Norge får de samme dommerne igjen: – Rart

De norske spillerne slaktet dommerne etter Norge - Montenegro. Nå skal de samme dommerne dømme Norge - Romania i kveld.

Nora Mørk

KRITISKE: Nora Mørk og de norske jentene kritiserte dommerne etter kampen mot Montenegro. Bildet er av dommeren i Russland-kampen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg synes det er rart. Det er nok av dommere her, og de kunne funnet noen andre, sier NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

Et samlet norsk lag stod på både tv og radio etter kvartfinalen og kritiserte dommerne Lah og Sok fra Slovenia etter et ras av utvisninger.

– Jeg prøver alt jeg kan å forstå alt som skjer, men jeg forstår det ikke. Det er mange av de utvisningene jeg ikke forstår, sa trener Thorir Hergeirsson.

– Jeg opplever at dommerne mister litt kontrollen. Alt ble to-minuttere, det ble utrolig hektisk, og dommerne klarte ikke å hjelpe til, sa Nora Mørk.

– Det var litt kokos utpå der, sa kaptein Stine Bredal Oftedal.

Diplomatisk Thorir

Det skulle de kanskje ikke sagt. Nå møter Norge nemlig nøyaktig de samme dommerne i kveldens semifinale.

– De er seriøse og gode gutter, jeg regner med at de gjør så godt de kan også i kveld, sier Thorir Hergeirsson diplomatisk.

– Vet hva vi får

Dommerteamet fra Slovenia er kjent for å idømme mange utvisninger. Det ble åtte norske utvisninger i kvartfinalen.

– Jeg tenker at dette er uvanlig at vi får de samme i fem av åtte kamper. Da vet vi i hvert fall hva vi får, sier Geir Oustorp.

Semifinalekampen blir faktisk femte gangen i dette mesterskapet at de har dømt Norge.

– Det ble litt hett underveis der. Det som var bra oppi det hele var at det de var konsekvente. Men vi får håpe at Heidi Løke får litt bedre arbeidsvilkår i semifinalen, sier eksperten.

Siste nytt

 • Braaten klar for Stabæk

  Daniel Braaten skal denne sesongen spille for Stabæk. Han forlot Brann etter forrige sesong og satte kursen mot hjembyen Oslo. – Jeg er jo fortsatt han flodhesten som løper ned folk, sier mannen med 52 landskamper for Norge til Stabæks hjemmesider.

  Daniel Braaten i Branns kamp mot Stabæk
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Diarra ferdig i PSG

  Lassana Diarra og Paris Saint-Germain er blitt enige om å terminere Diarras kontrakt. 33-åringen signerte for PSG i januar 2018, men forlater klubben fire måneder før kontrakten hans skulle gå ut. Diarra har spilt tre ligakamper denne sesongen.

  Lassana Diarra
  Foto: Michel Euler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal