Golfsensasjonen Andreas: – Rakk nesten ikke kvalifiseringen til US Open

Andreas Halvorsen tok feil av når han skulle spille kvalifisering til US Open. Med bare fire timer søvn sikret han plass i verdens tøffeste golfturnering.

Andreas Halvorsen er klar for sin første majorturnering

DEBUTERER: Andreas Halvorsen er klar for sin første majorturnering etter en svært turbulent oppkjøring.

Foto: NGF

– Alt talte imot at jeg skulle spille bra, sier 22-åringen på telefon fra USA.

Andreas Halvorsen er klar for US Open etter imponerende spill i kvalifiseringen i Newport Beach natt til tirsdag.

22-åringen gikk ni under par over to runder etter en turbulent oppladning. Et par uker i forveien gikk det nemlig opp for Halvorsen at han hadde tatt feil av når kvalifiseringen skulle spilles.

– En jeg spilte sammen med på Jamaica noen uker før skulle også til denne kvalifiseringen. Han nevnte en annen dato for konkurransen enn det jeg trodde, sier Halvorsen, som raskt fant ut at han hadde blingset med datoene.

Måtte lete etter golfbagen

Nordmannen spiller til daglig på den sør-amerikanske PGA-touren, og måtte dermed satse på at han rakk US Open-kvalifiseringen ved å komme seg raskt fra en turnering i Cancun i Mexico til Newport Beach i California.

– Jeg røk tidlig ut av turneringen i Cancun, og kom meg til US Open-kvalifiseringen ganske sent. Jeg landa i LA på kvelden før kvalifiseringen, og måtte i tillegg lete etter golfbagen min i en time på flyplassen etter å ha reist via Dallas i Texas.

– Jeg kjørte til hotellet og var framme rundt klokka ett på natta. Deretter måtte jeg stå opp klokka fem for å spise frokost og gjøre meg klar. Det ble bare fire timer søvn.

Utmattet etter sensasjonen

Halvorsen slo ut klokka 7 på morgenen, og spilte 36 hull på to baner han verken hadde trent eller konkurrert på før.

– Heldigvis likte jeg begge banene vi spilte på. Jeg var ikke så sliten underveis, men da kvalifiseringen var over var jeg helt utkjørt, sier Halvorsen lattermildt.

22-åringen regnet i utgangspunktet ikke med å kvalifisere seg. Dersom han hadde spilt bra i turneringen i Mexico hadde han aldri kommet seg fram til kvalifiseringen i USA i tide.

– Det var hell i uhell, oppsummerer nordmannen.

8062 spillere meldte seg på til kvalifiseringen til US Open, men når det hele starter 13. juni, er det kun 75 spillere som får lov til å delta.

– Det er et nåløye som er utrolig trangt, sier president i Norges Golfforbund, Marit Wiig, om det å kvalifisere seg til US Open, som ofte omtales som verdens tøffeste golfturnering.

Historisk for norsk golf

Dermed har Norge to deltagere i den amerikanske golfturneringen. Også Viktor Hovland er kvalifisert til årets utgave av US Open. Hovland og Halvorsen vant VM-gull i Japan sammen tilbake i 2014.

Viktor Hovland vann US amateur i fjor sommar, og er klar for sin andre majorturnering.

BEST I FJOR: Viktor Hovland vant US amateur i fjor sommer. Dette blir hans andre majorturnering.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Det har aldri skjedd tidligere at to norske herrespillere har stilt til start i samme majorturnering.

I tillegg kvalifiserte også amatørspilleren Karoline Stormo seg til kvinnenes turnering i US Open.

– Det er stort for golfidretten i Norge, og det gir motivasjon. Vi gleder oss veldig til å se hvordan de utvikler seg videre, forteller Wiig.

– Kan konkurrere på høyt nivå

Marius Thorp var frem til i fjor den som sist klarte å kvalifisere seg til en majorturnering da han var med i The Open i 2006. Kristoffer Reitan klarte å bryte fraværet da han i fjor ble tidenes første nordmann med i US Open.

– Dette er en gjeng som har vist at de kan konkurrere på høyt nivå. Det er utrolig spennende, sier Wiig om fremgangen til de norske golfspillerne.

– Det vil nok ta litt tid før det norske folk skjønner hvor gode disse utøverne er og hvilket potensial de har. Men det kommer. Det tror jeg virkelig, sier hun.

Siste nytt

 • Lagkamerater barket sammen

  Aston Villas Tyrone Mings og Anwar El Ghazi barket sammen i oppgjøret mellom Villa og West Ham. De var oppe og nikket med hverandre, men ble holdt fra hverandre av øvrige lagkamerater og det endte uten at noen av dem ble skadd. Oppgjøret endte 0-0.

  Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • God Dæhli bidro til seier i byderby

  Mats Møller Dæhli hadde en fot med i spillet på begge scoringene da St. Pauli slo Hamburg 2-0 i 2. Bundesliga. Først slo Dæhli slo et innlegg som ble headet i stolpen. Dimitris Diamantakos satte returen i mål. Dæhli var også involvert i 2-0-målet.

  Trening i Reykjavik.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal