Serbia venter i kvarten: – Herregud, det blir gøy

NOVI SAD (NRK.no): Det er duket for kamp på både parketten og tribunen når Norge og Serbia barker sammen i VM-kvartfinalen.

Mørk

Nora Mørk viste seg frem igjen på høyrekanten mot Tsjekkia i åttdelsfinalen.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Thorir

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tror det blir stort for spillerne å møte Serbia i kvartfinalen.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

– Ble det Serbia? Ja, det ble Serbia. Herregud, det blir gøy. Fullt trøkk på tribunen og masse folk. Jeg gleder meg nå, sier Nora Mørk til NRK.no i pressesonen etter kalasseieren over Tsjekkia.

Da hadde landslagssjef Thorir Hergeirsson nettopp tittet ned på mobilen og delt nyheten.

En halvtime etter kampslutt halte nemlig Serbia i land seieren over Sør-Korea med 27-28.

Dermed skal Norge møte vertsnasjonen i hovedstaden Beograd onsdag.

Ikke skremt

Serberne er kjent for sin lidenskap når det kommer til sport. Mørk tror de fort kan overdøve bjellene fra gjestenes supportere.

– Det kan godt bli Serbia som vinner på tribunene, men så lenge vi vinner på banen, kan det være det samme, sier Mørk.

Det var cirka 50-60 nordmenn som sto for lyden i Novi Sad mandag kveld. Men tribunene var imidlertid glisne på alle kanter.

Norge-kaptein Karoline Dyhre Breivang tror hun kan dra nytte av mesterskapserfaringen når den høylytte vertsnasjonen skal beseires på hjemmebane.

– Det er jo noen av oss som spiller mesterliga til vanlig, og som er vant til både det ene og det andre. Jeg er i hvert fall av den sorten at jo flere det er på tribunen, og jo mer bråk det blir, jo artigere er det å spille, sier Larvik-spilleren.

– Enda mer levende

Norge møtte Serbia også på hjemmebane under EM i 2012.

Da vant håndballjentene 28-26 i gruppespillet, men nå er det altså vinn eller forsvinn i en VM-kvartfinale.

– Kampen skal spilles på banen. Men det må være kjekt å spille VM-kamp på hjemmebanen til et lag som er så engasjert som serberne er. Vi fikk prøve det i fjor, og det blir nok enda mer levende i år, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Siste nytt

 • Sjokktap for Tottenham

  Simen Juklerød og hans Royal Antwerpen flyr høyt for tiden. Torsdag vant den belgiske serielederen 1-0 over Tottenham i europaligaen. Laget topper dermed sin gruppe med full pott, etter å ha vunnet åpningskampen i Bulgaria forrige uke. Da var Juklerød så god at Uefa ga ham plass på rundens lag. (NTB)

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Scoringsdobbel for Elyounoussi

  Mohammed Elyounoussi scoret begge Celtics mål da det skotske laget spilte 2-2 mot franske Lille i Europaligaen. Nordmannen gav laget sitt en 2-0-ledelse etter første omgang. Men Lille klarte å score to ganger etter pause og utilknet. Kristoffer Ajer måtte ut med skade for Celtic.

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters
 • Ajer byttet ut med skade

  Kristoffer Ajer måtte av banen for Celtic i europaligakampen mot Lille torsdag. Det kan være snakk om en lyskeskade. Nordmannen har hatt et brutalt kampprogram den siste måneden. Han startet torsdag sin niende kamp for klubb- og landslag siden 1. oktober. (NTB)

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal