NRK Meny
Normal

Norge sikret tredjeplassen

De norske håndballjentene sikret seg tredjeplassen i World Cup etter at de slo hjemmelaget Danmark 30-28 i bronsefinalen søndag ettermiddag.

Marit Breivik
Foto: Claus Fisker / SCANPIX

Lagene fulgte hverandre i 1.omgang og det stod 16-16 til pause.

Etter hvilen scoret Norge fire mål på rad og klarte stort sett å holde avstanden til de danske jentene resten av kampen.

Gøril Snorroeggen og Linn-Kristin Rigelhuth ble norske toppscorere med fem mål.

Bekymret for Nyberg

Landslagstrener Marit Breivik har likevel litt å tygge på etter VM-testen i Danmark. Katja Nybergs vonde rygg overskygger 30-28 over Danmark.

- Vi fikk ikke Katja inn i spillet som vi ville her nede. Jeg er bekymret for ryggen hennes. Vi må ta en full gjennomgang av situasjonen. I dag kunne hun kort og godt ikke spille. sier Breivik til NTB.

Ingen prolaps

- Jeg skal snakke med Ikasts lege mandag. Vi ønsker at det tas et MR-bilde av ryggen for å få full oversikt. I tiden som kommer vil det være meget viktig for Katja å bygge opp muskulatur i korsryggen. Det vil støtte opp, og vi har satt opp et treningsprogram for henne. Jeg tror det kan være snakk om en liten rift i en ryggskive, men absolutt ingen prolaps, sier landslagslege Terje Halvorsen til NTB.

Nyberg mistet hele EM i fjor med en kneskade mens VM i 2005 var uaktuelt på grunn av skuldertrøbbel.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Pressekonferanse: Presentasjon av elitelagene i langrenn
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08