Frustrerte norske spillere: – Vi tuller det bort

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Norge presset på for seier etter å ha mistet nok en ledelse, men Sverige holdt unna og fester grepet om 2.-plassen i EM-kvaliken.

EM-kvalifisering fotball menn: Sverige - Norge

OPPGITTE: De norske spillerne var svært oppgitte over resultatet da de møtte pressen etter kampen, selv om de mener de spilte en god kamp.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

To ganger tidligere i EM-kvalifiseringen har Norge ledet, men rotet bort seieren.

I skjebnekampen borte mot Sverige skjedde det igjen.

Med 1-1 og uavgjort i Stockholm begynner det norske håpet om direktebillett å svinne, og nå er altså Norge avhengig av at Sverige snubler.

– Vi vet selvfølgelig at det er en tøff arena å komme til, men sånn kampen ble, er det litt skuffende at vi ikke tar tre poeng, sier landslagskaptein Stefan Johansen til NRK.

Frustrert King: – Vi tuller det bort

For selv om Norge tok ledelsen rett før pause, utlignet altså Sverige etter en tam norsk periode i 2.-omgang.

Joshua King er frustrert over hvordan laget spilte mot slutten av kampen.

– Vi tuller det bort på slutten der. Vi skaper noen overganger, men så dribler vi og roter bort ballen. Vi kaster bort tre sjanser de siste syv-åtte minuttene. Vi må spille i bakrom når vi kan det da, sier King til TV 2 etter kampen.

King utdyper overfor NRK at han også er misfornøyd med måten laget presset på.

– I andre omgang slutter vi å presse, vi gir dem rom. Vi fikk ikke så mye rom av dem. Alt i alt er jeg skuffet. På slutten syns jeg vi burde ta vare på kontringene bedre istedenfor å drible så mye og gi bort ballen. I dag skuffer vi oss selv, sier King.

Den oppfatningen deler dog ikke landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Vi taper ballen mange ganger, men det er en tett og fysisk kamp. Jeg syns ikke vi taper ballen på grunn av dårlige beslutninger. Men han har rett i at vi taper ballen litt mye, sier Lagerbäck.

Også kaptein Johansen er skuffet over at Norge kun fikk med seg ett poeng. Isolert sett er resultatet kanskje bra, men de norske spillerne føler likevel de rotet bort seieren.

– Det er surt å tenke på nå, men sånn er det. Vi hadde sjanser nok til å vinne denne kampen, så det er skuffende, sier Johansen.

Tabbe førte til norsk scoring

Norge kom til store muligheter tidlig, men King fikk ikke ballen i mål da han headet fra seks-syv meter etter drøyt åtte minutter spill.

Men svenskene overtok initiativet i kampen. I løpet av første halvdel av første omgang kom Sverige til flere store muligheter, men heller ikke de gule og blå fikk ballen i mål.

EM-kvalifisering fotball Sverige-Norge

SCORING: Stefan Johansen scoret Norges mål.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Det så ut til å være uavgjort til pause, men så skulle Andreas Granqvist servere en gavepakke. Midtstopperen slo en uhyre svak pasning til King, som kunne storme mot mål. Spissen fant Ødegaard, som lekkert fant en iskald Johansen på kanten av femmeteren.

– Det var et gunstig tidspunkt å score på. Det var bra gjort av Josh (King), og ikke minst Martin (Ødegaard), som har øyer i nakken der, sier Johansen om målet.

Kapteinen feiret med å løpe til den røde veggen på Friends Arena. Her knyttet han neven foran de norske supporterne og kysset drakta.

Jaktet seieren

Men, som sist Norge møtte Sverige, klarte ikke Norge å holde på ledelsen. I det klokka passerte timen spilt, bygde Sverige opp et angrep. Nordmennene klarte aldri å komme helt frem til motspillerne, og til slutt var det Forsberg som fikk trillet ballen ned i hjørnet.

Etter det bølget kampen frem og tilbake. Både Sverige og Norge kom til flere muligheter, men foran mål var det ingen av lagene som var skarpe nok.

Norge var laget som presset på. Lagerbäck gjorde offensive bytter da han byttet inn Tarik Elyounoussi og Erling Braut Haaland, men de åpenbare målsjansene uteble.

Dermed ble det 1-1, og Norge er nå nede på fjerdeplass i sin pulje. De to beste går videre.

Etter søndagens poengdeling har begge nasjoner følgende gjenstående kamper: Malta (borte), Spania (hjemme), Romania (b) og Færøyene (h).

Dersom Norge ikke går videre i denne kvaliken, har de en ny mulighet. Norge vant sin gruppe i nasjonsligaen, og er derfor sikret en plass i sluttspillet til våren. Da er det først en semifinale før en eventuell finale om en EM-billett.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Martin Dubravka

Keeperbrøler sendte Spania videre: – Utførelsen der er Youtube-mat

Slovakias keeper Martin Dúbravka har storspilt gjennom hele EM. Det helt frem til det 29. minuttet i kampen hvor Spania endelig overbeviste.

Superspissen med «uvirkelig» bom: – Det verste jeg har sett

Noen sjanser er så store at du knapt tror at det ikke ble mål. Bare spør Robert Lewandowski (32).

Siste nytt

 • Stormet banen med regnbueflagg

  En tilskuer løp ut på banen med et regnbueflagg i begge hendene da den ungarske nasjonalsangen runget over stadion før oppgjøret mot Tyskland. Banestormeren ble til slutt «taklet» og tatt hånd om av sikkerhetsvakter. Det ble en svært spesiell opptakt til kampen etter at Uefa sa nei til Münchens ønske om å lyse opp stadion med regnbuefarger for å vise støtte til LHBT-samfunnet. Avgjørelsen har vakt sterke reaksjoner.

  Pride
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Godt nytt for Finland 

  Etter at Slovakia blei knust 5–0 av Spania og Sverige tok tre poeng mot Polen, er det grunn til veldig forsiktig optimisme i Finland.

  For det resultatet gjer at Finlands håp om avansement som ein av dei fire beste trearane framleis lev.

  Men det er likevel langt fram til finsk avansement før gruppespelets to siste kampar.

  No må nemleg eitt av to scenario gå i oppfylling:

  1: Portgual tapar med fire mål mot Frankrike og Tyskland tek poeng mot Ungarn.

  2: Eller Portugal tapar mot Frankrike, og Tyskland blir slått med fire mål mot Ungarn.

  Dermed er det framleis ein sjanse for at EMs nordiske representantar, Sverige, Danmark og Finland, tek seg til EMs utslagsrunder.

  CORRECTION Ukraine Finland WCup 2022 Soccer
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Norsk tap i kvartfinalen

  Det norske landslaget holdt Sør-Korea til forlenging, men det endte med tap i kvartfinalen i VM i parahockey.

  Norge havnet under i første periode da Byeong Seok-cho ga Sør-Korea 1–0 etter 4.39 minutter.

  Et mål av Martin Hamre etter 41.39 skapte spenning i kampen og spillforlengelse. I forlengelsen scoret Seung Hwan-jung det avgjørende målet.

  Norge møter Tsjekkia i kampen om femteplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal