Hopp til innhold

Norsk komet med utrolig tabbe – gikk én strafferunde for mye

Johan-Olav Botn har herjet på nest øverste nivå denne sesongen. Da han endelig fikk sjansen i verdenscupen, gikk det i kluss inne i strafferunden.

Johan-Olav Botn i samtale med Siegfried Mazet etter sprinten i Oberhof 5. januar 2024

FØRSTE RENN: Johan-Olav Botn viste seg frem på flere måter i sitt første verdenscuprenn.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

– Gikk en strafferunde for mye. Samme det vel. Er jo bare jaktstart i morgen, skriver en selvironisk Botn på treningsappen Strava etter fredagens sprint.

Botn vant fem av åtte individuelle renn i IBU-cupen før jul, hvor han spesielt har vist seg frem med imponerende fart i løypa.

I verdenscupdebuten i Oberhof hadde han også raskeste langrennstid, men fire strafferunder gjorde veien til en topplassering vanskelig. Spesielt vanskelig ble det da han faktisk endte opp med å gå fem strafferunder.

Det var på den første skytingen at uhellet var ute for Botn. 24-åringen bommet på tre av fem skudd, men gikk altså fire strafferunder.

– Jeg vet ikke hva som skjedde der. Jeg trodde selvsagt jeg gikk tre, men tydeligvis tok jeg feil, forteller han til NRK.

Skjermdump av Johan-Olav Botns Strava-økt under sprint i Oberhof

AVSLØRTE: Johan-Olav Botn fortalte selv om blemmen på Strava.

Foto: Skjermdump

– Det var jo kanskje den verste strafferunden å gå en ekstra i også, for å si det sånn, legger Botn til, og sikter til at det var svært bløtt i løypa.

– Ble akutt nervøs

Han fikk en bom på stående skyting også, og kom i mål ett minutt og 31 sekunder bak vinner Benedikt Doll, på en 26.-plass.

– Det var en liggserie som virkelig ødela skikkelig for løpet mitt. Jeg følte jeg hadde kontroll helt til jeg skulle legge meg ned. Plutselig ble jeg akutt nervøs og spent. Det var en skikkelig dårlig forutsetning for å skyte bra, sa Botn til NRK like etter målgang.

Johan-Olav Botn

I RUNDEN: Botn fikk tre bom på liggende skyting, men gikk fire runder i den våte strafferunden i Oberhof.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

For Botn er rennene i Oberhof svært viktige for å få sjansen i verdenscupen videre denne sesongen. En slags trøst var det dermed i at han hadde raskeste langrennstid. Tiden i strafferundene telles ikke i total løpstid.

– Det er jo litt rått i tenke på at dersom jeg skyter bra nok så er det ingen som slår meg, sier han.

Botn imponerte mange under sesongåpningen i langrenn på Beitostølen, da han ble nummer 10.

– Det er bare greit å få det bekreftet, at jeg er på det nivået som jeg tror jeg er på. Jeg tror jeg kan gå ganske mye fortere hvis jeg får forhold som er mer tilrettelagt for meg, og ikke et så raskt føre, forteller verdenscupdebutanten.

Får støtte av Northug

TV 2s ekspert, Petter Northug, flirte da han så feilen fra den norske skiskytteren.

Hadde det vært en pallkamp, så hadde det vært verre, da hadde det vært skuffende. Men nå tror jeg han ser litt humoren i det, og det ser sånn ut på Strava også, mener den tidligere langrennsstjernen til NRK, og legger til:

Tiril Eckhoff og Petter Northug i TV 2-studio som eksperter under skiskyting i Oberhof

EKSPERTER: Petter Northug (t.h.) og Tiril Eckhoff er med TV 2 som eksperter på skiskyting.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

Jeg kommer ikke til å mobbe ham for det, for jeg hadde sikkert gjort det samme selv. Han har beste langrennstid i dag, og det er et utgangspunkt han må ta med seg inn i morgen. Han er virkelig god her, og Birxsteig passer ham bra, så jeg tror han blir en farlig mann hvis han treffer noen riktige rygger.

For lørdag er det duket for jaktstarter i Oberhof.

– Slik som jeg ser det, så er vi en ganske god gjeng akkurat rundt meg, med Horn og Giacomel. Folk går som regel jævlig fort på den første runden, så det er bare å henge med på det toget som går. Og så vet jeg at jeg går fortere enn de fleste. Alt er jo mulig. Jeg skal bare angripe, lover Botn.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal