En svimmel og kvalm Falla ble beste norske på sprinten: – Det brenner i hele kroppen

LENZERHEIDE/OSLO (NRK): Til tross for at det ikke ble noen stor norsk dag, gikk en litt uvel Maiken Caspersen Falla (27) inn til tredjeplass på sprinten i Tour de Ski.

maiken

TOK TREDJEPLASS: Maiken Caspersen Falla tok tredjeplassen til tross for at hun følte seg litt småsyk.

Foto: Anders Skjerdingstad

Laster innhold, vennligst vent..

Maiken Caspersen Falla var den eneste av de norske som klarte å kvalifisere seg til sprintfinalen, og tok til slutt tredjeplassen. Sveitsiske Laurien van der Graaf trakk det lengste strået og tok førsteplassen.

Van der Graaf overrasket og tok seiersintervjuet på norsk. Hun har nemlig gått på skole i Meråker. Se intervjuet under.

Laurien van der Graff går på ski for Sveits, men har gått på skole i Meråker

Svimmel og kvalm

En sliten Falla gikk til slutt tom for krefter under sprintfinalen.

– Jeg har så mye melkesyre. Det brenner i hele kroppen. Jeg blir svimmel og kvalm og alt som er. Om det er høyden eller formen, det vet jeg ikke. Jeg klarer å kjempe meg til en plass på pallen, og da får jeg være fornøyd med det når jeg ikke føler meg helt rå, sier Falla til NRK.

Falla gikk videre fra kvartfinalen som «lucky loser» og innrømmer at hun måtte kjempe for å komme seg videre til finalen.

– Jeg merket at jeg måtte ta meg sammen for å komme til finalen. Så får jeg håpe at jeg får en bedre følelse de neste dagene her, ellers så blir det ikke så veldig artig å gå skirenn, sier Falla.

Uheldige Diggins

Men ingen var mer uheldig enn Jessica Diggins under lørdagens sprint. Hun brakk staven både i kvartfinalen og finalen!

I kvartfinalen måtte amerikaneren gå en halv runde før hun klarte å få tak i en ny stav. Likevel klarte hun å kvalifisere seg til semifinalen.

Bilder med tillatelse fra TV2

Jessica Diggins brekker staven i kvartfinalen og finalen.

– Må bli litt frekkere

Ingvild

SKUFFET: Ingvild Flugstad Østberg var skuffet over egen innsats i semifinalen.

Foto: Anders Skjerdingstad

Ingvild Flugstad Østberg var svært skuffet etter at hun røk ut i semifinalen, hvor hun ble slått av Falla og amerikanske Sophie Caldwell.

– Jeg føler jeg har en bra posisjon, også blir det etter hvert litt albuer. Så må jeg sikkert bli litt frekkere selv også. Det ligger ikke helt i min natur å skubbe og dytte, sier Østberg til NRK.

– Jeg blir jo forbannet. Jeg hadde en bra dag og kunne kjempet om pallplasser. Er man ikke god nok, så er man ikke god nok, sier Østberg.

Heidi Weng ble også utslått i semifinaleheatet.

Tårevåt Jacobsen

astrid

LEI SEG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i kvartfinalen og var veldig skuffet over egne prestasjon.

Foto: Ander Skjerdingstad

Astrid Uhrenholdt Jacobsen stivnet i første kvartfinaleheat og kom sist i sitt heat.

– Jeg er veldig skuffet. Det er rart hvor skuffet man kan bli av å gå dårlig taktisk. Det er jo bedre å være dårlig taktisk i ett løp, enn være i dårlig form. Jeg kjenner at formen er veldig bra og jeg gjør egentlig det jeg har tenkt til å gjøre, men det er bare en dårlig taktikk. Så da ryker jeg rett ut, sier en tårevåt Jacobsen til NRK.

– Hvordan blir veien videre nå?

– Det er jo flere renn da, og sånn sett er det greit å være i bra form. Jeg tror det kan bli bra i morgen. Det skal nesten ikke klaffe i sprint, ler Jacobsen.

Siste nytt

 • Ruud med rankingbyks

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser, og har gått fra nummer 136 til 30 på to år. Dette er hans beste posisjon i karrieren. I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Riccardo Antimiani / AFP
 • City opna med siger

  Manchester City sesongopna med 3-1 over Wolverhampton i Premier League i kveld. City dominerte stort før pause og scora ved Kevin de Bruyne og Phil Foden.

  Etter pause var Wolverhampton stort sett det beste laget, og Raul Jimenez reduserte, men Gabriel Jesus spikra resultatet fem minutt på overtid.

  Kevin de Bruyne
  Foto: Stu Forster / AFP
 • Zlatan-varsku til Bodø/Glimt

  Zlatan Ibrahimovic er i form. Han scora begge då Milan sesongopna med 2-0 over Bologna i Serie A måndag. 1-0 kom ti minutt før pause, 2-0 på straffe fem minutt etter halvtid.

  Bodø/Glimt skal møte Zlatan og Milan i Italia i europaliga-kvalifisering torsdag.

  Zlatan har no scora 550 mål i karrieren, av dei 134 i Serie A.

  Zlatan Ibrahimovich
  Foto: Antonio Calanni / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal