Norge på andreplass i laghopp

Norge kom på andreplass i laghoppkonkurransen i slovenske Planica, bak suverene Østerrike. Anders Bardal virket solid foran morgendagens parademarsj.

Video Romøren hoppet 213,5 i andre omgang

Romøren hoppet 213,5 meter i gigantbakken i andre omgang.

Rune Velta, Anders Fannemel, Bjørn Einar Romøren og den soleklare verdenscupfavoritten Anders Bardal gjorde en god innsats i laghoppkonkurransen i skiflyging, men måtte likevel se seg slått av suverene Østerrike.

– Jeg synes vi gjorde det bra i dag. For å være med å kjempe mot Østerrike må man ha åtte gode skihopp, det klarte vi ikke i dag. Vi kom på andreplass, det er vi fornøyd med, sier Anders Bardal til NRK.

Det var nesten dødt løp mellom Østerrike og Norge etter første omgang.

Da ledet østerrikerne med fattige 0,2 poeng, men de norske greide ikke helt å følge opp i finaleomgangen. Østerrikes seiersmargin ble hele 75,6 poeng. Rune Velta stod bak dagens lengste norske hopp.

– Jeg synes jeg fikk til bakken mye bedre i dag, vi var jo med og kjempet. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Rune Velta.

Norge greide derimot greit å holde unna for Tyskland og Slovenia, som endte på 3.- og 4.-plass.

Velta hoppet 215,5 meter

Norge fikk en veldig god start og ledet etter tre hopp.

Rune Velta hoppet 215,5 meter og var best i sin gruppe, Anders Fannemel hoppet 205 meter og var tredje best i sin gruppe, Bjørn Einar Romøren hoppet 214,5 meter og var nest best, mens verdenscupleder Anders Bardal nøyde seg med 190,5 meter og var sjette best i sin gruppe.

– Det er utrolig gøy å hoppe i Planica når man får til litt på hoppkanten. Med tanke på hva som har skjedd tidligere sesongen er det veldig fint at det skjer i en lagkonkurranse, sier Bjørn Einar Romøren.

Dermed overtok Østerrike ledelsen.

I finaleomgangen var østerrikerne best. Østerrikes lag besto av Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer og Martin Koch.

Gjør klar til parademarsj

Det ble en god oppladning for Anders Bardal, som bare trenger å ta poeng i morgendagens individuelle konkurranse for å bli første nordmann som vinner verdenscupen i hopp på 18 år.

Hjemmefavoritten Robert Kranjec leverte som ventet skarpt i gigantbakken. Han stod bak det lengste hoppet på 231 meter. Dessverre klarte ikke hans lagkamerater å holde det samme nivået. Tsjekkia endte på syvendeplass.

Siste nytt

 • Lurås Oftebro med full kontroll

  Jens Lurås Oftebro hadde etter hvert full kontroll på duellen mot Flatla og de andre kombinertkonkurrentene på 10 kilometer på Sjusjøen.

  Dermed kopierte han Ruka, der han vant i samme øvelse.

  Han gikk inn til mål med god margin ned til andreplassen, som ble kapret av hans bror, Einar Lurås Oftebro.

  Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber har valgt å stå over rennene i Lillehammer. Han vil spare et kne som han har slitt med siden i sommer.

  FIS World Cup Ruka Nordic
  Foto: Emmi Korhonen /lehtikuva / NTB
 • Svensk venstreback til RBK

  Rosenborg henter den svenske venstrebacken Jonas Augustinsson fra Djurgården.

  24-åringen har skrevet en fireårskontrakt med Rosenborg og slutter seg til troppen når sesongoppkjøringen starter i januar.

  Jonas Augustinsson
  Foto: Rosenborg Ballklub
 • Westvold Hansen suveren

  Kombinerttalentet Gyda Westvold Hansen hoppet best i første del av kombinert på Sjusjøen. Hun var også raskest på fem kilometer langrenn, og det gjorde at hun vant konkurransen med halvannet minutt foran Marte Leinan Lund på andreplass.

  Søster Mari Leinan Lund tok tredjeplassen.

  Norgescup langrenn Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal