Hopp til innhold

Marerittdag for Krüger – ble nummer 74: Ville bryte og snike seg ut av stadion

RUKA (NRK): Norges herrelag ble satt på plass av hjemmeyndlingen Iivo Niskanen i sesongens første distanserenn. De fleste var likevel i nærheten av pallplassering. Med ett unntak. Simen Hegstad Krüger var regelrett sjanseløs.

Verdenscup langrenn i Ruka, Krüger

HELBOM: Simen Hegstad Krüger, her etter rennet i Ruka .

Foto: Torstein Bøe / NTB

28-åringen var åpenbart den mest skuffet av de norske utøverne da de én etter én ankom pressesonen etter det første av to uttaksrenn på OL-øvelsen 15 kilometer klassisk.

– Det var ikke gøy. Jeg vet da søren. Jeg føler jeg går med en skikkelig brems på i dag, sier Krüger til NRK i den bitende kulden i Ruka i Nord-Finland.

– Selvtilliten får en knekk

oy0wKGMPrPM

SEIERSPALLEN UTEN NORDMENN: Aleksej Tsjervotkin, Iivo Niskanen og Aleksandr Bolsjunov gliser etter 15 kilometeren i klassisk stil lørdag.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

På en dag der Erik Valnes imponerte med en fjerdeplass, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg og Hans Christer Holund ble et sted mellom syv og 12 på resultatlisten, havnet Krüger helt nede på 74. plass.

Lyn-løperen var over tre minutter bak vinner Iivo Niskanen.

– Det ødelegger jo helga hans fullstendig. Jeg vet ikke hvorfor det går så sakte med ham, han trives ikke så godt i Ruka. Det har skjedd før at han har gått dårlig, men det er kanskje i grenseland dårlig, vurderer Emil Iversen når han blir spurt om lagkompisen.

På spørsmål om hva han tenkte om sekunderinger og følelse underveis, svarer Krüger slik:

– Jeg hadde egentlig mest lyst til å bare snike meg ut et eller annet sted og kutte løpet, men det sitter langt inne å bryte et løp. Jeg skal gå til mål og heller være listefyll i dag, sier han til NRK.

– Jeg tenker at det var ekstremt kjedelig å gå rundt, og selvtilliten får en knekk. Det er ikke moro å se at løpere du normalt skal kjempe med bare fyker fra deg og du har ikke nubbsjans. Jeg tror jeg gikk fortere på oppvarming i dag enn i rennet, og det sier sitt.

gTnDVIY71qo

INGENTING STEMTE: For Simen Hegstad Krüger, her underveis på 15 kilometeren i klassisk i Ruka lørdag.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Sikkert 50 nordmenn som kunne slått meg

Han er ikke i tvil om at noe er galt. Men han mener det kan bli rettet på ganske fort. Krüger gjentar at han er veldig skuffet og lei seg, og sier at «dette ikke er noe man har lyst til når man reiser på verdenscup».

– Det er sikkert 50 nordmenn som kunne slått meg i dag og det er kjedelig, men sånn er det av og til. Av og til fungerer ikke ting. Da havner man langt bak, og så får man håpe at det fungerer bedre ved neste anledning.

– Mitt livs distanserenn

Verdenscup i Ruka, Erik Valnes

IMPONERTE: Erik Valnes.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Der Krüger var totalt i villrede, hadde resten av laget en forklaring på hvorfor Norge ifølge NRK-ekspert Torgeir Bjørn ble «feid av banen» og det ikke ble noen norske på seierspallen.

Erik Valnes var nærmest og ble nummer fire, bare 1,1 sekunder bak Aleksandr Bolsjunov som kapret tredjeplassen.

– Jeg har gått mitt livs distanserenn. Jeg kunne ikke ha gjort det så fryktelig mye bedre, sier Valnes selv etter løpet.

Forklaringene varierte

Emil Iversen følte seg helt grei, men manglet et lite gir. Johannes Høsflot Klæbo virket ikke stresset og påpekte at rennet lørdag bare var hans tredje hardøkt i klassisk denne sesongen. Pål Golberg tapte mye på å gå uten stavtrinse en liten del av løpet.

Hans Christer Holund erkjente at han hadde blitt for ivrig, stolt litt for lite på seg selv og lagt på et ekstra lag med smurning under skiene. Det skulle han ikke gjort. Dermed ble avstanden opp for lang for samtlige.

Vurderte sine egne OL-sjanser

Det store spørsmålet er hva lørdagens resultater har å si for OL-uttaket på denne distansen. Norge har fire plasser. Det kommer imidlertid en sjanse til på 15 kilometer klassisk intervallstart. Nemlig i Lenzerheide i Sveits i forbindelse med Tour de Ski.

– Jeg kunne vel ikke gjort det så fryktelig mye bedre. Jeg er veldig fornøyd, sier Valnes.

– Jeg føler meg ganske trygg på at jeg får gå den distansen, sier Emil Iversen.

DouD8yXjyz4

MIDDELS DAG: For Johannes Høsflot Klæbo, her underveis på lørdagens 15 kilometer i klassisk.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Nå er jeg tredje beste norske i dag på 15 klassisk, og så vidt jeg vet er det fire plasser, så det er innenfor, sier Klæbo.

– I dag er jeg vel da fjerde best og inne. Jeg tenker på meg selv og har kjent meg bedre tidligere i høst, og jeg håper jeg kan finne den følelsen igjen om fire uker i Lenzerheide og vise meg enda sterkere, sier Pål Golberg.

Ikke bekymret for Iversen og Klæbo

Allroundtrener Eirik Myhr Nossum sier han heldigvis har noen helger før han skal ta ut OL-laget. Han fullroser Erik Valnes og mener noen av de andre som er aktuelle leverte «høvelig greit».

– Emil er en av dem som går et greit løp på en dårlig dag. Johannes er nok et stykke bak sitt aller beste, han er tross alt ei helg bak der han har vært tidligere, så han er jeg ikke redd for, vurderer Nossum.

– Skal ikke gi opp noe som helst

Krüger sier at det ikke er tvil lengre om at han må til Tour de Ski og levere noe helt annet enn han gjorde i dag.

– Gir du opp 15 klassisk i OL etter det her?

– Jeg skal ikke gi opp noe som helst, jeg vet at jeg kan og nå handler det om å få kroppen til å spille på lag, så får vi se hva jeg klarer å få til da.

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Finsk millardær vil kjøpe Inter: – Definitivt interessert

  Den finske milliardæren Thomas Zilliacus var interessert i å kjøpe Manchester United, men trakk seg fra budrunden. Nå har han siktet seg inn på Mesterliga-finalist Inter.

  – Jeg er definitivt interessert i Inter, sier Zilliacus til den finske avisen Ilta-Sanomat, gjengitt av Aftonbladet.

  Lørdag spiller Inter Mesterliga-finalen mot Manchester City.

  Kinesiske Suning Holdings Group eier Inter i dag, men klubben har slitt økonomisk i en årrekke og nå skal Steven Zhang, eiergruppens frontfigur, være åpen for å selge.

  – Jeg har noen ideer rundt dette, men det gagner egentlig ingen av partene at jeg prater om det offentlig. Men jeg er så absolutt interessert, sier Zilliacus.

  Han var med i budrunden om Manchester United, men trakk seg før den tredje runden. Han slaktet klubbens nåværende eiere, Glazer-familien, og kalte hele prosessen «en farse».

  Serie A - Torino v Inter Milan
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Italia og Uruguay til finalen i U20-VM

  Natt til fredag norsk tid kjempet Italias unge og lovende seg til en 2-1-seier over Sør-Korea i U20-VM. I finalen møter de Uruguay.

  Søramerikanerne slo Israel 1-0 i sin semifinale sent torsdag kveld.

  Begge lag jakter sin første tittel i mesterskapet. Uruguay har vært i finalen to ganger, men tapt begge. Italienerne har en 3. plass som sitt beste resultat i mesterskapet.

  Denne gangen setter de sin lit til Chelsea-talentet Cesare Casadei, som er U20-VMs toppscorer med syv mål så langt. Han scoret også i semifinalen.

  I forrige utgave av mesterskapet, i 2019, ble Erling Braut Haaland toppscorer med ni mål. Alle ni kom i en 12-0-seier over Honduras, men Norge ble slått ut i gruppespillet.

  Ukraina er regjerende mester i U20-VM, mens Argentina er den mest suksessfulle nasjonen. De har vunnet mesterskapet seks ganger.

  Cesare Casadei
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Panthers slo tilbake i Stanley Cup-finalen

  Vegas Golden Knights så ut til å gå mot sin tredje strake seier i finalen i Stanley Cup torsdag, men Florida Panthers ville det annerledes

  Vegas ledet 2-0 i best av sju-serien etter at å ha vunnet sine to første hjemmekamper.

  Lenge så det ut til at de ville klare seier også i den første av to bortekamper, men Panthers kjempet seg til overtidsspill og tok sin første seier i finalespillet med 3-2.

  Neste kamp spilles i Miami natt til søndag norsk tid. (NTB)

  Stanley Cup Golden Knights Panthers
  Foto: Rebecca Blackwell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste