Norsk curlingtap for Sverige

Men det norske laget i rullestolcurling i Paralympics revansjerte seg mot Sør-Korea.

Norges curlinglag i paralympics

Norges curlinglag i paralympics.

Foto: NRK

Den norske laget i rullestolcurling tapte Norge 4-6 for Sverige mandag, men rettet opp noe av inntrykket da de slo Sør-Korea 9-6 senere samme dag.

Vanskelig forhold

Mot Sverige var det isforholdene som måtte ta skylden for tapet.

- Isen er svært vanskelig. Jeg får ikke følelse med stenene. Vi gjør det samme som de andre lagene, men våre stener oppfører seg annerledes. Det gjør oss litt usikre, sier Norges skip Rune Lorentsen.

Som også kan fortelle at Norge bestandig har problemer med naboene i øst.

- Det er sånn det er mellom Norge og Sverige. Vi spiller alltid drittkamper. Vi gjorde ingen bra spill og var veldig nervøse.

Måtte vinne

I kampen mot koreanerne gikk det imidlertid bedre.

Skip Rune Lorentsen og co. tok tidlig kontroll på kampen og ledet 7-0 etter tre omganger. Sørkoreanerne kom ikke nærmere enn 6-8, og i siste omgang hadde Norge fordel av siste sten og sikret ett nytt poeng.

- Jeg var ganske nervøs på den siste stenen. Jeg visste at hvis ikke denne dragningen satt, så var vi nesten ute, men nå er vi med for fullt igjen.

Nett-TV: Norge måtte slå Sør-Korea:

Video nsps_upload_2010_3_16_9_6_54_799.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Norge står nå med to seirer og tre tap så langt i turneringen og ligger på delt sjuendeplass sammen med Sverige. Det spilles ni kamper i grunnspillet, og de fire beste lagene går til semifinale.

Protesten avvist

Mandag ble det også klart at protesten som det norske hadde laget hadde lagt inn etter tapet for Canada, ble avvist. Norge, som tapte 5-6, følte seg snytt for poeng i sjuende omgang.

Dommeren sto over stenen, så på TV-bildene ser vi ikke målingen nøyaktig nok.

- De sier at de ikke kan gjøre noe fordi de mangler gode nok beviser, men alle som satt på tribunen imot, er enig i at stenen vår var nærmere. Men det hjelper så lite, sier Anne Mette Samdahl til NRK.

Det norske laget består av skip Rune Lorentsen, Jostein Stordahl, Geir Arne Skogstad, Lene Tystad og Anne Mette Samdal. Norge møter Japan tirsdag, USA og Italia onsdag og Sveits torsdag. Finalen spilles lørdag.

Siste nytt

 • Lundby best av de norske

  Marita Kramer var i en klasse for seg selv under kvinnenes kvalifisering til hopprennet onsdag. Hun hoppet 137,5 meter, noe som også var lengst i omgangen.

  De fire norske hopperne er videre i kvalifiseringen i stor bakke dagen før onsdagens historiske VM-renn

  Maren Lundby endte på 6.-plass etter et hopp på 122,5 meter, og ble beste norske utøver. Thea Minyan Bjørseth hoppet 123 meter og kom på 8.-plass, mens Silje Opseth endte på 15.-plass.

  Anna Odine Strøm måtte nøye seg med en 34.-plass etter et mislykket hopp på 92 meter. Det var likevel nok til å ta seg videre til onsdagens hopprenn i Oberstdorf.

  Lundby står med sølv i normalbakken, sølv i blandet lagkonkurranse og bronse i lagkonkurransen. Får hun medalje onsdag, blir hun eneste kvinne som reiser hjem fra VM-byen med medalje i alle fire rennene.

 • Tiller så vidt slått på målstreken

  Proffsyklisten Rasmus Fossum Tiller klinte til med en langspurt i den belgiske semiklassikeren Le Samyn, men det holdt akkurat ikke.

  Nordmannen som sykler for det norske laget Uno-x Pro Cycling Team på det nest øverste nivået i sykkelsporten, åpnet spurten først av alle og fikk en liten luke til feltet.

  Men på de siste meterne snek belgieren Tim Merlier seg forbi. Fossum Tiller endte med det på en andreplass, foran store navn som Sep Vanmarcke og John Degenkolb.

  Sykkel-NM 2017 landeveis. Fellesstart menn/kvinner.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Pogacar forlenger ut 2026

  Tour de France-mester Tadej Pogacar har forlenget kontrakten sin med UAE-laget til ut 2026-sesongen.

  Dermed har det hardtsatsende sykkellaget fått på plass nok en viktig brikke for framtiden. Med nysigneringer av blant andre Matteo Trentin og Marc Hirschi ser laget meget sterkt ut.

  Pogacar overrasket da han gikk til topps i storrittet Tour de France i fjor sommer. I forbindelse med kontraktsforlengelsen sier sloveneren at han føler seg hjemme i UAE-laget, der han er lagkamerat med blant andre Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

  Tadej Pogacar
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal