NRK Meny
Normal

Norge nummer to, Russland suverene

Petter Northug sikret andreplass på langrennsstafetten for menn i franske La Clusaz søndag. Russerne knuste alle.

Petter Northug
Foto: ITSUO INOUYE / AP

Petter Northug trøkket til på siste etappe, og kvittet seg med flere lag. Men Tyskland ga seg ikke, og fulgte med helt inn. Men Northug ble for sterk, og sikret andreplassen.

Russland var helt suverene på stafetten, og var i mål hele 1.24 foran Norge.

Slet lenge

Tor Arne Hetland gikk en god første etappe for Norge. Han vekslet som nummer tre, 5,8 sekunder bak Russlands to lag. Eldar Rønning slet mer på andre etappe. Rønning slet tydeligvis med glien på skiene. Han vekslet med Ole Einar Bjørndalen som nummer ni, 1.09.7 bak ledende Russland.

Men heller ikke Bjørndalen klarte å ta inn noe på russerne. Da Russland kom inn til siste veksling, ledet de med 1.13 på Frankrike og Sverige. Bjørndalen vekslet 24 sekunder bak andreplassen.

Så kom Northug

Petter Northug gikk ut på siste etappe for Norge, og det eneste han kunne gjøre var å gå seg opp noen plasser, for russerne var det ikke noe å gjøre med. Men Northug gikk et fantastisk løp, og slo tyske Tobias Angerer i en sterk spurt.

Siste nytt

 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters
 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund