NRK Meny
Normal

Norge til lagsprint-finalen med et nødskrik

Norge er klare for lagsprintfinalen i langrenn med et nødskrik, men måtte vente i noen ulidelig spennende minutter på finalebilletten. Laget ble det siste såkalte lucky loser i semifnalen.

Petter Northug

En utslitt Ola Vige Hattestad snakker med trenern etter semifinalen

Foto: ODD ANDERSEN / Afp
Arve Lote byline
Journalist

Artikkelen er flere år gammel.

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad ble bare nummer fire i sin semfinale i lagsprinten, og måtte vente på neste semifinale for å finne ut om de gikk videre til finalen på tid.

Følg mennenes finale her fra kl 13.15, og chat med Øysten "Pølsa" Pettersen

Det gjorde de til slutt.

– Nå må vi bare lade opp til finalen. Vi kan fortsatt klare medalje. Det er mange som får det her, så det er bare å holde steamen, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK. Fortsatt optimistisk.

Dramatisk ventetid

Det ble en utrolig spennende innspurt. Det ene laget etter det andre gikk inn med bedre tid. Men med den sjette beste tiden utenom de som gikk direkte videre, var finaleplassen klar. Japan kom noen sekunder for seint.

Northug i lagsprnt

Her veksler Ola Vigen Hattestad med Petter Northug. Men det gikk ikke helt etter planen. Norge ble nummer fire, men var heldig og gikk videre som siste lucky loser

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ved siste veksling så det mørkt ut. Da var altfor mange lag raskere enn Norge i heatet før. Men Polen og Japan tapte mye på den siste etappen, og det ble Norges redning.

– Ola har bedret utholdenheten før denne sesongen, og trent mye motbakker. Slik la han grunnlaget for seieren på sprinten. Men i dag ble han i overkant sliten, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn etter Norges semifinale.

– Det er bra vi er i finalen, men jeg tror ikke dette er godt nok, sa Bjørn.

Gullvinneren fra den individuelle sprinten vekslet 15,5 sekunder bak ledende Tyskland.

Den andre semifinalen ble vunnet av Finland foran Russland.

Dessuten gikk Sverige, Kasakhstan, USA og Frankrike videre på tid fra det andre heatet.

– Hadde glatte ski

– Ola fikk glatte ski i sin siste runde og stivnet. Det kan vi gjøre noe med til finalen, sier trener Arild Monsen til TV 2. Han tror på finale på tid, selv om de sikre plassene røk.

Bare de to beste i hvert heat går direkte til semifinalen. Deretter går de seks beste tidene videre.

Ola Vigen Hattestad tapte mye på nest siste etappe, og Petter Northug klarte ikke å ta inn noe vesentlig på den siste.

Tyskland vant Norges semifinale klart og går direkte til semifinalen sammen med Tsjekkia. Også Sveits gikk inn foran Norge, som var 7,4 sekunder bak vinneren i mål.

– Det er klart og tydelig at distanseløperne hevder seg best i denne lagsprinten, sier Torgeir Bjørn.

– Før OL var alle sikre på at det ville bli tilfellet. Men så vant Hattestad sprinten, med andre spesialsprintere som Anders Gløersen, Teodor Petersson og Emil Jönsson i finalen. Slik forsvarte Hattestad en plass på lagsprinten, sier Bjørn etter semifinalen.

Det gikk verre for Canada. Laget som tok gull i VM i Holmenkollen i 2011 ble slått ut og får ikke være med å OL-finalen i år.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, lagsprint semifinale for menn» i nytt vindu

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal