Hopp til innhold

Norsk 25-åring vekker oppsikt i Sverige: Nå følges han tett av Solbakken

Aslak Fonn Witry (25) regelrett herjer i Allsvenskan for Djurgården. Nå bekrefter landslagssjef Ståle Solbakken at han har trønderen på blokka.

Aslak Fonn Witry

STORSPILLER: Aslak Fonn Witry har hatt en kjempestart i Allsvenskan denne sesongen.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Den norske forsvarsspilleren har hatt en sensasjonell start på den nye Allsvenskan-sesongen.

– Over all forventning

Etter fire runder har Witry scoret tre mål fra backposisjon og Djurgården topper tabellen med fire av fire seire.

Det har gått over all forventning, 12 poeng på fire kamper er helt rått, og vi har levert ekstremt bra laginnsats. For min egen del har det gått veldig bra, jeg har nå scoret like mye på fire kamper som jeg gjorde første sesongen min her. Jeg har vært kjempestabil, og det er veldig artig om dagen, sier Witry til NRK.

Tre mål på fire kamper, dette er jo spisstall?

Ja, det er jo egentlig det. Jeg forventer ikke at det varer, men det er viktig for meg å være med i boks. Det er ikke den viktigste oppgaven min som forsvarsspiller, men jeg prøver å gjøre rollen til min egen, og det offensive er kvaliteter jeg prøver å videreutvikle hele tiden. Det er artig at det har løsnet litt.

Prestasjonene blir naturligvis lagt merke til. Dette tvitret fotballekspert Joacim Jonsson nylig:

Laster Twitter-innhold

Og som bestilt:

Landslagssjef Ståle Solbakken røper overfor NRK at Witry nå for fullt er med i kampen om en landslagsplass.

Witry

Aslak Fonn Witry er blitt en profil i Allsvenskan.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

I NRK-podkasten Sporten sier Solbakken følgende:

– Han er en spiller som har hatt en veldig god start på den svenske ligaen og er spennende. Han går vi nøyere i sømmene nå, selv om han ikke var så aktuell på forrige samling, for da hadde han ikke spilt noen kamper. Det har han gjort nå, sier landslagssjefen.

– Kjempeartig

Solbakken er helt åpen om at han tar kartleggingsarbeidet av blant andre Witry på blodig alvor.

– Når jeg er ferdig med den podkastinnspillingen her skal jeg se Djurgårdens kamp mot Malmø, og jeg så Djurgården mot Norrköping for ikke mange uker siden, forteller han.

25-åringen synes naturligvis det er hyggelig at landslagssjefen har ham på blokka.

– Det er kjempeartig. Jeg skal ikke si at det er naturlig, men de har jo kontroll på alle spillere. Når du gjør det bra er det naturlig at de sjekker deg opp. Det er selvfølgelig et mål å komme med på landslaget, men det er kjempetøff konkurranse. Det har ikke vært naturlig å bli snakket om i det celebre selskapet tidligere, fordi konkurransen er så ekstremt høy, mener han.

Foreløpig har han ikke snakket personlig med Solbakken. Men Norge spiller to privatlandskamper i juni mot Hellas og Luxembourg, og der kan fort Witry være aktuell for en tropp.

– Jeg har helt ærlig ikke tenkt så mye på det. Nå har jeg levert stabilt hele forrige sesong og så langt denne sesongen, og det er klart man har en drøm og et mål om det. Dette får bli opp til dem, jeg er klar om det trengs, svarer han.

Solbakken

Ståle Solbakken bekrefter at Witry står på blokka hans.

Foto: Geir Olsen / NTB

Kobles til større klubber

Witry forlot Ranheim og norsk fotball i slutten av 2018 før han rakk å bli et veldig kjent navn her hjemme. Men i Sverige har han tatt Allsvenskan med stor, og allerede nå snakkes det om at han kan bli solgt til enda større klubber i Europa.

Kontrakten hans går ut desember 2022, og foreløpig tar han alle spekulasjoner med knusende ro.

– Det er naturlig at det kommer slike ting når man gjør det bra, men fokuset mitt er her i Djurgården. Samtidig vil jo alle spille på et høyest mulig nivå, og det har jeg vært klar og tydelig på til klubben om at jeg har lyst til å prøve.

Han er veldig glad for valget om å dra til Djurgården i 2018. Han mener han har tatt store steg siden han dro.

– Det har vært som jeg håpet, jeg er blitt bedre og bedre og tatt steg sesong for sesong, match for match. For min del har det handlet om å komme til en stor klubb i skandinavisk målestokk og takle press og forventninger der. Jeg har tatt ekstra steg i år, og det er selvfølgelig veldig artig, sier han.

Søndag har han en ny sjanse til å imponere Ståle Solbakken og alle andre. Da møter Djurgården bunnlaget Degerfors på bortebane klokken 15.

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal