Hopp til innhold

Marerittdag for Krüger – ble nummer 74: Ville bryte og snike seg ut av stadion

RUKA (NRK): Norges herrelag ble satt på plass av hjemmeyndlingen Iivo Niskanen i sesongens første distanserenn. De fleste var likevel i nærheten av pallplassering. Med ett unntak. Simen Hegstad Krüger var regelrett sjanseløs.

Verdenscup langrenn i Ruka, Krüger

HELBOM: Simen Hegstad Krüger, her etter rennet i Ruka .

Foto: Torstein Bøe / NTB

28-åringen var åpenbart den mest skuffet av de norske utøverne da de én etter én ankom pressesonen etter det første av to uttaksrenn på OL-øvelsen 15 kilometer klassisk.

– Det var ikke gøy. Jeg vet da søren. Jeg føler jeg går med en skikkelig brems på i dag, sier Krüger til NRK i den bitende kulden i Ruka i Nord-Finland.

– Selvtilliten får en knekk

oy0wKGMPrPM

SEIERSPALLEN UTEN NORDMENN: Aleksej Tsjervotkin, Iivo Niskanen og Aleksandr Bolsjunov gliser etter 15 kilometeren i klassisk stil lørdag.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

På en dag der Erik Valnes imponerte med en fjerdeplass, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg og Hans Christer Holund ble et sted mellom syv og 12 på resultatlisten, havnet Krüger helt nede på 74. plass.

Lyn-løperen var over tre minutter bak vinner Iivo Niskanen.

– Det ødelegger jo helga hans fullstendig. Jeg vet ikke hvorfor det går så sakte med ham, han trives ikke så godt i Ruka. Det har skjedd før at han har gått dårlig, men det er kanskje i grenseland dårlig, vurderer Emil Iversen når han blir spurt om lagkompisen.

På spørsmål om hva han tenkte om sekunderinger og følelse underveis, svarer Krüger slik:

– Jeg hadde egentlig mest lyst til å bare snike meg ut et eller annet sted og kutte løpet, men det sitter langt inne å bryte et løp. Jeg skal gå til mål og heller være listefyll i dag, sier han til NRK.

– Jeg tenker at det var ekstremt kjedelig å gå rundt, og selvtilliten får en knekk. Det er ikke moro å se at løpere du normalt skal kjempe med bare fyker fra deg og du har ikke nubbsjans. Jeg tror jeg gikk fortere på oppvarming i dag enn i rennet, og det sier sitt.

gTnDVIY71qo

INGENTING STEMTE: For Simen Hegstad Krüger, her underveis på 15 kilometeren i klassisk i Ruka lørdag.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Sikkert 50 nordmenn som kunne slått meg

Han er ikke i tvil om at noe er galt. Men han mener det kan bli rettet på ganske fort. Krüger gjentar at han er veldig skuffet og lei seg, og sier at «dette ikke er noe man har lyst til når man reiser på verdenscup».

– Det er sikkert 50 nordmenn som kunne slått meg i dag og det er kjedelig, men sånn er det av og til. Av og til fungerer ikke ting. Da havner man langt bak, og så får man håpe at det fungerer bedre ved neste anledning.

– Mitt livs distanserenn

Verdenscup i Ruka, Erik Valnes

IMPONERTE: Erik Valnes.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Der Krüger var totalt i villrede, hadde resten av laget en forklaring på hvorfor Norge ifølge NRK-ekspert Torgeir Bjørn ble «feid av banen» og det ikke ble noen norske på seierspallen.

Erik Valnes var nærmest og ble nummer fire, bare 1,1 sekunder bak Aleksandr Bolsjunov som kapret tredjeplassen.

– Jeg har gått mitt livs distanserenn. Jeg kunne ikke ha gjort det så fryktelig mye bedre, sier Valnes selv etter løpet.

Forklaringene varierte

Emil Iversen følte seg helt grei, men manglet et lite gir. Johannes Høsflot Klæbo virket ikke stresset og påpekte at rennet lørdag bare var hans tredje hardøkt i klassisk denne sesongen. Pål Golberg tapte mye på å gå uten stavtrinse en liten del av løpet.

Hans Christer Holund erkjente at han hadde blitt for ivrig, stolt litt for lite på seg selv og lagt på et ekstra lag med smurning under skiene. Det skulle han ikke gjort. Dermed ble avstanden opp for lang for samtlige.

Vurderte sine egne OL-sjanser

Det store spørsmålet er hva lørdagens resultater har å si for OL-uttaket på denne distansen. Norge har fire plasser. Det kommer imidlertid en sjanse til på 15 kilometer klassisk intervallstart. Nemlig i Lenzerheide i Sveits i forbindelse med Tour de Ski.

– Jeg kunne vel ikke gjort det så fryktelig mye bedre. Jeg er veldig fornøyd, sier Valnes.

– Jeg føler meg ganske trygg på at jeg får gå den distansen, sier Emil Iversen.

DouD8yXjyz4

MIDDELS DAG: For Johannes Høsflot Klæbo, her underveis på lørdagens 15 kilometer i klassisk.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Nå er jeg tredje beste norske i dag på 15 klassisk, og så vidt jeg vet er det fire plasser, så det er innenfor, sier Klæbo.

– I dag er jeg vel da fjerde best og inne. Jeg tenker på meg selv og har kjent meg bedre tidligere i høst, og jeg håper jeg kan finne den følelsen igjen om fire uker i Lenzerheide og vise meg enda sterkere, sier Pål Golberg.

Ikke bekymret for Iversen og Klæbo

Allroundtrener Eirik Myhr Nossum sier han heldigvis har noen helger før han skal ta ut OL-laget. Han fullroser Erik Valnes og mener noen av de andre som er aktuelle leverte «høvelig greit».

– Emil er en av dem som går et greit løp på en dårlig dag. Johannes er nok et stykke bak sitt aller beste, han er tross alt ei helg bak der han har vært tidligere, så han er jeg ikke redd for, vurderer Nossum.

– Skal ikke gi opp noe som helst

Krüger sier at det ikke er tvil lengre om at han må til Tour de Ski og levere noe helt annet enn han gjorde i dag.

– Gir du opp 15 klassisk i OL etter det her?

– Jeg skal ikke gi opp noe som helst, jeg vet at jeg kan og nå handler det om å få kroppen til å spille på lag, så får vi se hva jeg klarer å få til da.

Siste nytt

 • Følg pressekonferansen med Ståle Solbakken

  Klokken 13.00 skal Ståle Solbakken ta ut troppen til landskampene mot Kosovo og Danmark. Følg den her!

  Klokken 13.00 tar Solbakken ut landslagstroppen til privatlandskampene mot Kosovo og Danmark.
 • Canadisk ishockeyspiller tilbake i Norge – har signert for Vålerenga

  Tim McGauley er ishockeyklubben Vålerengas ferskeste tilskudd. Han kommer fra ungarsk liga og har tidligere erfaring i Norge.

  McGauley spilte 24 kamper for Stjernen i 2020/21-sesongen. Canadieren hentes nå tilbake til Norge for å erstatte Christopher Bengtsson, som forlot Vålerenga etter sesongen.

  – McGauley er en hardtarbeidende center som holder et meget høyt nivå. Han har en voldsom offensiv oppside, og vi tror han vil produsere mange poeng for oss kommende sesong, sier sportssjef Anders Myrvold.

  LapFWMqLRYQ
  Foto: NTB
 • Drama for Inter – tvinges til eierskifte etter mislighold av lån

  Et amerikansk investeringsfond overtar kontrollen over den italienske fotballstorheten Inter etter at klubbens tidligere eier har unnlatt å oppfylle låneforpliktelser.

  Det er nyhetsbyråene AP og AFP som melder at investeringsfondet Oaktree overtar eierskapet i Inter fra kinesiske Suning Holding, ledet av Zhang-familien.

  Inter feiret et suverent seriemesterskap så sent som søndag. Nå er det altså klart at det blir endringer på eiersiden.

  Suning Holding tok under koronapandemien opp et stort lån hos det amerikanske investeringsfondet Oaktree. Med påløpte renter skal lånesummen i øyeblikket være på 400 millioner euro, rundt 4,5 milliarder kroner.

  Frist for tilbakebetaling var ifølge nyhetsbyrået AP mandag, men det skal ikke ha kommet meldinger om at Oaktree hadde mottatt penger.

  kolzRrEteTM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal