Hopp til innhold

Norsk keeper strålte i gulljakt – en telefon fra USA endret alt

Etter ti kamper med norske Per Kristian Bråtveit (23) i mål ledet Djurgården Allsvenskan, men så gikk det skeis for nordmannen.

Landslaget trener før kampen mot Sverige.

BLE OFFER: Da Djurgården inngikk forhandlinger med en MLS-klubb havnet Per Kristian Bråtveit på benken. Her på landslagssamling i mars.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Nedturen startet da den amerikanske klubben Columbus Crew meldte sin interesse for den norske målvakten i juni.

– Klubbene forhandlet og jeg ble et offer for det der og da. Jeg ble satt ut av laget mens de forhandlet. Jeg har vært sur og forbanna, sier Bråtveit til NRK.

Bråtveit startet 10 av de første 12 kampene i Allsvenskan, men etter at Djurgården inngikk forhandlinger med MLS-klubben har ikke nordmannen spilt et minutt.

– Han ble ikke satt ut på grunn av forhandlingene, men fordi han ikke presterte godt nok i den samme perioden, sier Djurgården-trener Kim Bergstrand til NRK.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Stabæk (2-0)

HAUGESUND-HELT: Per Kristian Bråtveit noterte seg for over 100 kamper for Haugesund før han i vinter dro til Djurgården.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Budet kom bare måneder etter at Bråtveit hadde forlatt Haugesund og signert en fireårskontrakt med Djurgården. De to klubbene kom aldri til enighet, og nå ser han laget sitt gå mot gull i Allsvenskan fra benken.

– Jeg vil ikke fordele skyld heller, for jeg kunne sikkert gjort noe annerledes selv, men når det ble som det ble, så er det selvfølgelig surt, forteller Bråtveit.

– Utenfor min kontroll

Den forrige kampen 23-åringen spilte for Djurgården var 2-0-seieren borte mot Sirius 01. juni. Etter dette har Tommi Vaiho kapret plassen for serielederen.

Da holdt like så godt svensken nullen i syv av de neste ni kampene for Djurgården.

– Da ble det jo vanskelig for de å sette ham (Tommi Vaiho) ut. Jeg skjønner jo det, forteller Bråtveit.

– Først slet han (Bråtveit) med å konsentrere seg, og så ble han vel lei seg fordi at overgangen ikke gikk igjennom heller. Han hadde to dårlige treningsuker der som gjorde det, sier treneren.

Med én kamp igjen leder Djurgården Allsvenskan tre poeng foran Hammarby og Malmø i det som er en historisk tett avslutning på den svenske ligaen.

fotboll, allsvenskan2019, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, allsvenskan

TRE NORSKE: På Djurgården spiller også nordmennene Fredrik Ulvestad (i midten) og Aslak Fonn Witry.

Foto: Maja Suslin/tt / NTB scanpix

– Det hadde vært bedre om jeg hadde spilt dårlig og ble satt ut, men når det ble sånn at det var litt utenfor min kontroll, så er det jo irriterende, forteller 23-åringen.

Holder mulighetene åpne

Til tross for at Bråtveit har forståelse for at han er på en fireårskontrakt hos Djurgården, er spilletid det viktigste for målvakten. Da han kom til klubben ble han lovet spilletid.

– Jeg er ikke fornøyd med situasjonen, for jeg kom jo hit for å spille. Det er jo ikke holdbart å være andrekeeper for meg nå. Så hvis det ikke skjer noe her, så får jeg se etter noe annet, sier Bråtveit.

Bråtveit forteller at det har vært en utfordrende sesong, men samtidig spennende. Hvis Djurgården tar poeng borte mot IFK Norrköping på lørdag blir de seriemestre.

– Det har vært en berg og dal bane av et år. Så hvis vi tar gullet så får jeg være glad, og så får vi se hva som skjer neste år, sier Bråtveit.

Treneren forteller at det ikke er tatt noen avgjørelser angående fremtiden til nordmannen.

– Nå skal vi spille vår viktigste kamp på tjue år, og etter det kommer vi til å prate om neste år. Vi har ikke snakket om at PK ikke skal bli værende i Djurgården, sier Bergstrand.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Flymekanikerstreiken gir meir cuptrøbbel

  Flymekanikarstreiken er avblås, men gir likevel stadig meir trøbbel for cuprunden denne veka.

  Sandefjord ber om å få flytta sin kamp mot Byåsen i Trondheim onsdag, fordi flyet deira er innstilt. Skal dei ta buss, vil det ta i overkant av ni timar.

  Vikings kamp mot Kristiansund blei tidlegare onsdag utsett til 19. oktober. Frå før er HamKam - Tromsø og Tromsdalen - Bryne utsett til august.

  Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Fjorårsfinalisten ut av Wimbedon med korona

  Matteo Berrettini, som kom til finalen i Wimbledon i fjor og var ein av favorittane til å vinne årets turnering, må trekke seg etter å ha blitt koronasmitta.

  Det melder nyheitsbyrået AFP.

  Italienaren vann to ATP-turneringar på gras i forkant av Wimbledon og var ved sida av fjorårsvinnar Novak Djokovic den største favoritten til å vinne Grand Slam-turneringa.

  I fjor tapte Berrettini finalen mot Djokovic i ein femsettar. No får han ikkje sjansen til å revansjere finaletapet.

  Tidlegare tysdag blei det kjent at Wimbledon-finalisten frå 2017, Marin Cilic, også må trekkje seg frå Wimbledon som følgje av virussmitte.

  Matteo Berrettini
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP
 • Ny cup-utsetjing

  Kansellerte flygingar gjer at fleire kampar i fotball-NM må flyttast. Viking sitt møte med Kristiansund skal no spelast i oktober.

  Onsdag og torsdag skulle etter planen 3. runde i cupen vore avvikla, men fleire kampar har no fått nye datoar som følgje av flykanselleringar i samband med streiken frå flyteknikarane.

  Viking – Kristiansund er no flytta til 19. oktober.

  – Klubbane blei einige om at det beste var å søkje kampen utsett grunna uvisse rundt om det i det heile teke var mogleg å få KBK-troppen nedover, melder KBK.

  Ein av flygingane til klubben er allereie kansellerte, og det kunne vorte fleire hinder.

  Frå før er HamKams møte med Tromsø flytta til 17. august og Tromsdalens 3. rundekamp mot Bryne til 11. august.

  Det er òg uvisse rundt eit par andre kampar. Vi vil kome attende med meir informasjon dersom fleire kampar må flyttast, skriv NFF tysdag.

  Kristiansund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste