Norges målscorer: – Helt jævlig

Keeperen ble den store helten da England scoret på to av to sjanser og sendte Norge ut av fotball-VM.

Hegerberg

SJANSESLØSERI: Ada Stolsmo Hegerberg bommet på flere sjanser for Norge.

– Det er helt jævlig. Ikke mer å si, sier en skuffet Solveig Gulbrandsen til NRK rett etter kampslutt.

For Norge skapte mest i mandagens åttedelsfinale i fotball-VM mot England. Men med en engelsk sisteskanse i storform greide ikke de norske jentene få uttelling på sjansene sine.

– Man må score i de gode periodene. Det gjør vi ikke. Og de scorer to dødball-mål, forklarer Gulbrandsen som noterte seg for Norges eneste scoring i kampen.

– Jeg synes vi var gode, men man må score mål, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Solveig Gulbrandsen scoret, men det var ikke nok til å sikre avansement mot England.

Tok ut den skapende kraften

Også trener Even Pellerud var langt nede etter å ha tapt enda en kamp mot England.

– Det føles tøft og urettferdig. Men det har vi vært med på før, sier Even Pellerud til NRK rett etter kampen.

Han ble spurt om hvorfor Norge ikke gjorde noen mottrekk da England tok Mykjåland ut av kampen i andre omgang, men var ikke interessert i å kommentere det rett etter kampen. Kaptein Trine Rønning holdt dessuten ikke mer enn 45 minutter.

– Jeg vil ikke stå å gjøre en analyse her nå, svarer Pellerud.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Solveig Gulbrandsen sender Norge i ledelsen på corner.

Norge startet best

Førsteomgang var ikke akkurat noe fyrverkeri, men det var Norge som førte og som skapte sjansene. Etter elleve minutter ble en god Isabell Herlovsen spilt nydelig gjennom av Mykjåland. Englands keeper Karen Bardsley var imidlertid våkent ute og hindret nettsus for den norske spissen.

Fem minutter senere slo Mykjåland nok en krempasning bak det engelske forsvaret, men denne gangen var Kristine Minde hundredeler for sent ute ved bakerste stolpe.

England skapte så godt som ingen farligheter, mens Norge yppet seg igjen fem minutter før pause. Da stjal en våken Ada Stolsmo Hegerberg ballen i Englands bakerste ledd, men nok en gang vartet Bardsley opp med godt keeperspill.

Norge opp i ledelsen

Ti minutter ut i andre omgang fikk Norge lønn for å ha styrt det meste av kampen. Ved første stolpe fikk Solveig Gulbrandsen gå opp og heade en corner via tverrliggeren og ned - centimetere over streken - før den ble klarert. Heldigvis så linjedommeren det samme som målkameraet: 1-0 til Norge!

Igjen var Lene Mykjåland nest sist på ballen.

Dessverre for Norge varte ikke ledelsen i mer enn fem minutter. For da fikk Stephanie Houghton stå skremmende alene på en corner. Og på Englands første sjanse satte Houghton ballen enkelt i mål bak Ingrid Hjelmseth.

England utligner på 1-1 etter at Houghton scorer på corner.

England opp i ledelsen

Men de norske jentene gav seg ikke. Etter 72 minutter ble Hegerberg spilt flott gjennom av Gulbrandsen. Men nok en gang gikk Bardsley seirende ut av duellen.

Norge så positive ut, men så skjedde det som ofte skjer. Lucy Bronze klemte knallhardt til på direkten fra 20 meter. Ballen gikk via fingertuppene til Hjelmseth og opp i krysset - 2-1 til de engelske damene, til tross for at de bare hadde skapt to sjanser.

Bronze scorer 2-1 på vakkert vis.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Rasmussen ble belgisk cupmester

Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

R-qRhvQEQVk
  • Spansk bruddseier i Giroen

Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

K7QkCKHN1QA
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)