Hopp til innhold

Frustrerte norske spillere: – Vi tuller det bort

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Norge presset på for seier etter å ha mistet nok en ledelse, men Sverige holdt unna og fester grepet om 2.-plassen i EM-kvaliken.

EM-kvalifisering fotball menn: Sverige - Norge

OPPGITTE: De norske spillerne var svært oppgitte over resultatet da de møtte pressen etter kampen, selv om de mener de spilte en god kamp.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

To ganger tidligere i EM-kvalifiseringen har Norge ledet, men rotet bort seieren.

I skjebnekampen borte mot Sverige skjedde det igjen.

Med 1-1 og uavgjort i Stockholm begynner det norske håpet om direktebillett å svinne, og nå er altså Norge avhengig av at Sverige snubler.

– Vi vet selvfølgelig at det er en tøff arena å komme til, men sånn kampen ble, er det litt skuffende at vi ikke tar tre poeng, sier landslagskaptein Stefan Johansen til NRK.

Frustrert King: – Vi tuller det bort

For selv om Norge tok ledelsen rett før pause, utlignet altså Sverige etter en tam norsk periode i 2.-omgang.

Joshua King er frustrert over hvordan laget spilte mot slutten av kampen.

– Vi tuller det bort på slutten der. Vi skaper noen overganger, men så dribler vi og roter bort ballen. Vi kaster bort tre sjanser de siste syv-åtte minuttene. Vi må spille i bakrom når vi kan det da, sier King til TV 2 etter kampen.

King utdyper overfor NRK at han også er misfornøyd med måten laget presset på.

– I andre omgang slutter vi å presse, vi gir dem rom. Vi fikk ikke så mye rom av dem. Alt i alt er jeg skuffet. På slutten syns jeg vi burde ta vare på kontringene bedre istedenfor å drible så mye og gi bort ballen. I dag skuffer vi oss selv, sier King.

Den oppfatningen deler dog ikke landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Vi taper ballen mange ganger, men det er en tett og fysisk kamp. Jeg syns ikke vi taper ballen på grunn av dårlige beslutninger. Men han har rett i at vi taper ballen litt mye, sier Lagerbäck.

Også kaptein Johansen er skuffet over at Norge kun fikk med seg ett poeng. Isolert sett er resultatet kanskje bra, men de norske spillerne føler likevel de rotet bort seieren.

– Det er surt å tenke på nå, men sånn er det. Vi hadde sjanser nok til å vinne denne kampen, så det er skuffende, sier Johansen.

Tabbe førte til norsk scoring

Norge kom til store muligheter tidlig, men King fikk ikke ballen i mål da han headet fra seks-syv meter etter drøyt åtte minutter spill.

Men svenskene overtok initiativet i kampen. I løpet av første halvdel av første omgang kom Sverige til flere store muligheter, men heller ikke de gule og blå fikk ballen i mål.

EM-kvalifisering fotball Sverige-Norge

SCORING: Stefan Johansen scoret Norges mål.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Det så ut til å være uavgjort til pause, men så skulle Andreas Granqvist servere en gavepakke. Midtstopperen slo en uhyre svak pasning til King, som kunne storme mot mål. Spissen fant Ødegaard, som lekkert fant en iskald Johansen på kanten av femmeteren.

– Det var et gunstig tidspunkt å score på. Det var bra gjort av Josh (King), og ikke minst Martin (Ødegaard), som har øyer i nakken der, sier Johansen om målet.

Kapteinen feiret med å løpe til den røde veggen på Friends Arena. Her knyttet han neven foran de norske supporterne og kysset drakta.

Jaktet seieren

Men, som sist Norge møtte Sverige, klarte ikke Norge å holde på ledelsen. I det klokka passerte timen spilt, bygde Sverige opp et angrep. Nordmennene klarte aldri å komme helt frem til motspillerne, og til slutt var det Forsberg som fikk trillet ballen ned i hjørnet.

Etter det bølget kampen frem og tilbake. Både Sverige og Norge kom til flere muligheter, men foran mål var det ingen av lagene som var skarpe nok.

Norge var laget som presset på. Lagerbäck gjorde offensive bytter da han byttet inn Tarik Elyounoussi og Erling Braut Haaland, men de åpenbare målsjansene uteble.

Dermed ble det 1-1, og Norge er nå nede på fjerdeplass i sin pulje. De to beste går videre.

Etter søndagens poengdeling har begge nasjoner følgende gjenstående kamper: Malta (borte), Spania (hjemme), Romania (b) og Færøyene (h).

Dersom Norge ikke går videre i denne kvaliken, har de en ny mulighet. Norge vant sin gruppe i nasjonsligaen, og er derfor sikret en plass i sluttspillet til våren. Da er det først en semifinale før en eventuell finale om en EM-billett.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kitolano klar for Lillestrøm

  Eric Kitolano forlater Molde til fordel for eliteseriekollega Lillestrøm. Kitolano har signert en treårsavtale med kanarifuglene.

  Det bekrefter klubben på sin nettside tirsdag.

  – Jeg tror det blir fint. En bra utfordring for min del. Jeg håper det jeg kan tilby passer bra med hva klubben ønsker, sier Kitolano til klubben.

  Han er på plass på treningsleiren til Lillestrøm i Marbella, og hadde sin første trening med klubben tirsdag morgen.

  Kitolano spilte for Tromsø i 2020–sesongen da klubben rykket opp, og han fikk totalt 57 kamper for klubben i Eliteserien.

  I 2023 signerte han for Molde og står nå med totalt 80 kamper på øverste nivå i Norge.

  LyDmr71Cq8s
  Foto: NTB
 • Knotten syk - står over verdenscuprenn i Holmenkollen

  Karoline Knotten har fremdeles ikke kommet til hektene etter VM. Skiskytteren har kjent på sykdomssymptomer siden fellesstarten på VMs avslutningsdag, og står over torsdagens normaldistanse i verdenscupen i Holmenkollen, opplyser Norges Skiskytterforbund.

  Knotten fikk omgangssyke under mesterskapet i Nove Mesto, og stod over både jaktstarten og normaldistansen, før hun gikk første etappe på stafetten. På VMs siste dag ble hun nummer 19 på fellesstarten.

  Heller ikke Juni Arnekleiv deltar på tirsdagens pressetreff før verdenscupen på hjemmebane. Hun gikk showrenn i Stockholm i går og rekker ikke frem til Oslo i tide.

  Karoline Knotten under intervju med TV 2 med folkehavet i Oberhof i bakgrunnen
  Foto: Anders Boine Verstad / NRK
 • Den svenske landslagsspilleren Kristoffer Olsson lagt i respirator

  Midtjylland-spiller Kristoffer Olsson er innlagt på sykehus i respirator etter en akutt sykdom hvor han mistet bevisstheten i sitt hjem sist uke.

  Det er Midtjylland, hvor også norske Ola Brynhildsen spiller, som opplyser om Olssons tilstand.

  Klubben skriver at 28 år gamle Olsson er rammet av det som trolig er en «akutt sykdom knyttet til hjernen». Les mer her.

  Kristoffer Olsson
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal