Gledet seg over motstand for kvartfinaleklare Norge: – Det er kjempedeilig

Den norske leiren satte pris på at de endelig fikk kjenne på litt motstand i VM, men så raknet det fullstendig for slovenerne. Dermed er Norge klare for kvartfinale i VM.

Håndball-VM kvinner Norge 2023: Slovenia - Norge

KVARTFINALEJUBEL: De norske spillerne er ett steg nærmere finalen i håndball-VM.

– Vi behøvde dette. For vår del begynte VM i dag, og fra og med i dag blir det tette kamper. Så det er veldig, veldig viktig at vi fikk en tøff kamp nå.

Det sa den norske assistenttreneren Mats Olsson til NRK i pausen av fredagens VM-kamp mot Slovenia.

– Det er kjempedeilig. Det var veldig viktig for oss, sier Stine Bredal Oftedal til NRK om motstanden de endelig fikk kjenne på.

– Så er det selvfølgelig veldig deilig å få en storseier til slutt også. Det er en perfekt kombinasjon egentlig, legger den norske kapteinen til.

For etter at seiersmarginen til Norge hadde vært hele 19,25 mål i snitt i de fire første kampene i VM, ble det jevnere mot de slovenske kvinnene – i hvert fall innledningsvis.

Stine Bredal Oftedal

GIKK FORAN: Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal ble kåret til banens beste mot Slovenia.

Til slutt ble det nok en komfortabel kveld for Norge på hjemmebane i Trondheim, og Thorir Hergerissons kvinner vant 34–21.

– De holdt følge i 20 minutter. Etter hvert orket de ikke å løpe mer og de ble trøtte, sier landslagssjef Hergerisson til NRK.

– Jeg hadde regnet med seier, men en så enkel seier trodde jeg ikke det skulle bli. Det ble overkjøring, sier NRK-ekspert Amanda Kurtovic.

Med nok en seier er de norske kvinnene allerede klare for kvartfinalen i VM.

– Det føles veldig bra. Jeg er veldig glad for det, sier Oftedal.

Camilla Herrem under VM-kampen mot Slovenia

RETNING KVARTFINALE: Camilla Herrem ble Norges toppscorer mot Slovenia med seks mål. Nå blir det gruppefinale mot Frankrike, som Herrem allerede har studert.

Gruppefinale mot Frankrike

Søndag spilles den siste kampen i hovedrunden mot Frankrike, og oppgjøret i Trondheim avgjør hvem som vinner gruppen.

– Jeg har fulgt med på Frankrike i hver eneste kamp her, og jeg synes de er ekstremt sterke. Det blir noe annet, sier Camilla Herrem til NRK.

– Det blir tøft. Det er mye tempo i Frankrike. De kommer til å prøve å løpe mye på oss, men de skal få kamp, sier Mørk.

– Det blir den tøffeste kampen til nå, uten tvil. De er en av de andre medaljefavorittene, sier Oftedal.

Slovenia fikk gleden av å score kampens første mål, før Henny Reistad – med to skudd som spratt i mål via keeper – snudde til norsk ledelse.

Lagene byttet på å lede frem til 6–6, men så begynte Norge å dra ifra halvveis i den første omgangen.

Nora Mørk

STORSPILTE: Nora Mørk scoret fem mål før pause.

Norge dro ifra

Anført av Reistad og en straffesikker Nora Mørk satte det norske lokomotivet opp en fart slovenerne ikke klarte å følge, og lagene gikk til pause med norsk 17–12-ledelse.

– Jeg er fornøyd med fem av fem. Det er godt å kjenne at det sitter. Jeg vil jo være den som tar straffene, sier Mørk som altså scoret alle sine fem mål fra syvmeteren.

– Jeg tror ikke Slovenia er et lag som holder tempoet til Norge i 60 minutter. De har ikke like bra bredde som Norge, sa Kurtovic i pausen.

Og eksperten fikk rett i det, for Norge brukte bare ti minutter av den andre omgangen på å øke ledelsen til ti mål.

Det stoppet fullstendig opp for Slovenia, og Herrem fortsatte å kontre inn scoringer. Med seks nye scoringer for 37-åringen, er hun nå oppe i 33 totalt i mesterskapet.

Norge fortsatte å dra litt og litt mer ifra slovenerne, og Thorir Hergeirsson lot samtlige spillere få minutter på banen.

– Dette var deilig. En skikkelig lagseier, sier Silje Solberg-Østhassel til NRK.

Hassan Moustafa snakker etter VM-finalen mellom Danmark og Frankrike i 2023.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• VIF-talent (19) må trolig legge opp

En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

Jacob Dicko Eng
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

RARQbR4LYDw
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.