Norge på andreplass i laghopp

Norge kom på andreplass i laghoppkonkurransen i slovenske Planica, bak suverene Østerrike. Anders Bardal virket solid foran morgendagens parademarsj.

Video Romøren hoppet 213,5 i andre omgang

Romøren hoppet 213,5 meter i gigantbakken i andre omgang.

Rune Velta, Anders Fannemel, Bjørn Einar Romøren og den soleklare verdenscupfavoritten Anders Bardal gjorde en god innsats i laghoppkonkurransen i skiflyging, men måtte likevel se seg slått av suverene Østerrike.

– Jeg synes vi gjorde det bra i dag. For å være med å kjempe mot Østerrike må man ha åtte gode skihopp, det klarte vi ikke i dag. Vi kom på andreplass, det er vi fornøyd med, sier Anders Bardal til NRK.

Det var nesten dødt løp mellom Østerrike og Norge etter første omgang.

Da ledet østerrikerne med fattige 0,2 poeng, men de norske greide ikke helt å følge opp i finaleomgangen. Østerrikes seiersmargin ble hele 75,6 poeng. Rune Velta stod bak dagens lengste norske hopp.

– Jeg synes jeg fikk til bakken mye bedre i dag, vi var jo med og kjempet. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Rune Velta.

Norge greide derimot greit å holde unna for Tyskland og Slovenia, som endte på 3.- og 4.-plass.

Velta hoppet 215,5 meter

Norge fikk en veldig god start og ledet etter tre hopp.

Rune Velta hoppet 215,5 meter og var best i sin gruppe, Anders Fannemel hoppet 205 meter og var tredje best i sin gruppe, Bjørn Einar Romøren hoppet 214,5 meter og var nest best, mens verdenscupleder Anders Bardal nøyde seg med 190,5 meter og var sjette best i sin gruppe.

– Det er utrolig gøy å hoppe i Planica når man får til litt på hoppkanten. Med tanke på hva som har skjedd tidligere sesongen er det veldig fint at det skjer i en lagkonkurranse, sier Bjørn Einar Romøren.

Dermed overtok Østerrike ledelsen.

I finaleomgangen var østerrikerne best. Østerrikes lag besto av Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer og Martin Koch.

Gjør klar til parademarsj

Det ble en god oppladning for Anders Bardal, som bare trenger å ta poeng i morgendagens individuelle konkurranse for å bli første nordmann som vinner verdenscupen i hopp på 18 år.

Hjemmefavoritten Robert Kranjec leverte som ventet skarpt i gigantbakken. Han stod bak det lengste hoppet på 231 meter. Dessverre klarte ikke hans lagkamerater å holde det samme nivået. Tsjekkia endte på syvendeplass.

Siste nytt

 • Zucca er ett tap unna sesongslutt

  Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild tapte 0-3 for Vancouver Canucks i NHL-sluttspillet etter svakt overtallsspill. Ett tap til, så er sesongen over.

  Wild vant den første kampen i førsterundeoppgjøret i best av fem, men har nå tapt de to siste. Torsdag scoret Brock Boeser Canucks' ledermål i overtallsspill i midtperioden. Antoine Roussel doblet ledelsen tidlig i 3. periode, mens Elias Pettersson satte punktum med et nytt overtallsmål i sluttminuttene.

  NHL: Western Conference Qualifications-Vancouver Canucks at Minnesota Wild
  Foto: Perry Nelson / Reuters
 • Wolves møter Sevilla i kvartfinalen

  Wolverhampton er klare for kvartfinale i europaligaen. Der møter de Sevilla, som vant sin kamp mot Roma tidligere torsdag kveld. Kvartfinalebilletten fikk de etter at de vant 2–1 sammenlagt over Omar Elabdellaouis Olympiakos.

  Laget scoret tidlig mot den greske seriemesteren og sto senere imot et til dels voldsomt press fra Elabdellaoui og hans lagkamerater. Laget fikk også hjelp fra VAR-dommerne da Olympiakos fikk ballen i mål.

  Åttedelsfinalen mellom Basel og Eintracht Frankfurt ble spilt samtidig, og den endte 4–0 sammenlagt. Dermed er Basel også videre. De møter Sjakhtar Donetsk i kvartfinalen.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Søderlund ble tomålsscorer

  Alexander Søderlund ble tomålsscorer og matchvinner da Häcken vant 2-1 over Norrköping.

  Det første målet kom etter 16 minutter og det andre scoret han 63 minutter ut i kampen.

  Alexander Söderlund innehar 5. plass med 21. poeng etter 13. spilte kamper. Norrköping ligger på 2. plass med 25. poeng.

  C6is
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Sendeplan

Kl. Program Kanal