Golfsensasjonen Andreas: – Rakk nesten ikke kvalifiseringen til US Open

Andreas Halvorsen tok feil av når han skulle spille kvalifisering til US Open. Med bare fire timer søvn sikret han plass i verdens tøffeste golfturnering.

Andreas Halvorsen er klar for sin første majorturnering

DEBUTERER: Andreas Halvorsen er klar for sin første majorturnering etter en svært turbulent oppkjøring.

Foto: NGF

– Alt talte imot at jeg skulle spille bra, sier 22-åringen på telefon fra USA.

Andreas Halvorsen er klar for US Open etter imponerende spill i kvalifiseringen i Newport Beach natt til tirsdag.

22-åringen gikk ni under par over to runder etter en turbulent oppladning. Et par uker i forveien gikk det nemlig opp for Halvorsen at han hadde tatt feil av når kvalifiseringen skulle spilles.

– En jeg spilte sammen med på Jamaica noen uker før skulle også til denne kvalifiseringen. Han nevnte en annen dato for konkurransen enn det jeg trodde, sier Halvorsen, som raskt fant ut at han hadde blingset med datoene.

Måtte lete etter golfbagen

Nordmannen spiller til daglig på den sør-amerikanske PGA-touren, og måtte dermed satse på at han rakk US Open-kvalifiseringen ved å komme seg raskt fra en turnering i Cancun i Mexico til Newport Beach i California.

– Jeg røk tidlig ut av turneringen i Cancun, og kom meg til US Open-kvalifiseringen ganske sent. Jeg landa i LA på kvelden før kvalifiseringen, og måtte i tillegg lete etter golfbagen min i en time på flyplassen etter å ha reist via Dallas i Texas.

– Jeg kjørte til hotellet og var framme rundt klokka ett på natta. Deretter måtte jeg stå opp klokka fem for å spise frokost og gjøre meg klar. Det ble bare fire timer søvn.

Utmattet etter sensasjonen

Halvorsen slo ut klokka 7 på morgenen, og spilte 36 hull på to baner han verken hadde trent eller konkurrert på før.

– Heldigvis likte jeg begge banene vi spilte på. Jeg var ikke så sliten underveis, men da kvalifiseringen var over var jeg helt utkjørt, sier Halvorsen lattermildt.

22-åringen regnet i utgangspunktet ikke med å kvalifisere seg. Dersom han hadde spilt bra i turneringen i Mexico hadde han aldri kommet seg fram til kvalifiseringen i USA i tide.

– Det var hell i uhell, oppsummerer nordmannen.

8062 spillere meldte seg på til kvalifiseringen til US Open, men når det hele starter 13. juni, er det kun 75 spillere som får lov til å delta.

– Det er et nåløye som er utrolig trangt, sier president i Norges Golfforbund, Marit Wiig, om det å kvalifisere seg til US Open, som ofte omtales som verdens tøffeste golfturnering.

Historisk for norsk golf

Dermed har Norge to deltagere i den amerikanske golfturneringen. Også Viktor Hovland er kvalifisert til årets utgave av US Open. Hovland og Halvorsen vant VM-gull i Japan sammen tilbake i 2014.

Viktor Hovland vann US amateur i fjor sommar, og er klar for sin andre majorturnering.

BEST I FJOR: Viktor Hovland vant US amateur i fjor sommer. Dette blir hans andre majorturnering.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Det har aldri skjedd tidligere at to norske herrespillere har stilt til start i samme majorturnering.

I tillegg kvalifiserte også amatørspilleren Karoline Stormo seg til kvinnenes turnering i US Open.

– Det er stort for golfidretten i Norge, og det gir motivasjon. Vi gleder oss veldig til å se hvordan de utvikler seg videre, forteller Wiig.

– Kan konkurrere på høyt nivå

Marius Thorp var frem til i fjor den som sist klarte å kvalifisere seg til en majorturnering da han var med i The Open i 2006. Kristoffer Reitan klarte å bryte fraværet da han i fjor ble tidenes første nordmann med i US Open.

– Dette er en gjeng som har vist at de kan konkurrere på høyt nivå. Det er utrolig spennende, sier Wiig om fremgangen til de norske golfspillerne.

– Det vil nok ta litt tid før det norske folk skjønner hvor gode disse utøverne er og hvilket potensial de har. Men det kommer. Det tror jeg virkelig, sier hun.

Siste nytt

 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK
 • Mistenker over 100 dopingsaker

  Så langt har flere enn 100 saker med mistenkt doping hos russiske idrettsutøvere dukket opp som følge av analyser av prøver fra antidopinglaboratoriet i Moskva, skriver NTB.

  Det fortalte president Craig Reedie i Verdens antidopingbyrå (WADA) i forbindelse med Den internasjonale olympiske komités (IOC) sesjon i Lausanne onsdag.

  WADA
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Wan-Bissaka klar for United

  Aaron Wan-Bissaka skal være klar for Manchester United, det melder BBC. 21-åringen kommer fra Crystal-Palace og vil angivelig gjennomføre den obligatoriske medisinske testen i løpet av kort tid. United må ut med omtrent 540 millioner kroner for å sikre seg tjenestene til høyrebacken.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Tottenham Hotspur
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal