Hopp til innhold

Norsk 25-åring vekker oppsikt i Sverige: Nå følges han tett av Solbakken

Aslak Fonn Witry (25) regelrett herjer i Allsvenskan for Djurgården. Nå bekrefter landslagssjef Ståle Solbakken at han har trønderen på blokka.

Aslak Fonn Witry

STORSPILLER: Aslak Fonn Witry har hatt en kjempestart i Allsvenskan denne sesongen.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Den norske forsvarsspilleren har hatt en sensasjonell start på den nye Allsvenskan-sesongen.

– Over all forventning

Etter fire runder har Witry scoret tre mål fra backposisjon og Djurgården topper tabellen med fire av fire seire.

Det har gått over all forventning, 12 poeng på fire kamper er helt rått, og vi har levert ekstremt bra laginnsats. For min egen del har det gått veldig bra, jeg har nå scoret like mye på fire kamper som jeg gjorde første sesongen min her. Jeg har vært kjempestabil, og det er veldig artig om dagen, sier Witry til NRK.

Tre mål på fire kamper, dette er jo spisstall?

Ja, det er jo egentlig det. Jeg forventer ikke at det varer, men det er viktig for meg å være med i boks. Det er ikke den viktigste oppgaven min som forsvarsspiller, men jeg prøver å gjøre rollen til min egen, og det offensive er kvaliteter jeg prøver å videreutvikle hele tiden. Det er artig at det har løsnet litt.

Prestasjonene blir naturligvis lagt merke til. Dette tvitret fotballekspert Joacim Jonsson nylig:

Laster Twitter-innhold

Og som bestilt:

Landslagssjef Ståle Solbakken røper overfor NRK at Witry nå for fullt er med i kampen om en landslagsplass.

Witry

Aslak Fonn Witry er blitt en profil i Allsvenskan.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

I NRK-podkasten Sporten sier Solbakken følgende:

– Han er en spiller som har hatt en veldig god start på den svenske ligaen og er spennende. Han går vi nøyere i sømmene nå, selv om han ikke var så aktuell på forrige samling, for da hadde han ikke spilt noen kamper. Det har han gjort nå, sier landslagssjefen.

– Kjempeartig

Solbakken er helt åpen om at han tar kartleggingsarbeidet av blant andre Witry på blodig alvor.

– Når jeg er ferdig med den podkastinnspillingen her skal jeg se Djurgårdens kamp mot Malmø, og jeg så Djurgården mot Norrköping for ikke mange uker siden, forteller han.

25-åringen synes naturligvis det er hyggelig at landslagssjefen har ham på blokka.

– Det er kjempeartig. Jeg skal ikke si at det er naturlig, men de har jo kontroll på alle spillere. Når du gjør det bra er det naturlig at de sjekker deg opp. Det er selvfølgelig et mål å komme med på landslaget, men det er kjempetøff konkurranse. Det har ikke vært naturlig å bli snakket om i det celebre selskapet tidligere, fordi konkurransen er så ekstremt høy, mener han.

Foreløpig har han ikke snakket personlig med Solbakken. Men Norge spiller to privatlandskamper i juni mot Hellas og Luxembourg, og der kan fort Witry være aktuell for en tropp.

– Jeg har helt ærlig ikke tenkt så mye på det. Nå har jeg levert stabilt hele forrige sesong og så langt denne sesongen, og det er klart man har en drøm og et mål om det. Dette får bli opp til dem, jeg er klar om det trengs, svarer han.

Solbakken

Ståle Solbakken bekrefter at Witry står på blokka hans.

Foto: Geir Olsen / NTB

Kobles til større klubber

Witry forlot Ranheim og norsk fotball i slutten av 2018 før han rakk å bli et veldig kjent navn her hjemme. Men i Sverige har han tatt Allsvenskan med stor, og allerede nå snakkes det om at han kan bli solgt til enda større klubber i Europa.

Kontrakten hans går ut desember 2022, og foreløpig tar han alle spekulasjoner med knusende ro.

– Det er naturlig at det kommer slike ting når man gjør det bra, men fokuset mitt er her i Djurgården. Samtidig vil jo alle spille på et høyest mulig nivå, og det har jeg vært klar og tydelig på til klubben om at jeg har lyst til å prøve.

Han er veldig glad for valget om å dra til Djurgården i 2018. Han mener han har tatt store steg siden han dro.

– Det har vært som jeg håpet, jeg er blitt bedre og bedre og tatt steg sesong for sesong, match for match. For min del har det handlet om å komme til en stor klubb i skandinavisk målestokk og takle press og forventninger der. Jeg har tatt ekstra steg i år, og det er selvfølgelig veldig artig, sier han.

Søndag har han en ny sjanse til å imponere Ståle Solbakken og alle andre. Da møter Djurgården bunnlaget Degerfors på bortebane klokken 15.

Siste nytt

 • Landslagsløper i kombinert med langt skadeavbrekk – hele sesongen ryker

  Landslagsløper Einar Lurås Oftebro mister etter alle solemerker hele den kommende kombinertsesongen som følge av en alvorlig kneskade.

  Det er Norges Skiforbund som opplyser om skadesituasjonen til Lurås Oftebro.

  En meniskskade han pådro seg under Sommer Grand Prix-konkurransen i Oberwiesenthal kommer til å plassere kombinertutøveren på sidelinjen i lang tid.

  – Jeg pådro meg en kompleks ruptur i menisken under SGP i Oberwiesenthal i slutten av august. Det skjedde i utkjøringen på sletta i PCR-hoppet på fredagen. Operasjonen var vellykket. Menisken ble sydd sammen og en liten del ble også fjernet, sier Lurås Oftebro i en uttalelse.

  Nå venter en lang periode med rehabilitering.

  – Jeg er nok ikke tilbake i konkurranse før 2024/25-sesongen. Menisken har begrenset med blodårer og bruker derfor lang tid på å gro. Vi ønsker å gjøre opptreningen skikkelig og i riktig tempo, så jeg unngår unødvendige setback’s på veien, sier landslagsløperen, som er storebroren til Jens Lurås Oftebro. (NTB)

  Einar Lurås Oftebro
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Spillprodusent tordner mot Hegerberg-hets: – Avskyelig og fullstendig uakseptabelt

  Spillprodusenten EA Sports jobber med å identifisere personen som rettet kraftig hets mot Ada Hegerberg knyttet til dataspillet EA Sports FC 24.

  Det var mandag at Lyon-stjernen Hegerberg rykket ut og dokumenterte at hun hadde blitt utsatt for en stygg melding på nett i kjølvannet av lanseringen av den siste utgaven av dataspillet EA Sports FC 24.

  Den norske fotballstjernen delte en lydmelding med sine følgere på Instagram. Avsenderen kommer med en svært lite hyggelig karakteristikk av Lyon-stjernen.

  Bakgrunnen er at Hegerbergs karakter på det ferske dataspillet EA Sports FC 24 inneholder en teknisk feil og er vanskelig å kontrollere.

  «Hetsen Ada Hegerberg har mottatt er avskyelig og fullstendig uakseptabel. Vi har kontaktet Ada direkte for å tilby vår støtte», skriver spillprodusent EA til NTB.

  «EA har nulltoleranse for kjønnsdiskriminering, kvinnehat eller hat i enhver form, og mener at å være en del av et gamingmiljø skal være en positiv, rettferdig og trygg opplevelse for alle. Våre retningslinjer for positiv spilling viser tydelig at vi ikke godtar denne typen oppførsel fra spillere på våre plattformer», heter det videre.

  I meldingen Hegerberg delte på Instagram omtales hun blant annet som «hore».

  – Dette går litt for langt, gjør det ikke? skrev Lyon-spissen selv under bildet.

  EA Sports FC 24 er den ferskeste versjonen av de tidligere Fifa-spillene. Årets utgave har fått nytt navn.

  Ada Hegerberg
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Román Haug pådro seg to brudd i ansiktet mot Portugal: – Har det etter forholdene bra

  Skadene Sophie Román Haug pådro seg i landskampen mot Portugal gjør at hun skal følges opp av spesialist i Liverpool. Hun ble rammet av to brudd i ansiktet.

  – Jeg har det etter forholdene bra, og har fått god oppfølging av det medisinske teamet og på sykehuset her i Portugal. I selve situasjonen hadde jeg kun fokus på ballen, så jeg fikk derfor ikke helt med meg hva som egentlig skjedde, men har fått sett bildene i ettertid, sier Haug i en uttalelse sendt til NRK.

  – Nå skal jeg tilbake til Liverpool, der jeg blir jeg fulgt opp av spesialister i klubben, så krysser jeg fingrene for at jeg er tilbake på banen ganske snart.

  Det var tidlig i tirsdagens kamp Haug kolliderte med Portugals keeper. Begge spillerne fikk behandling på banen før de måtte byttes ut.

  – Skaden til Sophie var litt mer omfattende enn først antatt. Hun har i tillegg til brudd i nesen også brudd i ansiktet. Hun er nå til videre vurdering hos spesialist i Porto, sa landslagslege Magnus Myntevik til NTB via kommunikasjonsansvarlig Halvor Lea onsdag formiddag.

  Fotball, National League: Portugal - Norge (3-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste