et stafettlag som matcher Sverige.

Pette Northug

Petter Northug er bekymret for hvordan det skal gå med Norge på stafetten etter laginnsatsen i søndagens 30 kilometer med skibytte.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi detter totalt sammen på en dag som dette når vi har to løpere som egentlig skal være gode som ikke er med på sisterunden. Det blir vanskelig å ta ut et stafettlag nå, fryktelig vanskelig, sier Petter Northug (28).

Dario Cologna fra Sveits vant 30 km fellesstart med skibytte foran en svenske og en nordmann, henholdsvis Marcus Hellner og Martin Johnsrud Sundby.

Dario Cologna

Sveitsiske Dario Cologna har nettopp kommet tilbake etter en skade. Søndag tok han gull på 30-kilometeren med skibytte.

Foto: Gregorio Borgia / Ap

Bortsett fra Sundbys bronse, var det lite å juble for med norske øyne. Northug kjempet lenge i teten, men ga opp en kilometer før mål og ble nummer 17. Sjur Røthe og Tord Asle Gjerdalen var aldri med i løpet, og ble nummer 20 og 21.

– Dette var elendig av oss som lag, konstaterer Northug i fullt alvor.

Bjørndalen og Berger

– Det blir vel Bjørndalen på siste etappe og Berger på tredje, så får vi se, jeg vet ikke om jeg får plass på den, tilføyer han sarkastisk.

Til sammenlikning ble Daniel Richardsson nummer sju, Lars Nelson nummer ti og Anders Södergren nummer 14. I bakhånd har de Johan Olsson og Calle Halfvarsson.

Petter Northug legger ikke skjul på at det kan bli vanskelig å slå de regjerende olympiske mestrene i stafett om en drøy uke.

– De er fire mann som er med hele veien inn, og så har de Johan Olsson på sidelinja. De er tittelforsvarere og kommer i OL-form igjen, mens vi har et lite dilemma når vi leverer så dårlig som vi gjør, konstaterer Northug.

Skryter av svenskene

Han nøler derfor ikke med å utrope svenskene til stafettfavoritter.

– Mange av de svenske løperne er gode på mellomhøyde, og det vet vi i hvert fall at Johan er. Hvis han viser seg å være i bra klassiskform, blir det spennende å se hvordan de gjør det. De har mange løpere å velge blant.

Northug tok seg veldig god tid i pressesonen etter søndagens løp, og hadde uvanlig mye positivt å si om sine svenske rivaler.

Om Marcus Hellner sier han:

– Han var sterk. Han gikk bra forrige helg, og følger opp her. Så han virker å være i solid form, han blir vanskelig å ha med å gjøre.

Anders Södergren får følgende attest:

– Jeg er imponert. Anders har hatt motgang, men gjør et veldig bra løp i dag. Hvis dette fortsetter, blir han skummel på femmila. Jeg sa til ham at jeg trenger motoren hans. Sa svarte han at han trenger min «snabbhet».

Ikke helt i «gravbøtta»

For sin egen del føler Northug likevel at formen er god. Dagsformen var bare ikke helt topp, og da sparte han kreftene i stedet for å kjempe om en femteplass.

– Jeg tenkte medalje hele veien. Man går ikke helt i gravbøtta når man ikke må. Jeg kjente at jeg ikke var god nok for medalje, og da gir man litt opp.

– Trenger du tid på å bearbeide skuffelsen?

– Nei, jeg trenger ikke det. Jeg tenker allerede på sprinten.

Og til tross for søndagens nedtur, ser Northug fortsatt på seg selv som den største favoritten til å bli olympisk sprintmester tirsdag.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater 30 km med skibytte, menn» i nytt vindu

Siste nytt

 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjempestart for Hovland

  Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

  Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

  – Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde. (NTB)

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal