NRK Meny
Normal

Norges U21-lag rundspilt av England

Norges U21-landslag i fotball tapte så det sang da de møtte England i en kvalifiseringskamp til EM tirsdag. Marcus Rashford ble kampens store profil.

Marcus Rashford

YDMYKET: Norge var sjanseløse mot Marcus Rashford og England.

Foto: Nigel French / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Mange hadde håpet på en aldri så liten fotball-opptur tirsdag etter a-landslagets tap for Tyskland søndag. Slik gikk det ikke.

U21-landslaget ble regelrett rundspilt av det engelske laget, der Manchester United-spiss Marcus Rashford ble kampens store profil med hat trick.

Martin Ødegaard og co tapte til slutt hele 1-6. Ghayas Zahid reduserte for Norge i 2. omgang.

Nathaniel Chalobah

Nathaniel Chalobah jubler etter sin scoring i 1. omgang.

Foto: Nigel French / Ap

Med seier ville Norge toppet gruppen før de avsluttende kampene i oktober, men nå er det fire poeng opp til England og to til Sveits (som avga poeng i Bosnia med 0-0 tirsdag).

Det skal dermed veldig mye til for at Norge skal komme til sluttspill.

Norge åpnet bra

I begynnelsen av kampen var imidlertid Norge klart bedre enn England og skapte det som var av sjanser. En frisk Mats Møller Dæhli hadde et farlig skudd allerede etter fem minutter, men uheldigvis traff det Alexander Sørloth.

Norge hadde ballen mye, men ble nonsjalant med den rett før halvtimen var spilt. England vant ballen på midtstreken, og en bakromspasning som endret retning lurte midtstopper for dagen Sander Berge.

Rashford stormet fram bak ryggen ham, holdt unna og scoret alene med Sondre Rossbach.

Det norske laget fikk en ny, og mer selvforskyldt, smell i det 38. minutt. James Ward-Prowse slo et presist frispark inn bak det norske forsvaret, som hadde latt Nathaniel Chalobah løpe helt alene mot bakerste stolpe.

Han bredsidet enkelt ballen i mål. Dermed sto det 2-0 til England etter en første omgang der Norge i perioder hadde framstått som det beste laget.

Totalt overlegne

Håpet om at Norge skulle greie å ta seg tilbake i kampen ble imidlertid knust i en annen omgang der vertene var totalt overlegne.

Norge tok sjanser i jakten på mål, noe som skapte rom for England.

Ruben Loftus-Cheek gjorde 3-0 etter veggspill med Nathan Redmond, og to minutter senere kontret Radford inn 4-0 med en lekker chip forbi et ryggende norsk forsvar.

Innbytter Ghayas Zahid nikket inn et norsk trøstemål på innlegg fra Kristoffer Haraldseid etter pent norsk spill, men Rashford fikk fullføre sitt hattrick på straffespark etter at Thomas Grøgaard blokkerte et innlegg med armen.

Fire minutter før slutt fastsatte Lewis Baker resultatet da han styrte et hjørnespark inn i hjørnet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz
 • Australia-trener tar over PSV

  Mark van Bommel er ansatt som ny hovedtrener i nederlandske PSV Eindhoven. Den tidligere landslagsspilleren er for tiden assistenttrener for Australia i VM under Bert van Marwijk. 41-åringen erstatter Phillip Cocu i Eredivisie-klubben.

  van bommel
  Foto: AFP
 • Uendret for Norge på FIFA-rankingen

  Norge beholder sin plassering på FIFA-rankingen i fotball for kvinner og går inn i den avgjørende høsten i VM-kvalifiseringen på 14.-plass. USA beholder førsteplassen med god margin, men følges nå tettest av Tyskland og Frankrike.

  Kvinnelandslaget i fotball i kampen mot Nord-Irland
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
VM fotball: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
Topp 5-lister fra fotball-VM
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
VM fotball: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island