Norges EM-håp knust: – Det er ikke godt nok

NANCY/OSLO (NRK): Kaptein Stine Bredal Oftedal synes det er «overraskende» og «ekstra tungt» at Norge manglet intensitet i den famøse Tyskland-kampen. Åpningstapet trekkes frem som det store feilskjæret i EM.

Thorir

SKUFFET: Her møter Thorir Hergeirsson pressen etter at EM-sjansene glapp onsdag kveld.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er veldig fort gjort å sette fingeren på den kampen (Tyskland), sier landslagssjef Thorir Hergeirsson når han møter NRK og resten av presse-Norge onsdag kveld.

Norge må nå spille om en 5.-plass i EM etter at Nederland slo Tyskland 27-21.

Det er første gang Norge ikke spiller om EM-medaljer under Thorir Hergeirssons ledelse.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike.

INGEN MEDALJER: Kaptein Stine Bredal Oftedal, Thorir Hergeirsson og Norge må nå spille om en 5.-plass i EM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Faktisk må vi tilbake til 2000 for å finne en medaljekamp i EM uten de norske håndballjentene.

– Ikke godt nok

Det skjedde også med knappest mulig margin. Ett Ungarn-mål til mot Romania ville sendt Norge videre.

– Det er ikke marginer. Det var ikke godt nok. Jeg vil ikke bruke marginer som et ord på det. Vi var for langt unna da vi kom til hovedrunden, sier Hergeirsson.

Han ønsker foreløpig ikke å trekke noen konklusjoner på hva som gikk galt, men landslagssjefen peker altså på fadesen mot Tyskland i EM-åpningen.

– Det er best å styre selv, sier Hergeirsson, som ikke ofret målforskjellen mange tanker.

Det gjorde derimot kaptein Stine Bredal Oftedal, som ikke klarer å la være å tenke på at ett Norge-mål i hovedrunden skulle bli avgjørende.

– Ekstra tungt

«Det gjør litt vondt i hjertet», beskriver kapteinen før hun angriper den svake starten på mesterskapet generelt og Tyskland-kampen spesielt.

– Det som er kjipest, er at vi følte at det gikk mest på intensitet. Vi vil jo mye, men det er de tingene vi bommer mest på i begynnelsen. Det synes jeg er litt overraskende og ekstra tungt, sier Oftedal.

På spørsmål om hva som var feil med inngangen til Tyskland-kampen, svarer kapteinen:

– Jeg vet ikke helt. Det er veldig vanskelig å vite. Vi pleier alltid å si at kamp nummer én sjelden er pen - det skal sitte ekstra. Vi skal heller være overivrig, men jeg har ingen forklaring, og hadde jeg hatt det, kunne vi kanskje snudd det allerede mot Romania.

Marit Røsberg Jacobsen bommet på Norges siste sjanse i Tyskland-kampen. Hun innrømmer at det har plaget henne.

– Det er jo noe man tenker på, men vi har analysert kampen og det er fordi vi slipper inn for mange mål, ikke at vi ikke scorer nok.

Samtlige spillere NRK snakker med forteller at de har slitt med å la være å tenke på det skjebnesvangre åpningstapet.

– Men vi får uansett ikke gjort noe med det nå, sier Heidi Løke.

Nå venter nemlig kampen om 5.-plassen i Paris fredag. Her står Sverige på motsatt banehalvdel, og kampen blir viktig for seeding og eventuelt OL-spill om to år.

Siste nytt

 • Ødegaard herjet igjen

  Martin Ødegaard storspilte for Vitesse i den nederlandske europaligakvalifiseringen tirsdag kveld. Nordmannen vartet opp med både scoring og to målgivende og var sterkt delaktig i at Vitesse tok seg videre etter 3-1 (4-3 sammenlagt) mot Groeningen. I finalen venter Utrecht.

  ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • OL-sølvvinner tatt for doping

  Eunice Jepkirui Kirwa (35) er suspendert etter en positiv dopingprøve med spor av stoffet EPO. Hun tok sølv på maraton i OL i 2016. Der konkurrerte hun for Bahrain, men hun er opprinnelig fra Kenya.

  2016 Rio Olympics - Athletics - Women's Marathon - Sambodromo - Rio de Janeiro, Brazil
  Foto: Pool / Reuters
 • Cech blir sportsdirektør i Chelsea

  Keeperveteranen Petr Cech returnerer til Chelsea i en nyopprettet rolle som sportsdirektør fra sommeren. Det melder Sky Sports. Arsenal avslutter sesongen mot nettopp Chelsea i finalen av europaligaen. Den spilles onsdag neste uke.

  Petr Cech
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal