NRK Meny
Normal

Norge til lagsprint-finalen med et nødskrik

Norge er klare for lagsprintfinalen i langrenn med et nødskrik, men måtte vente i noen ulidelig spennende minutter på finalebilletten. Laget ble det siste såkalte lucky loser i semifnalen.

Petter Northug

En utslitt Ola Vige Hattestad snakker med trenern etter semifinalen

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad ble bare nummer fire i sin semfinale i lagsprinten, og måtte vente på neste semifinale for å finne ut om de gikk videre til finalen på tid.

Følg mennenes finale her fra kl 13.15, og chat med Øysten "Pølsa" Pettersen

Det gjorde de til slutt.

– Nå må vi bare lade opp til finalen. Vi kan fortsatt klare medalje. Det er mange som får det her, så det er bare å holde steamen, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK. Fortsatt optimistisk.

Dramatisk ventetid

Det ble en utrolig spennende innspurt. Det ene laget etter det andre gikk inn med bedre tid. Men med den sjette beste tiden utenom de som gikk direkte videre, var finaleplassen klar. Japan kom noen sekunder for seint.

Northug i lagsprnt

Her veksler Ola Vigen Hattestad med Petter Northug. Men det gikk ikke helt etter planen. Norge ble nummer fire, men var heldig og gikk videre som siste lucky loser

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ved siste veksling så det mørkt ut. Da var altfor mange lag raskere enn Norge i heatet før. Men Polen og Japan tapte mye på den siste etappen, og det ble Norges redning.

– Ola har bedret utholdenheten før denne sesongen, og trent mye motbakker. Slik la han grunnlaget for seieren på sprinten. Men i dag ble han i overkant sliten, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn etter Norges semifinale.

– Det er bra vi er i finalen, men jeg tror ikke dette er godt nok, sa Bjørn.

Gullvinneren fra den individuelle sprinten vekslet 15,5 sekunder bak ledende Tyskland.

Den andre semifinalen ble vunnet av Finland foran Russland.

Dessuten gikk Sverige, Kasakhstan, USA og Frankrike videre på tid fra det andre heatet.

– Hadde glatte ski

– Ola fikk glatte ski i sin siste runde og stivnet. Det kan vi gjøre noe med til finalen, sier trener Arild Monsen til TV 2. Han tror på finale på tid, selv om de sikre plassene røk.

Bare de to beste i hvert heat går direkte til semifinalen. Deretter går de seks beste tidene videre.

Ola Vigen Hattestad tapte mye på nest siste etappe, og Petter Northug klarte ikke å ta inn noe vesentlig på den siste.

Tyskland vant Norges semifinale klart og går direkte til semifinalen sammen med Tsjekkia. Også Sveits gikk inn foran Norge, som var 7,4 sekunder bak vinneren i mål.

– Det er klart og tydelig at distanseløperne hevder seg best i denne lagsprinten, sier Torgeir Bjørn.

– Før OL var alle sikre på at det ville bli tilfellet. Men så vant Hattestad sprinten, med andre spesialsprintere som Anders Gløersen, Teodor Petersson og Emil Jönsson i finalen. Slik forsvarte Hattestad en plass på lagsprinten, sier Bjørn etter semifinalen.

Det gikk verre for Canada. Laget som tok gull i VM i Holmenkollen i 2011 ble slått ut og får ikke være med å OL-finalen i år.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, lagsprint semifinale for menn» i nytt vindu

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge