NRK Meny
Normal

Svenske dopingtatt i Paralympics

Den svenske rullestolcurleren Glenn Ikonen er tatt i doping.

Glenn Ikonen

Glenn Ikonen har testet positivt på en betablokker under Paralympics.

Foto: Handikapidrottsförbundet

Glenn Ikonen, svensk Paralympics-deltaker i rullestolcurling, er utestengt etter at han testet positivt på en betablokker. Noen timer før Sveriges avgjørende skillekamp mot Italia, fikk Ikonen beskjed om at dopingprøven hans var positiv.

Betablokkere senker pulsfrekvensen. Svensken skal ha brukt blodtrykksregulerende medisiner i flere år, men måtte for første gang gjennom en dopingkontroll denne uken.

- Det er et sjokk for ham. Han stolte på legen sin, sier svenskenes sportssjef Hans Säfström.

Nå blir Ikonen etter alt å dømme utestengt i to år. Men han skal ifølge Säfström ønske en høring for å forklare at han tok blodtrykksmedisinen i god tro.

- Jeg trodde det var en spøk. Jeg hadde aldri trodd at denne medisinen skulle være ulovlig. Jeg er en gammel mann og ville aldri bruke noe jeg ikke har lov til, sa 54-årige Ikonen.

Det er første dopingsak i Paralympics.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal