Svenske dopingtatt i Paralympics

Den svenske rullestolcurleren Glenn Ikonen er tatt i doping.

Glenn Ikonen

Glenn Ikonen har testet positivt på en betablokker under Paralympics.

Foto: Handikapidrottsförbundet

Glenn Ikonen, svensk Paralympics-deltaker i rullestolcurling, er utestengt etter at han testet positivt på en betablokker. Noen timer før Sveriges avgjørende skillekamp mot Italia, fikk Ikonen beskjed om at dopingprøven hans var positiv.

Betablokkere senker pulsfrekvensen. Svensken skal ha brukt blodtrykksregulerende medisiner i flere år, men måtte for første gang gjennom en dopingkontroll denne uken.

- Det er et sjokk for ham. Han stolte på legen sin, sier svenskenes sportssjef Hans Säfström.

Nå blir Ikonen etter alt å dømme utestengt i to år. Men han skal ifølge Säfström ønske en høring for å forklare at han tok blodtrykksmedisinen i god tro.

- Jeg trodde det var en spøk. Jeg hadde aldri trodd at denne medisinen skulle være ulovlig. Jeg er en gammel mann og ville aldri bruke noe jeg ikke har lov til, sa 54-årige Ikonen.

Det er første dopingsak i Paralympics.

Siste nytt

 • Dyrhaug kan gå på Beitostølen

  På grunn av skader i både skulder og legg, hadde Niklas Dyrhaug bestemt seg for å droppe både nasjonal åpning på Beitostølen og verdenscupåpninga i Ruka. Etter en test på Beitostølen i dag, kan planenen bli endret.

  – Han forbereder seg som om han skal gå skirenn i helga, så tar vi ei vurdering inn mot fredagens 15-kilometer, sier landslagstrener Eirik Myhr Nosum til NRK.

  Niklas Dyrhaug
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Costa kan miste Barcelona-kampen

  Atlético Madrid-spissen Diego Costa er satt på sidelinjen med en fotskade. Han risikerer å gå glipp av toppkampen mot Barcelona om halvannen uke. Også kaptein Diego Godin står i fare for å miste kampen grunnet en lårskade.

  Diego Godin og Diego Costa
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4
VM sjakk: Parti 4 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Pressekonferanse - sjakk-VM