Norsk keeper strålte i gulljakt – en telefon fra USA endret alt

Etter ti kamper med norske Per Kristian Bråtveit (23) i mål ledet Djurgården Allsvenskan, men så gikk det skeis for nordmannen.

Landslaget trener før kampen mot Sverige.

BLE OFFER: Da Djurgården inngikk forhandlinger med en MLS-klubb havnet Per Kristian Bråtveit på benken. Her på landslagssamling i mars.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Nedturen startet da den amerikanske klubben Columbus Crew meldte sin interesse for den norske målvakten i juni.

– Klubbene forhandlet og jeg ble et offer for det der og da. Jeg ble satt ut av laget mens de forhandlet. Jeg har vært sur og forbanna, sier Bråtveit til NRK.

Bråtveit startet 10 av de første 12 kampene i Allsvenskan, men etter at Djurgården inngikk forhandlinger med MLS-klubben har ikke nordmannen spilt et minutt.

– Han ble ikke satt ut på grunn av forhandlingene, men fordi han ikke presterte godt nok i den samme perioden, sier Djurgården-trener Kim Bergstrand til NRK.

Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Stabæk (2-0)

HAUGESUND-HELT: Per Kristian Bråtveit noterte seg for over 100 kamper for Haugesund før han i vinter dro til Djurgården.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Budet kom bare måneder etter at Bråtveit hadde forlatt Haugesund og signert en fireårskontrakt med Djurgården. De to klubbene kom aldri til enighet, og nå ser han laget sitt gå mot gull i Allsvenskan fra benken.

– Jeg vil ikke fordele skyld heller, for jeg kunne sikkert gjort noe annerledes selv, men når det ble som det ble, så er det selvfølgelig surt, forteller Bråtveit.

– Utenfor min kontroll

Den forrige kampen 23-åringen spilte for Djurgården var 2-0-seieren borte mot Sirius 01. juni. Etter dette har Tommi Vaiho kapret plassen for serielederen.

Da holdt like så godt svensken nullen i syv av de neste ni kampene for Djurgården.

– Da ble det jo vanskelig for de å sette ham (Tommi Vaiho) ut. Jeg skjønner jo det, forteller Bråtveit.

– Først slet han (Bråtveit) med å konsentrere seg, og så ble han vel lei seg fordi at overgangen ikke gikk igjennom heller. Han hadde to dårlige treningsuker der som gjorde det, sier treneren.

Med én kamp igjen leder Djurgården Allsvenskan tre poeng foran Hammarby og Malmø i det som er en historisk tett avslutning på den svenske ligaen.

fotboll, allsvenskan2019, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, allsvenskan

TRE NORSKE: På Djurgården spiller også nordmennene Fredrik Ulvestad (i midten) og Aslak Fonn Witry.

Foto: Maja Suslin/tt / NTB scanpix

– Det hadde vært bedre om jeg hadde spilt dårlig og ble satt ut, men når det ble sånn at det var litt utenfor min kontroll, så er det jo irriterende, forteller 23-åringen.

Holder mulighetene åpne

Til tross for at Bråtveit har forståelse for at han er på en fireårskontrakt hos Djurgården, er spilletid det viktigste for målvakten. Da han kom til klubben ble han lovet spilletid.

– Jeg er ikke fornøyd med situasjonen, for jeg kom jo hit for å spille. Det er jo ikke holdbart å være andrekeeper for meg nå. Så hvis det ikke skjer noe her, så får jeg se etter noe annet, sier Bråtveit.

Bråtveit forteller at det har vært en utfordrende sesong, men samtidig spennende. Hvis Djurgården tar poeng borte mot IFK Norrköping på lørdag blir de seriemestre.

– Det har vært en berg og dal bane av et år. Så hvis vi tar gullet så får jeg være glad, og så får vi se hva som skjer neste år, sier Bråtveit.

Treneren forteller at det ikke er tatt noen avgjørelser angående fremtiden til nordmannen.

– Nå skal vi spille vår viktigste kamp på tjue år, og etter det kommer vi til å prate om neste år. Vi har ikke snakket om at PK ikke skal bli værende i Djurgården, sier Bergstrand.

Siste nytt

 • X-games -sølv til Røisland

  Mons Røisland tok sølv på snøbrett i slopestyle i X-games i Aspen i kveld.

  Mons Røisland klinte til i X Games Aspen og vant sølv i snøbrett slopestyle.
 • Historisk EM-bronse til Noreg

  Dei norske handballherrene gjekk på eit knapt tap mot Kroatia i semifinalen i handball-EM, men viste at dei verkeleg ville vinne medalje og vann 20-28 mot Slovenia i bronsefinalen. Det er Noregs første EM-medalje.

  Torbjørn Bergerud stod ein strålande kamp i mål. Magnus Jøndal spelte også ein god kamp, fekk sju mål og vart kåra til banens beste.

  LtdTpYTk0Ug
  Foto: Anders Wiklund
 • Barcelona tapte

  Barcelona tapte 2-0 for Valencia i La Liga, og gjekk på sitt første ligatap sidan 2. november. Eit sjølvmål og ei scoring av Maxi Gomez senka serieleiaren.

  Det betyr at Real Madrid kan gå til topps på tabellen om dei tek poeng mot Valladolid søndag.

  Valencia scorar mot Barcelona
  Foto: Alberto Saiz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal