Hopp til innhold

Møtet med Danmark ble for «Toft» – Nå venter marerittmotstander i semifinalen

De norske kvinnene tapte mot naborivalen Danmark for første gang på åtte år, og får dermed en langt tøffere vei til EM-finalen.

skuffet Oftedal

SKUFFET: Norge fikk det tøft mot Danmark i siste kamp i mellomspillet. Stine Bredal Oftedal var tydelig skuffet.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Frankrike, EM-favoritten, blir Norges semifinalemotstander etter 29–31 tapet mot naboene i sør.

– Det blir ikke så mye tøffere enn det. Hvis man ønsker å nå helt til topps må man slå de beste, så vi må bare forbedre oss inn mot semifinalen, sier Stine Bredal Oftedal etter tapet.

Danskene åpnet knallsterkt i Ljubljana, og med en solid Sandra Toft i mål tok de en etterlengtet seier over Norge. Deres første på åtte år.

– Danmark setter sjansene sine og det gjør ikke vi. Vi produserer masse, men setter ikke nok baller i mål og står ikke godt nok bakover. Enkelt og greit, oppsummerer Nora Mørk, som ble kampens toppscorer med åtte mål.

Før onsdagens kamp mellom Norge og Danmark var allerede begge lag sikret en semifinalebillett. Men Norge trakk det korteste strået og får den desidert vanskeligste veien til en eventuell finale.

For danskenes del venter Montenegro i semifinalen.

Sandra Toft og Stine Bredal Oftedal

GJORDE DET «TOFT»: Målvakten Sandra Toft skal ha mye av æren for den danske seieren.

Foto: Beate Oma Dahle / Beate Oma Dahle

Slurvete åpning

Norge var uvanlig uorganiserte innledningsvis. Etter å ha havnet under med tre mål i løpet av de ti første minuttene måtte Thorir Hergeirsson ta en tidlig timeout.

Danmark var sterke i duellene, og Norge slet med siktet. Ingen av lagene klarte å dra ifra, og de fulgte hverandre tett til pausen.

En god redning av Katrine Lunde sørget for at Norge tok ledelsen for første gang 30 sekunder før pause. Norge gikk til hvilen med ettmålsledelse (13-12), etter en jevn omgang.

Håndball-EM Slovenia 2022: Norge - Danmark

KORTVARIG GLEDE: Katrine Lunde sikret norsk ledelse til pause.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mørks strafferekke brutt

I andre omgang sto Lunde og Sandra Toft godt bakerst, og sørget for at ingen av lagene dro ifra.

Nora Mørk sto med 20 av 20 fulltreffere fra syvmeteren hittil dette mesterskapet, men den rekken sørget sisteskansen til Danmark for å ende.

– Det er ikke overraskende at det er Sandra Toft som stopper rekka, sier NRKs kommentator Patrick Rowlands.

Håndball-EM Slovenia 2022: Norge - Danmark

BEINHARDT: Danmark spilte tøft i forsvar, og de norske jentene fikk virkelig kjenne det på kroppen.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Samtidig som Norge traff både tverrliggeren og stolpene var danskene effektive i motsatt ende. Danskene spilte beinhardt i forsvar, og røk på to kjappe utvisninger.

– Danmark spiller veldig stygt nå, sier ekspertkommentator Marit Malm Frafjord.

– De gjør det de kan for å vinne, og de får straff for det og. Men ja, vi kjente de duellene, sier Bredal Oftedal, som selv fikk seg en smell i leppa.

Thorir Hergeirsson hadde dette å si om kampen til TV3:

– Vi står ikke distansen inn og har hverken godt nok forsvar, målvakt eller avslutninger i perioder. De er skarpere enn oss i dag, de er to mål bedre og det må vi bare erkjenne, sier han.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Tidligere OL-utøver drept i krigen i Ukraina

    Vektløfteren Oleksandr Pjeljesjenko er den første OL-utøveren som har blitt drept i krigen i Ukraina, skriver The Guardian.

    Han døde i kamp for å forsvare landet sitt på søndag, det bekrefter den nasjonale OL-komiteen i Ukraina.

    30-åringen ble nummer fire i vektklassen 85 kilo under OL i Rio i 2016. Han har også blitt europeisk mester to ganger.

    «Det er med stor sorg at vi må meddele at i dag sluttet hjerte til den ærede idrettsmesteren i Ukraina, to ganger europeisk mester i vektløfting, å slå» skriver den nasjonale OL-komiteen i Ukraina på Instagram.

    Pjeljesjenko var utestengt fra idretten i perioden 2013 til 2015 som følge av en dopingforseelse. Deretter gjorde han comeback og tok EM-gull i 85-kilosklassen i 2016. Året etter forsvarte han tittelen. I 2018 begikk han et nytt brudd på dopingreglene og sluttet å konkurrere.

    Mer enn 400 ukrainske idrettsutøvere og idrettsledere skal være drept i krigen.

    (NRK/NTB)

    U11uSDVHKrI
    Foto: Afp
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

    West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

    I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

    – Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

    I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

    – David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

    Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

    Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

    Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

    57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

    David Moyes
    Foto: Maja Smiejkowska / Reuters
  • Merlier spurtet til seier i Giroen etter sylfrekk Pogacar-manøver

    Tadej Pogacar var nær ved å snyte spurterne for konfekten, men til slutt var Tim Merlier sterkest på den 3. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia mandag.

    De fleste ekspertene var på forhånd sikre på at den 166 kilometer lange etappen fra Novara til Fossano skulle ende med en massespurt. Det gjorde den også, men det var på hengende håret at ikke superstjernen Tadej Pogacar lurte alle.

    I den siste stigningen med noen få kilometer til mål satte sloveneren fart og fikk følge av sammenlagtrival Geraint Thomas. De to kom sammen inn på den siste kilometeren og hadde luke til det jaktende feltet.

    – Kan dette gå, da? Det hadde vært helt sykt. Alle snakket om spurterne før start, sa Discovery-ekspert August Jensen i innspurten.

    Med noen få hundre meter igjen var Pogacar-manøveren nøytralisert, og på streken var belgiske Tim Merlier først. Soudal Quick-Step-rytteren tok sesongens niende seier.

    – Dette var min hardeste seier noen gang. Det ble en tøff finale. Lagkameratene mine gjorde en fantastisk jobb, sa Merlier i seiersintervjuet.

    Verken Tobias Foss, Vegard Stake Laengen eller Torstein Træen fikk med utfallet av etappen å gjøre. Det var heller ikke ventet.

    Tadej Pogacar leder fortsatt rittet sammenlagt. Han har 45 sekunder tilgode på Thomas. (NTB)

    Tim Merlier vinner 3. etappe av Giro d'Italia
    Foto: LUCA BETTINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal