Hopp til innhold

Opseth måtte strammes opp etter nedturen: – Jeg har hatt mine runder

Det ble en sen natt i oppladninga til dobbeltseieren i dag på Silje Opseth. Trenerteamet måtte sette henne på plass etter gårsdagens tårevåte skuffelse.

Silje Opseth og Christian Meyer

SAMTALE: Silje Opseth og Christian Meyer måtte snakke lenge og sent i går etter skuffelsen i normalbakken.

Foto: Geir Olsen / NTB

– I går var det tungt, ganske svart, sier Silje Opseth om gårsdagens 20. plass på Lillehammer.

Hun så skuffet over egen prestasjon at hun bannet og svertet på sletta og gråt i mixed zone.

– Jeg var veldig frustrert på meg selv og da klarer jeg ikke å tenke rasjonelt, sier Opseth.

Det ble en lang og sen debrif i går etter nedturen. Der måtte Opseth settes litt på plass av trenerteamet.

– Vi må stramme hun opp litt og. «Hei, hei, nå må vi slutte å henge med huet og se fremover». Men hun var litt stri i går ja, oppsummerer landslagstrener Christian Meyer.

Silje Opseth i tårer

UTBRUDD: Silje Opseth var meget skuffet i går.

For selv om hun fant svaret som førte til verdenscupseier nummer tre i karrieren var ikke samtalen i går kveld enkelt.

Hun var ikke enig helt i starten, så det ble litt jobbing og litt prating. Så er vi et veldig sterkt team rundt som er med og bidrar til at vi kan snu det i dag, sier Meyer.

Ja, jeg var ikke helt enig. Jeg er jo gjerne litt sånn da, om jeg ikke får de svarene jeg ønsker så begynner jeg å finne feil som ikke er der i tillegg. Jeg stoler ikke helt på at det er så enkelt som å bare bøye med beina. Jeg er veldig detaljstyrt noen ganger, sier Opseth.

Silje Opseth smiler i landinga

SMIL: Silje Opseth smiler i landinga etter første omgang.

Foto: Geir Olsen / NTB

Norsk dobbeltseier

I dag var tårer og frustrasjon byttet ut med jubel.

Hoppet på 133 meter i andre omgang var nok for at Opseth kunne juble for sin tredje verdenscupseier.

Det var veldig gøy, rett og slett. En fantastisk norsk dag, og det var gøy å se Anna hoppe og det var gøy å hoppe selv. Jeg har hatt mine runder med trenerteamet. Vi tok en god og lang debrif i går, og la en slagplan for dagen. Da jeg kom i bakken i dag så var det egentlig bare å gjøre den fra start, sier Opseth.

Det var ikke bare Opseth som leverte i storbakken på Lillehammer. For Anna Odine Strøm leverte sitt beste renn på tre år og sikret dobbelt norsk.

Det var veldig gøy, og enda bedre å dele det med Silje. Jeg har gjort det to ganger nå, og det ønsker vi å gjøre mange ganger til, sier Strøm til NRK.

Strøm har to pallplasser fra tidligere. En andreplass og en tredjeplass fra 2019.

Det var veldig lenge siden sist, og det er like gøy hver gang. Jeg har endelig fått til mine ting igjen, og det var et etterlengta resultat.

Silje Opseth og Anna Odine Strøm jubler.

JUBEL: Silje Opseth og Anna Odine Strøm jubler for første- og andreplass.

Foto: Geir Olsen / NTB

Ny personlig rekord

De to norske kvinnene var nummer to og tre etter den første omgangen, kun 0,2 og 0,3 poeng bak ledende Eva Pinkelnig.

Strøm leverte i tillegg sitt lengste hopp i karrieren på 140 meter.

– Jeg traff, endelig. Jeg klarte å gjøre de endringene jeg skulle gjøre, og nå fikk jeg det til endelig. Og da ble det 140 meter, ny pers. Yes!, sier Anna Odine Strøm til NRK etter den første omgangen.

Det eneste man kunne utsette på det hoppet var en dårlig landing.

I andre omgang hoppet Strøm 129 meter. Det var ikke nok til å ta Opseth, men havnet 1,2 poeng foran Pinkelnig.

Anna Odine Strøm i lufta

MONSTERHOPP: Anna Odine Strøm satt ny personlig rekord med et hopp på 140 meter.

Foto: Geir Olsen / NTB

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

 • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

  Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

  Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

  Det bekrefter hun overfor NRK.

  Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

  – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

  Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

  Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

  Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

  Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

  PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

  Friidretts-VM 2023: Pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

  Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

  Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

  For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

  – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

  – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

  Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

  Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

  – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

  Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

  55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

  NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

  Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

  Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

  Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

  Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

  Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal