NRK Meny
Normal

Vant "gruppefinalen" og gikk til sluttspill

Det norske herrelaget i curling virker ustoppelig i curling-EM. Med seirer over Finland og Danmark tirsdag står Norge med sju strake.

Thomas Ulsrud, Norge under EM i curling i Sørmarka Arena i Stavanger

Thomas Ulsrud og hans gutter vant 'gruppefinalen' mot Danmark og sikret seg plass i EM-sluttspillet

Foto: Eirin Larsen / NRK

I kveldskampen mot topplaget Danmark, som også var ubeseiret, ble det nye gledesscener.

Norge tok ledelsen 4–0 på de tre første omgangene og hadde et solid grep om kampen. Danskene slo smått tilbake midtveis i kampen, men etter niende omgang var det avgjort med 7–3 til Norge.

– Det var en god kamp, og gutta er i form, sa Ulsrud.

Etter sju spilte runder har de norske herrene truffet på om lag 90 prosent av det de har prøvd på og leder EM-sluttspillet foran danskene.

Småsyk skip

Ulsrud ville ikke tenke så mye på fortsettelsen rett etter Finland-kampen. Skipen måtte bruke tiden på en småsyk kropp.

– Jeg er blitt litt småsyk, så jeg går på hotellet og legger meg. Like greit det, så slipper jeg å tenke så mye på kampen i ettermiddag, sa han.

Likevel leverte Ulsrud en treffprosent på 94 i seieren over Danmark.

Den norske treeren (viseskip) Torger Nergaard har en totalscore på over 90 prosent så langt i turneringen. Treeren får som regel de vanskeligste oppgavene, og en score på over 90 på denne posisjonen er meget sjelden i et EM.

Tap for kvinnene

De norske kvinnelaget gjør det ikke like bra. Tirsdag gikk Marianne Rørviks jenter på sitt femte tap. Sverige vant med klare 13–6.

Etter å ha kommet under 1–7 etter fire omganger, slo de norske curlingjentene tilbake og reduserte til 6–7. Svenskene avgjorde kampen til sin fordel ved å stjele hele seks poeng, mens Norge hadde siste sten.

Med tapet har det norske laget bare teoretisk mulighet til å ta seg videre til sluttspillet. Seier i resten av kampene, samtidig som Sverige og Russland taper alle sine siste kamper, er påkrevd.

Norge møter Tsjekkia, Skottland og Latvia i sine siste kamper.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal