Norge ute av curling-VM

Norge tapte 6-7 for Skottland i den siste kampen i VM i Curling i Calgary, og er slått ut. Steffen Walstads menn greidde heller ikkje å bli direkte-kvalifisert til OL.

Norge leia 5-2 etter sju omgangar, og alt såg lyst ut. Men i den åttande gjekk det heilt gale. Norge tapte 0-4 og låg brått under 5-6.

Dei utlikna i den niande omgangen, men skottane hadde sistestein i siste omgang og avgjorde.

Norge enda dermed på sjuandeplass i VM, etter å ha blitt forbigått av Sveits, som slo Kina.

Berre dei seks beste er direkte klare for OL. Dermed må Norge gjennom ei ekstra kvalifisering i desember for eventuelt å kome til OL i Beijing i februar. Der er det tre plassar å kjempe om.

Norge opna VM sterkt, men tapte sine fem siste kampar. Dei enda på sju sigrar og seks tap.

Steffen Walstad
Foto: Jeff Mcintosh / AP

Siste nytt

 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP
 • Milan nærmere mesterligaspill

  Jens Petter Hauge ble værende på benken da Milan viste kjempeform og slo Torino 7–0 i Serie A onsdag. De tre siste målene var signert Ante Rebic.

  Med to runder igjen av Serie A ser mulighetene for å sikre mesterligaspill neste sesong gode ut for Milan. De ligger på 3.-plass med like mange poeng som Atalanta, som de møter i siste serierunde, på 2.-plass. 4.-plasserte Napoli er to poeng bak, mens Juventus er tre poeng bak på 5.-plass.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Norge slo Danmark etter forlengning

  Drøyt to minutter inn i forlengingen sørget en pasning av Mats Rosseli Olsen og scoring av Emil Lilleberg for norsk 4-3-seier over Danmark.

  Rosseli og Lilleberg kom to mot én i forlengingen og sørget for at Norge fikk seg ekstra selvtillit inn mot VM i Riga senere denne måneden.

  Norge stilte med et forsterket lag sammenlignet med laget som tapte 0–4 for Danmark for seks dager siden. Lagene møtes til ny dyst torsdag.

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Danmark - Norge
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal