Hopp til innhold

Norge gikk for seier – disket etter tabbe

Daniel Stock og Mathias Rundgreen kjempet om sin første verdenscupseier på lagsprinten i Pyeongchang, men en tabbe ved veksling ødela vinnersjansene.

Norge og Frankrike ledet inn til veksling, men Mathias Rundgreen og Daniel Stock strøbler med vekslingen. Dette kan bli disk.

FEIL VEKSLING: Her blir løpet ødelagt for Daniel Stock og Mathias Rundgreen.

– Han veksler for sent. Dessverre, dessverre, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn da han så reprisen av vekslingen.

Rundgreen skulle sende ut Stock i tet på hans siste runde da vekslingen gikk skeis.

En overivrig Stock gikk for langt frem og krysset vekslingssonen, og dermed ble laget diskvalifisert.

Stock

FOR TIDLIG UTE: Daniel Stock.

Foto: Adam Ihse / NTB scanpix

Stock prøvde febrilsk å stoppe, men da hadde feilen allerede skjedd. Kroppskontakten skjedde først utenfor oppmerket vekslingssone.

– Det er Stock sitt ansvar. Han skal ikke gå ut av sonen, sier NRK-kommentator Jann Post.

Russland vant – Norge 2 trakk seg

Det norske laget, som fullførte rennet, var i mål som nummer fire, men den plassen gikk til USA.

Russland ved Andrej Parfenov og Gleb Retivykh vant lagsprinten så vidt foran Frankrike.

Tredjeplassen gikk til det russiske andrelaget.

Sondre Turvoll Fossli og Martin Nyenget skulle egentlig gå finalen for det norske toerlaget, men måtte trekke seg etter semifinalen. Nyenget kunne ikke gå på grunn av trøbbel med ryggen.

Kvinnene med 2.-plass

Før mennenes løp fikk Silje Øyre Slind en verst tenkelig start med fall på førsterunden, men Anna Svendsen og Slind tok igjen forspranget på de neste rundene.

Slind kjempet om seieren mot Maria Nordström, men svensken rykket før oppløpet og tok seieren.

Her sikret USA 3.-plassen.

Emilie Kristoffersen og Kari Vikhagen Gjeitnes gikk Norge 2 inn til sjetteplass. Det skilte 35,2 sekunder opp til Sverige.

Slind hadde ingen problemer med å følge Stephen, men så faller hun i bunn av en bakke. Dermed taper Norge 1 mange sekunder, og Gjeitnes tar seg forbi.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal