NRK Meny
Normal

Norge skrinlegger tanken på Blatter-støtte

Yngve Hallen og Norge har bestemt seg for å støtte Prins Ali av Jordan.

Yngve Hallen ny fotballpresident

BESTEMT: Yngve Hallen ønsker seg Prins Ali som ny FIFA-president.

Foto: Morten Holm / Scanpix

Hallen har i dag sittet i lange møter med UEFA som i samrår har kommet fram til hvilken kandidat de ønsker å støtte.

Norge hadde tidligere varslet at de ønsket å se an UEFAs linje, og fulgte dermed den klare oppfordringen fra president Michel Platini.

På møtet fredag holdt Prins Ali en tale for UEFA-delegatene, og ba om støtte.

– Prins Ali holdt en svært god tale, og lederskapet i UEFA ber oss alle om å støtte ham. Slik situasjonen har utviklet seg i FIFA, kan ikke troverdigheten bevares med Blatter som øverste leder. Platini trakk frem alle de gode tingene Blatter har gjort, men organisasjonen trenger en ny toppleder, sier Hallen i en pressemelding fra fotballforbundet.

Ønsker nytt lederskap

Hallen og styret i Norges Forballforbund ble utsatt for sterk kritikk onsdag da det kom frem at det ikke var klart hvilken kandidat Norge kom til å gå for. Josimar-redaktør Frode da Costa-Lia kalte det «direkte flaut» at Norge kunne ende med å stemme på Blatter.

Hallen på sin side viste til at han ønsket en ny leder, og at han også tidligere har uttrykt dette.

– Jeg har fortalt dette til Blatter tidligere, og i dialog med resten av Forbundsstyret har jeg besluttet at NFF kommer til å støtte Prins Ali, sier Hallén i en pressemelding sendt ut torsdag.

Ingen boikott

– Jeg håper at den måten Platini har håndtert situasjonen på fører til at vi får bred tilslutning rundt vårt sterke ønske om forandring og nytt lederskap, sier Hallen.

Forholdet mellom UEFA og FIFA er kjølig, og det er en av grunnene til at Blatter fortsatt sitter trygt i presidentstolen. At Hallen og UEFA nå går inn for Prins Ali kan også tolkes som at UEFA har et godt håp om at han kan vinne presidentvalget mot Sepp Blatter.

Det ble foreslått onsdag at UEFA skulle boikotte kongressen og presidentvalget, men den irlandske fotballtoppen John Delaney har uttalt til AP at UEFA ikke kommer til å gjøre det.

På en pressekonferanse etter UEFAs møte sier Michel Platini at majoriteten av de europeiske landene kommer til å stemme på Prins Ali. Platini sa også at han tidligere torsdag ba Blatter om å trekke seg, men at sveitseren avslo.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal