Hopp til innhold

Norsk VM-håp skadet på trening: – Beinet hang i en helt unaturlig stilling

Mikael Gunnulfsen brakk leggbeinet i et fall på trening lørdag. NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener 27-åringen kunne vært et medaljehåp for Norge på VM-femmila i Oberstdorf.

fLo_bw76lok

SESONGEN SPOLERT: Det åpnet meget bra, men sesongen har utviklet seg til et mareritt for Mikael Gunnulfsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Ifølge en pressemelding fra Team Telemark var Gunnulfsen uheldig på trening på Lillehammer lørdag.

I stor hastighet kolliderte han med en annen løper. Resultatet ble et brukket leggben.

– Jeg forstod umiddelbart at dette var alvorlig. Beinet hang i en helt unaturlig stilling, forteller Gunnulfsen i pressemeldingen.

Det kom raskt andre løpere til, som tilkalte hjelp. Siden ulykken skjedde langt inn i terrenget, ble Gunnulfsen liggende 45 minutter i snøen før snøscooter kom og fraktet han til en ventende ambulanse.

Forfølges av uhell

– Uhellene forfølger Mikael Gunnufsen. Han måtte jo bryte tidlig under NM på Konnerud forrige vinter. Så har han vist storform i starten av denne sesongen, og for meg var han en opplagt kandidat til å gå femmila i VM i Oberstdorf, og vi hadde gledet oss til å se Mikael på 30 km klassisk fellesstart i norgescupen 10. januar, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

– Så du på ham som en medaljekandidat på den klassiske femmila i VM?

– Ja, med den seieren han hadde i åpningsrennet på Beitostølen, med alle i den norske eliten på plass, er det ingen tvil om at han er en som i en god stund kunne tatt medalje på ei femmil i VM. Han er meget god i klassisk stil generelt, og sånn sett var dette svært uheldig, sier Torgeir Bjørn.

I NM-løpet Bjørn sikter var Gunnulfsen en av favorittene, men fikk skuldra ut av ledd. Det skjedde 1. februar i fjor.

– Langt nede

Denne sesongen åpnet han knallsterkt, og vant den klassiske 15-kilometeren i den nasjonale sesongåpninga på Beitostølen. Men uflaksen meldte seg umiddelbart. På vei til verdenscupåpninga i Ruka, måtte nemlig Gunnulfsen snu og kjøre hjem fordi han ikke følte seg hundre prosent.

Med en sterk plassering i den tremila i norgescupen på Lygna neste helg, kunne han ha sikret plassen på VM. Gunnulfsen har nemlig tidligere vist sitt potensial på klassisk femmil, med en åttendeplass i Holmenkollen i 2019.

G9lsu31gIhU

SNAKKET MED GUNNULFSEN: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum bekrefter at Mikael Gunnulfsen er langt nede etter skaden.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Nå er jeg langt nede. Jeg har aldri vært så sterk som nå, og så frem til å kjempe om den VM-billetten. Dette kommer til å ta tid å fordøye, sier Gunnulfsen, som selvfølgelig mister resten av sesongen.

Han ble først kjørt til Lillehammer Sykehus. Senere søndag blir han fraktet videre til Oslo, hvor han ifølge pressemeldingen opereres i morgen.

Nossum: – Fryktelig synd på ham

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum føler også med Gunnulfsen.

– Jeg synes fryktelig synd på ham. Først og fremst høres det ut som en veldig vond skade å få. Det tror jeg alle som har slått skinnleggen forstår, sier Nossum, som akkurat har snakket med Gunnulfsen på telefon når NRK får tak i ham.

Nossum bekrefter at Gunnulfsen var høyaktuell for VM, og dermed også en medaljekandidat.

– Er du i en norsk tropp til VM, så er du medaljekandidat. Mikael var ikke klar for VM, det er rennene som kommer nå som avgjør det, men han hadde veldig gode kort på hånda. Han har tidligere også vist seg som en meget sterk femmilsløper, sier Nossum.

Han bekrefter at det var en nedbrutt skiløper han snakket med, men samtidig en skiløper som ikke har tenkt å gi opp.

– Han sa vel at han allerede før han traff bakken rakk å begynne å tenke på 15 km klassisk i OL neste år. Det er også en bra mulighet for ham, sier Eirik Myhr Nossum.

Sportsnyheter

Bjørgen Jullumstrø

Mener trenerteamet er skreddersydd for Johaug: – Rigget for et comeback

Marit Bjørgen og Pål Gunnar Mikkelsplass går inn som assistenttrenere på kvinnelandslaget i langrenn. Det betyr én ting, tror NRKs ekspert: Comeback for Therese Johaug.

Siste nytt

  • Tippemidlene: Rekordhøye 3,7 milliarder kroner til idretten

    Regjeringen bevilger 3,723 milliarder kroner av Norsk Tippings overskudd til idrettsformål over hele Norge i 2024.

    Det er en økning på 288 millioner kroner fra fjorårets utbetaling. Totalt går 7,1 milliarder av tippeoverskuddet til idrett, kultur og frivillighet, opplyser Kulturdepartementet.

    Av idrettstilskuddet går nærmere to milliarder kroner til idrettsanlegg i kommunene. Her økes bevilgningen med 180 millioner kroner fra 2023.

    – Tilgang på anlegg er en av de viktigste forutsetningene for et bredt og tilgjengelig idrettstilbud, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap).

    (NTB)

  • Stjernefelt på 5000 meter under Bislett Games

    Noen av verdens fremste utøvere på 5000 meter tar turen til Bislett Games i Oslo 30. mai.

    Verdensrekordholder Joshua Cheptegei, det etiopiske løpeesset Yomif Kejelcha og Diamond League-mesteren fra 2021, Berihu Aregawi, leder an det stjernespekkede feltet.

    Jacob Kiplimo, Hagos Gebrhiwet, Telahun Haile Bekele, Luis Grijalva og Dominic Lobalu meldes også klar i en pressemelding.

    Den norske stjernen Henrik Ingebrigtsen står også oppført på startlistene.

    Fredrik Aukland
    Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
  • Belgisk storavis: Van Aert med mål om comeback i norsk ritt

    Visma-stjernen Wout Van Aert har angivelig valgt å sikte seg inn på skadecomeback i Tour of Norway 23. mai, skriver den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

    Van Aert har vært ute av konkurranse siden han i slutten av mars ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen. Dagen etter ble han operert for skaden, og 29-åringen har siden brukt tiden på å rehabilitere.

    Van Aert har herjet på den internasjonale sykkelscenen de siste årene, og Visma-rytteren har blant notert ni etappeseirer i Tour de France. Kragebeinsbruddet i Dwars door Vlaanderen kom rett i forkant av en lang rekke vårklassikere.

    11. april ble det gjort kjent at årets Giro d'Italia går uten den belgiske 29-åringen.

    – Jeg er skuffet over å miste mitt nest største mål for sesongen, men jeg må prioritere helsen og gi kroppen tiden det tar å bli bra igjen, sa Van Aert etter at beslutningen ble tatt. (NTB)

    Van Aert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal