Hopp til innhold

Frustrerte norske spillere: – Vi tuller det bort

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Norge presset på for seier etter å ha mistet nok en ledelse, men Sverige holdt unna og fester grepet om 2.-plassen i EM-kvaliken.

EM-kvalifisering fotball menn: Sverige - Norge

OPPGITTE: De norske spillerne var svært oppgitte over resultatet da de møtte pressen etter kampen, selv om de mener de spilte en god kamp.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

To ganger tidligere i EM-kvalifiseringen har Norge ledet, men rotet bort seieren.

I skjebnekampen borte mot Sverige skjedde det igjen.

Med 1-1 og uavgjort i Stockholm begynner det norske håpet om direktebillett å svinne, og nå er altså Norge avhengig av at Sverige snubler.

– Vi vet selvfølgelig at det er en tøff arena å komme til, men sånn kampen ble, er det litt skuffende at vi ikke tar tre poeng, sier landslagskaptein Stefan Johansen til NRK.

Frustrert King: – Vi tuller det bort

For selv om Norge tok ledelsen rett før pause, utlignet altså Sverige etter en tam norsk periode i 2.-omgang.

Joshua King er frustrert over hvordan laget spilte mot slutten av kampen.

– Vi tuller det bort på slutten der. Vi skaper noen overganger, men så dribler vi og roter bort ballen. Vi kaster bort tre sjanser de siste syv-åtte minuttene. Vi må spille i bakrom når vi kan det da, sier King til TV 2 etter kampen.

King utdyper overfor NRK at han også er misfornøyd med måten laget presset på.

– I andre omgang slutter vi å presse, vi gir dem rom. Vi fikk ikke så mye rom av dem. Alt i alt er jeg skuffet. På slutten syns jeg vi burde ta vare på kontringene bedre istedenfor å drible så mye og gi bort ballen. I dag skuffer vi oss selv, sier King.

Den oppfatningen deler dog ikke landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Vi taper ballen mange ganger, men det er en tett og fysisk kamp. Jeg syns ikke vi taper ballen på grunn av dårlige beslutninger. Men han har rett i at vi taper ballen litt mye, sier Lagerbäck.

Også kaptein Johansen er skuffet over at Norge kun fikk med seg ett poeng. Isolert sett er resultatet kanskje bra, men de norske spillerne føler likevel de rotet bort seieren.

– Det er surt å tenke på nå, men sånn er det. Vi hadde sjanser nok til å vinne denne kampen, så det er skuffende, sier Johansen.

Tabbe førte til norsk scoring

Norge kom til store muligheter tidlig, men King fikk ikke ballen i mål da han headet fra seks-syv meter etter drøyt åtte minutter spill.

Men svenskene overtok initiativet i kampen. I løpet av første halvdel av første omgang kom Sverige til flere store muligheter, men heller ikke de gule og blå fikk ballen i mål.

EM-kvalifisering fotball Sverige-Norge

SCORING: Stefan Johansen scoret Norges mål.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Det så ut til å være uavgjort til pause, men så skulle Andreas Granqvist servere en gavepakke. Midtstopperen slo en uhyre svak pasning til King, som kunne storme mot mål. Spissen fant Ødegaard, som lekkert fant en iskald Johansen på kanten av femmeteren.

– Det var et gunstig tidspunkt å score på. Det var bra gjort av Josh (King), og ikke minst Martin (Ødegaard), som har øyer i nakken der, sier Johansen om målet.

Kapteinen feiret med å løpe til den røde veggen på Friends Arena. Her knyttet han neven foran de norske supporterne og kysset drakta.

Jaktet seieren

Men, som sist Norge møtte Sverige, klarte ikke Norge å holde på ledelsen. I det klokka passerte timen spilt, bygde Sverige opp et angrep. Nordmennene klarte aldri å komme helt frem til motspillerne, og til slutt var det Forsberg som fikk trillet ballen ned i hjørnet.

Etter det bølget kampen frem og tilbake. Både Sverige og Norge kom til flere muligheter, men foran mål var det ingen av lagene som var skarpe nok.

Norge var laget som presset på. Lagerbäck gjorde offensive bytter da han byttet inn Tarik Elyounoussi og Erling Braut Haaland, men de åpenbare målsjansene uteble.

Dermed ble det 1-1, og Norge er nå nede på fjerdeplass i sin pulje. De to beste går videre.

Etter søndagens poengdeling har begge nasjoner følgende gjenstående kamper: Malta (borte), Spania (hjemme), Romania (b) og Færøyene (h).

Dersom Norge ikke går videre i denne kvaliken, har de en ny mulighet. Norge vant sin gruppe i nasjonsligaen, og er derfor sikret en plass i sluttspillet til våren. Da er det først en semifinale før en eventuell finale om en EM-billett.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500-meterforsøket i EM, men det kunne fort blitt svært dramatisk.

Siste nytt

 • Skotheim nest best i EM-tikampen

  Sander Skotheim er nummer to sammenlagt etter fem øvelser i tikampen i friidretts-EM. Han klatret flere hakk som bestemann i høyde, og leverte en sterk seier på 400 meter.

  Han tok 48,30, og det var personlig rekord for Skotheim.

  – Det var gøy, men det var helt jævlig. Det var tungt på slutten, sa en tydelig utslitt Skotheim til NRK.

  På høydehopp leverte han et hopp på 2,11 meter var det ingen i feltet som greide å slå. Innsatsen tok Skotheim opp fra 5.- til 2.-plass i sammendraget med en poengscore på 3428.

  Simon Ehammer fra Sveits topper tikampen.

  Skotheim åpnet tikampen med å løpe 10,98 på 100 meter. Deretter ble det 7,56 meter i lengde. 20-åringen var med det oppe på 3.-plassen totalt. I kule noterte han 13,65 meter. (NTB/NRK)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tungt for Oppegaard – slått ut på 400 meter i EM

  Linn Oppegaard (23) var ikke på sitt beste og fikk tiden 53,29 på 400 meter i friidretts-EM. Hun var sjanseløs på en semifinaleplass i München.

  Moss-løperen endte klart sist som nummer sju i det første av tre forsøksheat i mandagens kvalifisering. Dermed var exiten klar umiddelbart før de resterende puljene.

  De tre beste fra hver gruppe og ytterligere tre løpere på tid går videre.

  Oppegaard ble tidligere i år norsk mester på 400 meter. Det gjorde hun med en bestenotering på 52,78. EM i München ble hennes mesterskapsdebut på seniornivå individuelt. (NTB)

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Stygg velt i banesykling – to ryttere måtte få behandling

  Sykkelrytterne Argiro Milagro fra Hellas og Ganna Solovei fra Ukraina måtte få behandling etter en voldsom krasj i velodromen. Det var også en flere andre syklister involvert i velten.

  Den dramatiske krasjen skjedde i finalen av Omnium-øvelsen, der også norske Anita Stenberg konkurrerte.

  – Jeg står bare ti meter fra disse to kvinnelige syklistene. Det er en fra Hellas og en fra Ukraina, som ligger her og får behandling. Det kommer stadig nye leger til, rapporterte NRKs reporter, Morten Stenberg, underveis.

  Han kunne fortelle at utøverne etter hvert ble ført bort fra området av medisinsk personell.

  Anita Stenberg klarte å unngå ulykken. Hun beskriver det hele som «helt forferdelig».

  – Jeg synes ikke noe om det, og det er ikke gøy å se konkurrentene med blod i ansiktet. Vi gjør dette for gøy og det skal være trygt for alle. Jeg håper vi unngår slike stygge velt i fremtiden, sier Anita Stenberg til NRK.

  TV-bildene viste at banen løperne sykler på hadde fått store skader. Løpet ble gjenopptatt klokken 19.15 etter et langt opphold.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste