NRK Meny
Normal

Norge får de samme dommerne igjen: – Rart

De norske spillerne slaktet dommerne etter Norge - Montenegro. Nå skal de samme dommerne dømme Norge - Romania i kveld.

Nora Mørk

KRITISKE: Nora Mørk og de norske jentene kritiserte dommerne etter kampen mot Montenegro. Bildet er av dommeren i Russland-kampen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg synes det er rart. Det er nok av dommere her, og de kunne funnet noen andre, sier NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

Et samlet norsk lag stod på både tv og radio etter kvartfinalen og kritiserte dommerne Lah og Sok fra Slovenia etter et ras av utvisninger.

– Jeg prøver alt jeg kan å forstå alt som skjer, men jeg forstår det ikke. Det er mange av de utvisningene jeg ikke forstår, sa trener Thorir Hergeirsson.

– Jeg opplever at dommerne mister litt kontrollen. Alt ble to-minuttere, det ble utrolig hektisk, og dommerne klarte ikke å hjelpe til, sa Nora Mørk.

– Det var litt kokos utpå der, sa kaptein Stine Bredal Oftedal.

Diplomatisk Thorir

Det skulle de kanskje ikke sagt. Nå møter Norge nemlig nøyaktig de samme dommerne i kveldens semifinale.

– De er seriøse og gode gutter, jeg regner med at de gjør så godt de kan også i kveld, sier Thorir Hergeirsson diplomatisk.

– Vet hva vi får

Dommerteamet fra Slovenia er kjent for å idømme mange utvisninger. Det ble åtte norske utvisninger i kvartfinalen.

– Jeg tenker at dette er uvanlig at vi får de samme i fem av åtte kamper. Da vet vi i hvert fall hva vi får, sier Geir Oustorp.

Semifinalekampen blir faktisk femte gangen i dette mesterskapet at de har dømt Norge.

– Det ble litt hett underveis der. Det som var bra oppi det hele var at det de var konsekvente. Men vi får håpe at Heidi Løke får litt bedre arbeidsvilkår i semifinalen, sier eksperten.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal