Så sjansefattig at reservekeeperen måtte varme opp Jarstein

TALLINN/OSLO (NRK): Det ble en tam oppvisning fra både Norge og Estland. Keeper Rune Jarstein hadde såpass lite å gjøre at reservekeeperen hjalp ham med å holde varmen.

Valon Berisha

NÆRE: Valon Berisha fikk en stor mulighet i andre omgang, men forsøket ble reddet på streken av Estland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Norge gikk målløse av banen mot Estland. De tre sjansene fotballherrene skapte, ble det ingen uttelling av.

– Scoringen ville seg ikke helt i dag heller. Vi spiller oss frem til noen store sjanser, men skulle gjerne skapt flere, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NRK.

– Vi mangler helt klart en skikkelig toppspiss. Estland er et litt gjerrig lag og forsvarer seg godt, men det unnskylder ikke at vi ikke er gode nok i siste ledd, sier NRKs ekspert Karl-Petter Løken.

Varmet opp Jarstein

Rune Jarstein

TILBAKE: Rune Jarstein var tilbake fra start for Norge mot Estland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Heller ikke for Norges keeper, Rune Jarstein, som igjen fikk sjansen fra start, var det veldig mye å gjøre. Såpass lite var det, at reserve Ørjan Nyland var borte for å holde varmen i kollegaen sin midt i kampen.

– Jeg så han varme opp, så jeg spurte om han kunne skyte et par skudd på meg. Det var fint å få litt bevegelse i kampen, sier Jarstein til NRK, og flirer.

– Det var uansett gøy å få en kamp igjen. Jeg har savnet det. Det er litt vanskelig når det er så kaldt og banen er så dårlig, men jeg fornøyd med at vi holder nullen, legger han til.

Endringer

Høgmo gjode seks endringer på laget som tapte mot Ungarn i november, blant annet fikk både keeper Jarstein, Jo Inge Berget og Adama Diomande sjansen fra start.

– Berget viser at han tar stadige nye steg, mener Høgmo om midtbanespilleren, som hadde to gode muligheter til å sette inn norsk ledelse.

Høgmo la om formasjonen til 4-3-3 i andre omgang. Og med ny formasjon, kom ogå nye muligheter.

Ole Kristian Selnæs

DEBUT: Både Ole Kristian Selnæs og Fredrik Midsjø fikk sin første landskamp.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette er helt nye tendenser fra det norske laget, slo NRKs kommentator Olav Traaen fast, da Berget igjen var farlig frempå få minutter etter sidebytte.

- Humpete bane

Etter 59 minutter burde Norge tatt ledelsen. Johansen løftet inn i bakrommet. Der kom Valon Berisha i fart og satte ballen mellom beina på keeper, men igjen var forsvarer Aksalu på plass ved streken.

Etter dette tok vertene over mer av spillet, men heller ikke Estland fikk ballen i mål. Dermed endte privatlandskampen 0-0.

– Det er eb litt humpete bane og det blir litt vanskeligere å ta imot ballen, så det er forståelig. Det er en treningsmatch og vå må lære av de feilene vi gjør og fortsette å prøve, sier Haitam Aleesami.

Flere fotballpersonligheter kom likevel med kritkk av landslagets forestilling på Twitter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal