Så sjansefattig at reservekeeperen måtte varme opp Jarstein

TALLINN/OSLO (NRK): Det ble en tam oppvisning fra både Norge og Estland. Keeper Rune Jarstein hadde såpass lite å gjøre at reservekeeperen hjalp ham med å holde varmen.

Valon Berisha

NÆRE: Valon Berisha fikk en stor mulighet i andre omgang, men forsøket ble reddet på streken av Estland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Norge gikk målløse av banen mot Estland. De tre sjansene fotballherrene skapte, ble det ingen uttelling av.

– Scoringen ville seg ikke helt i dag heller. Vi spiller oss frem til noen store sjanser, men skulle gjerne skapt flere, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NRK.

– Vi mangler helt klart en skikkelig toppspiss. Estland er et litt gjerrig lag og forsvarer seg godt, men det unnskylder ikke at vi ikke er gode nok i siste ledd, sier NRKs ekspert Karl-Petter Løken.

Varmet opp Jarstein

Rune Jarstein

TILBAKE: Rune Jarstein var tilbake fra start for Norge mot Estland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Heller ikke for Norges keeper, Rune Jarstein, som igjen fikk sjansen fra start, var det veldig mye å gjøre. Såpass lite var det, at reserve Ørjan Nyland var borte for å holde varmen i kollegaen sin midt i kampen.

– Jeg så han varme opp, så jeg spurte om han kunne skyte et par skudd på meg. Det var fint å få litt bevegelse i kampen, sier Jarstein til NRK, og flirer.

– Det var uansett gøy å få en kamp igjen. Jeg har savnet det. Det er litt vanskelig når det er så kaldt og banen er så dårlig, men jeg fornøyd med at vi holder nullen, legger han til.

Endringer

Høgmo gjode seks endringer på laget som tapte mot Ungarn i november, blant annet fikk både keeper Jarstein, Jo Inge Berget og Adama Diomande sjansen fra start.

– Berget viser at han tar stadige nye steg, mener Høgmo om midtbanespilleren, som hadde to gode muligheter til å sette inn norsk ledelse.

Høgmo la om formasjonen til 4-3-3 i andre omgang. Og med ny formasjon, kom ogå nye muligheter.

Ole Kristian Selnæs

DEBUT: Både Ole Kristian Selnæs og Fredrik Midsjø fikk sin første landskamp.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette er helt nye tendenser fra det norske laget, slo NRKs kommentator Olav Traaen fast, da Berget igjen var farlig frempå få minutter etter sidebytte.

- Humpete bane

Etter 59 minutter burde Norge tatt ledelsen. Johansen løftet inn i bakrommet. Der kom Valon Berisha i fart og satte ballen mellom beina på keeper, men igjen var forsvarer Aksalu på plass ved streken.

Etter dette tok vertene over mer av spillet, men heller ikke Estland fikk ballen i mål. Dermed endte privatlandskampen 0-0.

– Det er eb litt humpete bane og det blir litt vanskeligere å ta imot ballen, så det er forståelig. Det er en treningsmatch og vå må lære av de feilene vi gjør og fortsette å prøve, sier Haitam Aleesami.

Flere fotballpersonligheter kom likevel med kritkk av landslagets forestilling på Twitter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Sørloth framleis mållaus

  Alexander Sørloth spela det siste kvarterte for Leipzig, men det hjelpte ikkje. Leipzig tapte 0-1 for Paris St. Germain. Neymar scora målet etter 11 minutt, og Sørloth har framleis ikkje scora for sin tyske klubb.

  Leipzig har seks poeng, like mange som PSG, og møter botnlaget Istanbul Basaksehir i neste veke.

  Paris Saint-Germain
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Gullballen til Zlatan for 12. gong

  Zlatan Ibrahimovic (39) har fått den svenske Gullballen for 12. gong. Chelsea-spelaren Magdalena Eriksson fekk Diamantballen for aller første gong under ein seremoni i kveld.

  Zlatan, som no spelar for AC Milan, har ikkje fått denne utmerkinga sidan 2016, året då han gav seg på landslaget.

  Eriksson (27) er kaptein på Chelsea, som tok ligagull i England i år. Ho har også 60 landskampar bak seg.

  Prisane er det Aftonbladet og det svenske fotballforbundet som står bak.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Ciro De Luca / Reuters
 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal