Svenske dopingtatt i Paralympics

Den svenske rullestolcurleren Glenn Ikonen er tatt i doping.

Glenn Ikonen

Glenn Ikonen har testet positivt på en betablokker under Paralympics.

Foto: Handikapidrottsförbundet

Glenn Ikonen, svensk Paralympics-deltaker i rullestolcurling, er utestengt etter at han testet positivt på en betablokker. Noen timer før Sveriges avgjørende skillekamp mot Italia, fikk Ikonen beskjed om at dopingprøven hans var positiv.

Betablokkere senker pulsfrekvensen. Svensken skal ha brukt blodtrykksregulerende medisiner i flere år, men måtte for første gang gjennom en dopingkontroll denne uken.

- Det er et sjokk for ham. Han stolte på legen sin, sier svenskenes sportssjef Hans Säfström.

Nå blir Ikonen etter alt å dømme utestengt i to år. Men han skal ifølge Säfström ønske en høring for å forklare at han tok blodtrykksmedisinen i god tro.

- Jeg trodde det var en spøk. Jeg hadde aldri trodd at denne medisinen skulle være ulovlig. Jeg er en gammel mann og ville aldri bruke noe jeg ikke har lov til, sa 54-årige Ikonen.

Det er første dopingsak i Paralympics.

Siste nytt

 • Målrush skjøv WBA mot nedrykk

  Jamie Vardy brøt måltørken og bidro også med en assist da Leicester tok tre viktige poeng i kampen for mesterligaspill med 3-0 over West Bromwich.

  Leicester innehar med seieren fortsatt tredjeplassen på tabellen, med syv poeng opp til Manchester United og fire poeng ned til Chelsea og West Ham.

  For West Bromwich er det verre. De har ni poeng opp til Burnley på rett side av streken, og det er bare seks kamper igjen.

  gldrIK3gKFw
  Foto: Michael Regan / AP
 • Zlatan forlenger med Milan

  Zlatan Ibrahimovic fortsetter karrieren i AC Milan - i hvert fall til sommeren 2022. Det kunngjorde Serie A-klubben torsdag kveld. Ibrahimovic, som fyller 40 år i oktober, har scoret 84 mål på 130 kamper for den italienske klubben.

  FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Torino
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Hovland og Ventura i ledelsen

  Kristoffer Ventura var i kjempeslag på åpningsrunden i parturneringen New Orleans Classic i golf. Sammen med Viktor Hovland leder han etter første dag.

  Ventura greide sju birdier mot Hovlands tre, men det var sistnevntes birdieputt på det siste hullet som sendte duoen opp i ledelse alene.

  Det spilles «fourball», eller «best ball» som betyr at spillerne spiller med hver sin ball, og at den beste spilleren på hvert hull teller.

  Duoen avsluttet runden ti slag under par. Nordmennene er ett slag foran tre amerikanske duoer.

  Turneringen fortsetter fredag og avsluttes søndag.

  Landslaget i golf
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal