NRK Meny
Normal

– Fikk klump i halsen allerede under nasjonalsangen

ZRENJANIN/OSLO (NRK.no) I sin første mesterkapskamp på tre år ble Nora Mørk (22) Norges store helt i 22-20-seieren over Spania i VMs åpningskamp.

Mørk Nora

Nora Mørk satte inn åtte mål for Norge i åpningskampen.

Hun skjønte det allerede i minuttene før hun og lagvenninnene skulle åpne håndball-VM mot Spania. Noe stort var i gjerde.

Mørk

Det ble en stor kveld for Nora Mørk. Tre år siden forrige mesterskapskamp var hun banens gigant i VM-debuten.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Etter tre år på sidelinjen var endelig Nora Mørk klar for å hjelpe Norge i et mesterskap.

– Det var veldig stort å være tilbake. Jeg fikk klump i halsen allerede under nasjonalsangen, sier Mørk til NRK.no etter 22-20-seieren over Spania.

Og ungjenta var virkelig til hjelp for Norge. Med åtte mål ledet 22-åringen Thorir Hergeirssons lag til en svært viktig seier i en særdeles jevnspilt åpningskamp.

– Dette er så stort! Og det er mitt første VM, smiler Mørk.

Skademareritt

Larvik-spilleren har et langt skademareritt bak seg. Blant annet seks kneoperasjoner har gjort henne til TV-titter i Norges siste suksessfulle mesterskap, hvor Thorir Hergeirssons jenter har vunnet gull i både VM og OL.

I VM-åpningen mot Spania var imidlertid Mørk tilbake for fullt. Til tross for sine beskjedne167 centimeter viste banens minste seg frem som den virkelig store spilleren i backrollen.

– Det er tre år siden jeg fikk være med på moroa sist. Og jeg har vært igjennom seks kneoperasjoner. Jeg er veldig godt fornøyd med egen innsats nå, sier Mørk.

Sammen med Anja Hammerseng-Edin løftet hun Norge etter en vanskelig start på kampen. Rett før pause feide hun inn en knepen 11-10 ledelse for Norge.

Det ble vendepunktet for de norske jentene, som med 11-10 også i andre omgangen sikret 22-20-seieren.

Etter kampen ventet det naturligvis ros fra landslagssjef Hergeirsson.

– Hun er glimrende til tider. Det er så godt å se henne tilbake i mesterskap, sier Hergeirsson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nora Mørk

Nora Mørk vartet opp med åtte scoringer da Norge slo Spania i VM-åpningen.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Takker for tilliten

Han legger imidlertid ikke skjul på at Mørk fortsatt har en del å gå på i kampene som kommer.

– Nora gjør mye rart til tider. Det er litt til og fra, så hun har forbedringspotensiale, forklarer Hergeirsson.

Akkurat det er Mørk helt enig i selv.

– Selv om jeg er fornøyd med egen innsats, ser jeg at jeg har mye jeg kan rette opp i.

– Men jeg er veldig takknemlig for at Thorir gir meg sjansen til å rette opp feilene mine før jeg tas av banen. Det er godt å ha den muligheten, sier Mørk.

Slet i åpningen

Hun kan bli svært viktig også i fortsettelsen av VM. Men da er Norge nødt til å lære av feilene de gjorde i starten av kampen mot Spania.

Norge åpnet helt skrekkelig i angrep. På stillingen 1-4 etter elleve minutter hadde de norske jentene bommet på åtte skudd og prestert tre tekniske feil (bortkasting av ballen).

– Vi kommer til gode muligheter, men det virker som om vi vil for mye. Jentene blir litt for ivrige og havner bakpå, forklarer Hergeirsson.

Godt forsvarsspill og en opplagt Nora Mørk sørget imidlertid for at Norge snudde kampen og til sin favør. Dermed har Norge fått en glimrende start på VM.

Siste nytt

 • Start nærmer seg opprykk

  Steffen Lie Skålevik ble tomålsscorer da Start tok et nytt steg mot Eliteserien med 2-0-seier over Arendal i 1. divisjon lørdag. Seieren betyr at Start kan feire opprykk søndag om Sandnes Ulf taper borte for Elverum og Mjøndalen avgir poeng mot Kongsvinger.

  Starts administerende direktør Even Øgrey Brandsdal med Henrik Robstad på skuldrene
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Lyn rotet bort opprykket

  Lyn ledet to ganger, men måtte likevel se opprykket til 2. divisjon glippe etter 2–2 hjemme mot Korsvoll på Bislett stadion lørdag. Hjemmeseier mot Korsvoll ville sendt Lyn tilbake på tredje nivå i norsk fotball.

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund