NRK Meny
Normal

Så sjansefattig at reservekeeperen måtte varme opp Jarstein

TALLINN/OSLO (NRK): Det ble en tam oppvisning fra både Norge og Estland. Keeper Rune Jarstein hadde såpass lite å gjøre at reservekeeperen hjalp ham med å holde varmen.

Valon Berisha

NÆRE: Valon Berisha fikk en stor mulighet i andre omgang, men forsøket ble reddet på streken av Estland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Norge gikk målløse av banen mot Estland. De tre sjansene fotballherrene skapte, ble det ingen uttelling av.

– Scoringen ville seg ikke helt i dag heller. Vi spiller oss frem til noen store sjanser, men skulle gjerne skapt flere, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NRK.

– Vi mangler helt klart en skikkelig toppspiss. Estland er et litt gjerrig lag og forsvarer seg godt, men det unnskylder ikke at vi ikke er gode nok i siste ledd, sier NRKs ekspert Karl-Petter Løken.

Varmet opp Jarstein

Rune Jarstein

TILBAKE: Rune Jarstein var tilbake fra start for Norge mot Estland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Heller ikke for Norges keeper, Rune Jarstein, som igjen fikk sjansen fra start, var det veldig mye å gjøre. Såpass lite var det, at reserve Ørjan Nyland var borte for å holde varmen i kollegaen sin midt i kampen.

– Jeg så han varme opp, så jeg spurte om han kunne skyte et par skudd på meg. Det var fint å få litt bevegelse i kampen, sier Jarstein til NRK, og flirer.

– Det var uansett gøy å få en kamp igjen. Jeg har savnet det. Det er litt vanskelig når det er så kaldt og banen er så dårlig, men jeg fornøyd med at vi holder nullen, legger han til.

Endringer

Høgmo gjode seks endringer på laget som tapte mot Ungarn i november, blant annet fikk både keeper Jarstein, Jo Inge Berget og Adama Diomande sjansen fra start.

– Berget viser at han tar stadige nye steg, mener Høgmo om midtbanespilleren, som hadde to gode muligheter til å sette inn norsk ledelse.

Høgmo la om formasjonen til 4-3-3 i andre omgang. Og med ny formasjon, kom ogå nye muligheter.

Ole Kristian Selnæs

DEBUT: Både Ole Kristian Selnæs og Fredrik Midsjø fikk sin første landskamp.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette er helt nye tendenser fra det norske laget, slo NRKs kommentator Olav Traaen fast, da Berget igjen var farlig frempå få minutter etter sidebytte.

- Humpete bane

Etter 59 minutter burde Norge tatt ledelsen. Johansen løftet inn i bakrommet. Der kom Valon Berisha i fart og satte ballen mellom beina på keeper, men igjen var forsvarer Aksalu på plass ved streken.

Etter dette tok vertene over mer av spillet, men heller ikke Estland fikk ballen i mål. Dermed endte privatlandskampen 0-0.

– Det er eb litt humpete bane og det blir litt vanskeligere å ta imot ballen, så det er forståelig. Det er en treningsmatch og vå må lære av de feilene vi gjør og fortsette å prøve, sier Haitam Aleesami.

Flere fotballpersonligheter kom likevel med kritkk av landslagets forestilling på Twitter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal