NRK Meny
Normal

Bjørgen viste lovende takter - enkelt videre til finalen

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Ingvild Flugstad Østberg (23) og Marit Bjørgen (33) hadde få problemer med å kvalifisere seg til lagsprintfinalen.

Bjørgen

Marit Bjørgen gikk sammen med Ingvild Flugstad Østberg på lagsprinten.

Foto: Jussi Nukari / NTB Scanpix

Marit Bjørgen and Ingrid Flugstad Østberg

Ingvild Flugstad Østberg gikk en god kvalifisering.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Bjørgen rykket fra på slutten av den siste etappen og gikk helt alene på oppløpet. Dermed er Norge klare for lagsprintfinalen, som går klokken 12.45.

Det har på forhånd vært stor diskusjon om de norske skiene, men det virket som om både Østberg og Bjørgen hadde brukbar glid.

Trio i tet

Østberg, som gikk første etappe for Norge, var i front helt fra første stavtak, og hadde god kontroll på etappen. Hun sendte Bjørgen ut som nummer tre – rett bak Sverige og USA.

Bjørgen fikk fort noen meter på resten av feltet sammen med Sverige og USA. De tre lagene lå i tet store deler av kvalifiseringen.

Overlegen på oppløpet

På den siste etappen sa imidlertid Bjørgen «takk og farvel» da hun satte opp tempoet kraftig. Hun gikk alene over målstreken drøye fem sekunder foran Sverige.

Norge gikk sammen med USA, Sverige, Italia, Frankrike, Canada, Sveits, Kina og Kasakhstan i det andre semifinaleheatet.

Finske Aino-Kaisa Saarinen og Kerttu Niskanen var suverene i det første semifinaleheatet. Justyna Kowalczyk og Polen ble nummer to.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg