Hopp til innhold

Gledet seg over motstand for kvartfinaleklare Norge: – Det er kjempedeilig

Den norske leiren satte pris på at de endelig fikk kjenne på litt motstand i VM, men så raknet det fullstendig for slovenerne. Dermed er Norge klare for kvartfinale i VM.

Håndball-VM kvinner Norge 2023: Slovenia - Norge

KVARTFINALEJUBEL: De norske spillerne er ett steg nærmere finalen i håndball-VM.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Vi behøvde dette. For vår del begynte VM i dag, og fra og med i dag blir det tette kamper. Så det er veldig, veldig viktig at vi fikk en tøff kamp nå.

Det sa den norske assistenttreneren Mats Olsson til NRK i pausen av fredagens VM-kamp mot Slovenia.

– Det er kjempedeilig. Det var veldig viktig for oss, sier Stine Bredal Oftedal til NRK om motstanden de endelig fikk kjenne på.

– Så er det selvfølgelig veldig deilig å få en storseier til slutt også. Det er en perfekt kombinasjon egentlig, legger den norske kapteinen til.

For etter at seiersmarginen til Norge hadde vært hele 19,25 mål i snitt i de fire første kampene i VM, ble det jevnere mot de slovenske kvinnene – i hvert fall innledningsvis.

Stine Bredal Oftedal

GIKK FORAN: Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal ble kåret til banens beste mot Slovenia.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Til slutt ble det nok en komfortabel kveld for Norge på hjemmebane i Trondheim, og Thorir Hergerissons kvinner vant 34–21.

– De holdt følge i 20 minutter. Etter hvert orket de ikke å løpe mer og de ble trøtte, sier landslagssjef Hergerisson til NRK.

– Jeg hadde regnet med seier, men en så enkel seier trodde jeg ikke det skulle bli. Det ble overkjøring, sier NRK-ekspert Amanda Kurtovic.

Med nok en seier er de norske kvinnene allerede klare for kvartfinalen i VM.

– Det føles veldig bra. Jeg er veldig glad for det, sier Oftedal.

Camilla Herrem under VM-kampen mot Slovenia

RETNING KVARTFINALE: Camilla Herrem ble Norges toppscorer mot Slovenia med seks mål. Nå blir det gruppefinale mot Frankrike, som Herrem allerede har studert.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Gruppefinale mot Frankrike

Søndag spilles den siste kampen i hovedrunden mot Frankrike, og oppgjøret i Trondheim avgjør hvem som vinner gruppen.

– Jeg har fulgt med på Frankrike i hver eneste kamp her, og jeg synes de er ekstremt sterke. Det blir noe annet, sier Camilla Herrem til NRK.

– Det blir tøft. Det er mye tempo i Frankrike. De kommer til å prøve å løpe mye på oss, men de skal få kamp, sier Mørk.

– Det blir den tøffeste kampen til nå, uten tvil. De er en av de andre medaljefavorittene, sier Oftedal.

Slovenia fikk gleden av å score kampens første mål, før Henny Reistad – med to skudd som spratt i mål via keeper – snudde til norsk ledelse.

Lagene byttet på å lede frem til 6–6, men så begynte Norge å dra ifra halvveis i den første omgangen.

Nora Mørk

STORSPILTE: Nora Mørk scoret fem mål før pause.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norge dro ifra

Anført av Reistad og en straffesikker Nora Mørk satte det norske lokomotivet opp en fart slovenerne ikke klarte å følge, og lagene gikk til pause med norsk 17–12-ledelse.

– Jeg er fornøyd med fem av fem. Det er godt å kjenne at det sitter. Jeg vil jo være den som tar straffene, sier Mørk som altså scoret alle sine fem mål fra syvmeteren.

– Jeg tror ikke Slovenia er et lag som holder tempoet til Norge i 60 minutter. De har ikke like bra bredde som Norge, sa Kurtovic i pausen.

Og eksperten fikk rett i det, for Norge brukte bare ti minutter av den andre omgangen på å øke ledelsen til ti mål.

Det stoppet fullstendig opp for Slovenia, og Herrem fortsatte å kontre inn scoringer. Med seks nye scoringer for 37-åringen, er hun nå oppe i 33 totalt i mesterskapet.

Norge fortsatte å dra litt og litt mer ifra slovenerne, og Thorir Hergeirsson lot samtlige spillere få minutter på banen.

– Dette var deilig. En skikkelig lagseier, sier Silje Solberg-Østhassel til NRK.

Les også Håndballens farao

Hassan Moustafa snakker etter VM-finalen mellom Danmark og Frankrike i 2023.

Siste nytt

 • Borchgrevink utnevnt til ny Vålerenga-kaptein: – En ære

  Christian Borchgrevink ble i dag presentert som Vålerengas nye kaptein.

  Det melder klubben på sin nettside.

  Laget har vært uten kaptein etter at midtstopper og landslagsspiller Stefan Strandberg annonserte at han måtte legge opp etter en livstruende blodpropp.

  – Det er et vanvittig ansvar og rett og slett en ære. Det er stort, og jeg tror de fleste som kjenner meg og som har fulgt Vålerenga lenge nok, kommer til å forstå at dette betyr en del for meg, sier han.

  Vålerenga-trener Geir Bakke mener valget om lagets nye kaptein var enkelt.

  – Han tar ansvar, han bryr seg om folk rundt seg, ser mennesker og skjønner mye fotball. Det valget var egentlig ganske åpenbart, sier han.

  24-åringen har gått gradene i klubben siden han var juniorspiller i klubbens akademi.

  Vålerenga hadde en marerittsesong og rykket ned fra landets toppdivisjon for første gang siden 2000.

  (NTB)

  ZihbJQVyAE4
  Foto: NTB
 • Straffet for bedrageri - meldte mekanikeren på ritt

  Sykkellaget Cynisca Cycling tydde til kreative og ulovlige grep for å få starte rittet Argenta Classic.

  Hvert lag var påkrevd å stille med fem ryttere, men Cynisca Cycling hadde bare fire tilgjengelig. Da ba sportsdirektør Danny Van Heute laget om å lyge og si at den femte rytteren var blitt syk.

  Arrangøren krevde likevel at de måtte være fem. Da sendte Van Haute avgårde lagets mekaniker Moira Barrett, utkledd i lagets drakt og med munnbind for å skjule sin egentlige identitet.

  Hun presenterte seg som og signerte som lagets femte utøver. Stuntet ble avslørt og nå har straffen fra Det internasjonale sykkelforbundet kommet:

  Van Heute er utestengt fra all sykkelsport ut året, mens Barrett kan returnere 1. september. Rytterne Anna Hicks, Cara O’Neil, Katherine Sarkisov og Claire Windsor blir også straffet for bedrageri.

  X90016
  Foto: Stefano Rellandini / Reuters Creative
 • Everton sitt poengtrekk reduseres

  Everton anket dommen de fikk om trekk på ti poeng, og mandag ble den redusert til seks poeng. Det bekrefter Premier League på sin nettside.

  Det gjør at klubben rykker opp to plasser på tabellen, og ligger nå på en 15. plass – fem poeng over nedrykksstreken.

  Everton ble i november trukket ti poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på Premier Leagues finansielle fairplay-regler. Det er den strengeste poengstraffen i ligaens historie.

  Det skapte store reaskjoner fra Everton-supporterne. Under hjemmekampen mot Manchester United i november holdt samtlige tilskuere opp plakater med Premier League-logoen og ordet «korrupt».

  uKpWIcM7juo
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal