– Klemetsen kan fort tape 30 sekunder i sporet

SOTSJI/OSLO (NRK.no): De norske kombinertgutta ligger 25 sekunder bak ledende Tyskland etter hoppdelen av dagens lagkonkurranse. Men Fred Børre Lundberg frykter at Håvard Klemetsens langrennsform kan ødelegge Norges gullsjanser.

Klemetsen i lagkonkurransen

Håvard Klemetsen leverte et flott hopp og hoppet Norge rett inn i gullkampen i dagens lagkonkurranse i kombinert. Nå frykter ekspertene at langrennsformen hans kan ødelegge gullmulighetene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Fred Børre Lundberg

Fred Børre Lundberg tror på et jevnt langrenn, men han frykter at Håvard Klemetsens langrennsform kan ødelegge Norges gullsjanser

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix

– Klemetsen er litt løs kanon på dekket i langrennssporet og kan fort tape 30 sekunder i sporet, sier Lundberg til NRK.no.

Norge har 25 sekunder å ta igjen på ledende Tyskland, som har et jevnt godt lag i langrennssporet. Eric Frenzel er kanskje tyskernes svakeste kort, da han har slitt med sykdom den siste tiden.

– Normalt sett skal det stå mellom Tyskland og Norge, men Østerrike kan også klare å henge med inn her. Det er sannsynlig med en spurtduell på slutten, men det kommer helt an på langrennet til Klemetsen, er tidligere olympisk mester i kombinert Fred Børre Lundbergs spådom.

Lagkonkurransen i kombinert skal avgjøres med langrennet klokken 12.00. Følg langrennet her.

Klemetsen med kjempehopp

Magnus Moan (30), Jørgen Graabak (26) og Magnus Krog (22) leverte ikke noen kjempehopp og var etter sine tre hopp 46 sekunder bak Østerrike i langrennstid.

Da gjorde Håvard Klemetsen (35) seg klar til sitt hopp og klinket til med dagens beste hopp på 137,5 meter.

Med det endte Norge på tredjeplass bak Tyskland og Østerrike. Med den langrennsformen Norge har vist den siste tiden er dette et forsprang Norge kan ta igjen i sporet.

– Det er absolutt mulig å ta igjen Tyskland. Har vi dagen i løypa, kan dette bli gull, sa Håvard Klemetsen til NRK etter sitt kjempehopp.

Les hvordan hopprennet utspant seg i her.

Moan: – Det hoppet jeg er mest nervøs for i hele OL

Magnus Moan

Magnus Moan uttalte at han var nervøs før lagkonkurransen. Han landet til slutt på 125 meter.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Magnus Moan åpnet ballet for Norge og var sistemann ut i første gruppe. Han landet på 125 meter og var med det på en tredje plass, bare åtte sekunder i langrennstid bak ledende Japan.

– Jeg skulle ønsker jeg var ned mot 130 meter, men det er litt nerver. Det er det hoppet jeg er mest nervøs for i hele OL, sa Moan til TV 2 rett etter hoppet sitt.

Jørgen Gaabak, som vant det overraskende gullet tidligere i uken, bekrefter at det er noe eget med lagkonkurransen.

– Det er spesielt med lagkonkurranse. Man har på en måte hele laget på skuldrene. Men det er en god spenning. Man føler at man lever, sa Graabak til NRK etter hoppet.

Gode gullsjanser for Norge

Langrennsformen til det norske kombinertlaget har vært god under OL, spesielt Jørgen Graabak og Magnus Moan har levert solide forestillinger i sporet, noe som ledet til dobbelt norsk for to dager siden.

– Vi kan slå fast at dersom vi ikke tar medalje i dag, blir vi meget skuffet, sa Håvard Klemetsen til NRK radio etter hoppdelen.

Klemetsen, som imponerte stort i hopprennet, er antageligvis Norges svakeste kort på langrennsdelen, men tror på gull.

– Det er bra vi klarte å ta inn på litt. Nå er vi på skuddhold til teten. Det lover godt. Det er absolutt mulig å ta igjen Tyskland. Har vi dagen i løypa, kan dette bli gull, avslutter Klemetsen.

NRKs ekspert Carl Henning Gran tror dette vil bli en duell mellom Norge og Tyskland som også var favorittene før konkurransen. Med 25 sekunder å ta igjen, er alt duket for en meget spennende avslutning på lagkonkurransen i kombinert.

Det kombinerte langrennet hører du på NRK radio fra klokken 12.00.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater kombinert lagkonkurranse, hopp.» i nytt vindu

Siste nytt

 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal