Hopp til innhold

Norge til historisk semifinale i G19-EM

– Jeg er veldig stolt av alle. Disse gutta fortjente mye, for før EM kalte folk dem for B-laget og C-laget. Og sa at det blir gruppespill og så tur hjem. Nå tror jeg alle kan kalle dem for A-laget, siden de er det beste G19-laget noensinne, sier trener Luis Pimenta til NRK.

Flere av de antatt beste spillerne på G19-nivå, som Andreas Schjelderup, Antonio Nusa og kaptein Isak Hansen-Aarøen er ikke med i mesterskapet. Det er fordi mesterskapet ikke er lagt til en offisiell periode for landslagsspill, som gjør at flere klubber har sagt nei til at deres spillere får skal få spille i mesterskapet.

Norge var nesten klar for semifinalen i G19-EM allerede i forrige kamp mot Island, men en sen islandsk utligning gjorde at Norge trengte ett poeng mot Spania mandag kveld for å være sikret avansement.

Spania var allerede videre fra gruppen og gjorde en rekke endringer fra tidligere i gruppespillet til mandagens kamp.

For Spania ville samtidig poeng sørge for at de vant gruppa og det ble dermed en kamp hvor 0-0 var et godt resultat for begge lag.

Begge lagene hadde sjanser til å score, og i siste delen av kampen var Spania det klart førende laget. Norges keeper Magnus Rugland Ree måtte i aksjon flere ganger, men han gjorde ingen feil og kampen endte 0-0.

Årets mesterskap er sjette gang siden omleggingen til G19-mesterskap i 2002 at Norge tar seg videre fra gruppespillet. Norge har tidligere en bronsemedalje fra G18-EM i 1992.

I semifinalen møter Norge vinneren av den andre gruppen, Portugal, mens Spania møter Italia. I den andre kampen i gruppa endte det også 0-0, mellom Hellas og Island.

Semifinalene spilles torsdag.

– Nå er det én og én kamp av gangen. Da kan alt skje. Vi skal krige og gi alt vi kan. Så er mye mulig, sier Norges Benjamin Thoresen Faraas til NRK.

Sportsnyheter

Gareth Southgate

Skifta klesstil over natta – grunnen vekker oppsikt

Gareth Southgate går ned til den minste detalj for å kunne leie England til historisk EM-gull. Landslagssjefen meiner sjølv antrekket tel, medan klesdesignar fnyser av stilendringa.

Hysaj dukker

Ekspertene steilet etter Italias seiersmål: – Hva gjør du der?

Albania scoret tidenes raskeste EM-mål. Men da Italia avgjorde kampen, gjorde Elseid Hysaj en innsats som får stryk av ekspertene.

Rodri feller Bruno Petkovic på blank kasse.

Denne situasjonen splitter ekspertene: – Jeg er uenig

Skulle Rodri ha vært utvist? Det er det store spørsmålet etter Spanias nedsabling av Kroatia.

Siste nytt

  • DeChambeau-luke i US Open – Åberg falt med svak runde

    Mens Ludvig Åberg fikk det tøft på tredje runde av US Open, skaffet Bryson DeChambeau seg en luke i jakten på sin andre majortittel.

    Amerikaneren ligger sju slag under par og har en luke på tre slag ned til en trio bestående av Rory McIlroy, Patrick Cantlay og Matthieu Pavon.

    Svenske Åberg lå godt plassert før tredje runde lørdag, men der gikk han tre slag over par. Han har fem slag opp til ledende DeChambeau før søndagens avsluttende runde.

    DeChambeau vant US Open i 2020. Amerikaneren har løst den tøffe Pinehurst-banen best i løpet av uken. Han er kjent for å slå svært langt, noe han har blitt belønnet for i North Carolina. DeChambeu ble nylig nummer to i majorturneringen PGA-mesterskapet.

    Viktor Hovland greide ikke cuten midtveis i årets US Open etter å ha gått seks slag over par på de to første rundene. (NTB)

  • Djokovic kjemper mot Wimbledon-klokka

    Kun to uker før Wimbledon kjemper verdenstreer Novak Djokovic en intens kamp for å rekke den prestisjetunge gressturneringen. Serberen opererte nylig kneet.

    En video publisert på 37-åringens Instagram-konto viser en særdeles blid Djokovic som gjennomfører en rekke øvelser. Deler av serberens kne er dekket av et hvitt plaster, uten at det ser ut til å plage ham nevneverdig.

    Djokovic valgte i starten av juni å trekke seg fra kvartfinalen av Roland-Garros etter å ha pådratt seg en rift i menisken. Få dager senere gjennomgikk verdenstreeren en operasjon. Serberen brukte krykker de første dagene etter inngrepet.

    – Jeg skal gjøre mitt beste for å være frisk og klar til å returnere til tennisbanen så fort som mulig. Kjærligheten min til sporten er sterk, og ønsket om å konkurrere på høyeste nivå er det som driver meg, skrev Djokovic etter operasjonen.

    Serberen vant fire strake titler i den engelske hovedstaden før han i fjor ble vippet ned fra Wimbledon-tronen av Carlos Alcaraz.

    Med unntak av Djokovic skal ingen av de andre store profilene stå i fare for å miste Wimbledon-turneringen som spilles fra 1. til 14. juli. (NTB)

    Tennis French Open Djokovic Withdraws
    Foto: Jean-Francois Badias / AP
  • Kunne avgjort NHL-sluttspillet - tapte 1-8

    Florida Panthers kunne ha avgjort årets NHL-sluttspill med seier over Edmonton Oilers natt til søndag norsk tid. I stedet ble de sendt hjem fra Canada med 1-8-tap i bagasjen.

    Florida var én seier unna å ta hjem Stanley Cup-tittelen, men ble i stedet fullstendig overkjørt av Edmonton. Svenske Mattias Janmark satte tonen tre minutter inn i kampen med kveldens første mål, og deretter rant målene inn i alle tre periodene.

    Edmonton vant 8-1, og holder dermed håpet om sluttspillsseier i live. Florida leder nå 3–1 i best av sju-serien. Tre strake nederlag de tre neste kampene er det eneste som kan stoppe Florida Panthers fra å vinne Stanley Cup for første gang.

    Panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. Edmonton Oilers er blitt NHL-mester fem ganger, men den siste tittelen kom i 1990. (NTB)

    Florida Panthers-spillerne sklir av isen etter 1-8-tapet mot Edmonton Oilers
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal