En svimmel og kvalm Falla ble beste norske på sprinten: – Det brenner i hele kroppen

LENZERHEIDE/OSLO (NRK): Til tross for at det ikke ble noen stor norsk dag, gikk en litt uvel Maiken Caspersen Falla (27) inn til tredjeplass på sprinten i Tour de Ski.

maiken

TOK TREDJEPLASS: Maiken Caspersen Falla tok tredjeplassen til tross for at hun følte seg litt småsyk.

Foto: Anders Skjerdingstad

Laster innhold, vennligst vent..

Maiken Caspersen Falla var den eneste av de norske som klarte å kvalifisere seg til sprintfinalen, og tok til slutt tredjeplassen. Sveitsiske Laurien van der Graaf trakk det lengste strået og tok førsteplassen.

Van der Graaf overrasket og tok seiersintervjuet på norsk. Hun har nemlig gått på skole i Meråker. Se intervjuet under.

Laurien van der Graff går på ski for Sveits, men har gått på skole i Meråker

Svimmel og kvalm

En sliten Falla gikk til slutt tom for krefter under sprintfinalen.

– Jeg har så mye melkesyre. Det brenner i hele kroppen. Jeg blir svimmel og kvalm og alt som er. Om det er høyden eller formen, det vet jeg ikke. Jeg klarer å kjempe meg til en plass på pallen, og da får jeg være fornøyd med det når jeg ikke føler meg helt rå, sier Falla til NRK.

Falla gikk videre fra kvartfinalen som «lucky loser» og innrømmer at hun måtte kjempe for å komme seg videre til finalen.

– Jeg merket at jeg måtte ta meg sammen for å komme til finalen. Så får jeg håpe at jeg får en bedre følelse de neste dagene her, ellers så blir det ikke så veldig artig å gå skirenn, sier Falla.

Uheldige Diggins

Men ingen var mer uheldig enn Jessica Diggins under lørdagens sprint. Hun brakk staven både i kvartfinalen og finalen!

I kvartfinalen måtte amerikaneren gå en halv runde før hun klarte å få tak i en ny stav. Likevel klarte hun å kvalifisere seg til semifinalen.

Bilder med tillatelse fra TV2

Jessica Diggins brekker staven i kvartfinalen og finalen.

– Må bli litt frekkere

Ingvild

SKUFFET: Ingvild Flugstad Østberg var skuffet over egen innsats i semifinalen.

Foto: Anders Skjerdingstad

Ingvild Flugstad Østberg var svært skuffet etter at hun røk ut i semifinalen, hvor hun ble slått av Falla og amerikanske Sophie Caldwell.

– Jeg føler jeg har en bra posisjon, også blir det etter hvert litt albuer. Så må jeg sikkert bli litt frekkere selv også. Det ligger ikke helt i min natur å skubbe og dytte, sier Østberg til NRK.

– Jeg blir jo forbannet. Jeg hadde en bra dag og kunne kjempet om pallplasser. Er man ikke god nok, så er man ikke god nok, sier Østberg.

Heidi Weng ble også utslått i semifinaleheatet.

Tårevåt Jacobsen

astrid

LEI SEG: Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i kvartfinalen og var veldig skuffet over egne prestasjon.

Foto: Ander Skjerdingstad

Astrid Uhrenholdt Jacobsen stivnet i første kvartfinaleheat og kom sist i sitt heat.

– Jeg er veldig skuffet. Det er rart hvor skuffet man kan bli av å gå dårlig taktisk. Det er jo bedre å være dårlig taktisk i ett løp, enn være i dårlig form. Jeg kjenner at formen er veldig bra og jeg gjør egentlig det jeg har tenkt til å gjøre, men det er bare en dårlig taktikk. Så da ryker jeg rett ut, sier en tårevåt Jacobsen til NRK.

– Hvordan blir veien videre nå?

– Det er jo flere renn da, og sånn sett er det greit å være i bra form. Jeg tror det kan bli bra i morgen. Det skal nesten ikke klaffe i sprint, ler Jacobsen.

Siste nytt

 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP
 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

  Casper Ruud
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal