Hopp til innhold

Hergeirsson ba Herrem gjøre det enkelt etter trickskudd-bom: – To på rad er litt for mye

TOKYO/OSLO (NRK): Camilla Herrem åpnet OL-scoringskontoen i Norges målfest mot Sør-Korea med et vakkert trickskudd, men bommet like etterpå med samme teknikk. Etter kampen avslørte hun at OL-ballen ruller annerledes enn hun er vant med.

Herrem

SPORTSNYTT: Norge knuste Sør-Korea i åpningskampen i OL.

Da Camilla Herrem måtte løpe hjem i forsvar etter trickskudd-bommen, kunne man se og høre at den rutinerte venstrevingen til Norge fikk en beskjed av Thorir Hergeirsson.

«Gjør det enkelt», var budskapet til den norske landslagssjefen.

– Det er lov å bruke trickskudd, forutsatt at du «tricker» den i mål, utdyper han overfor NRK – og får tenkt seg om et lite sekund før han fortsetter:

– Nei da, men det er sånn at du skal bruke den skuddteknikken som er hensiktsmessig i den situasjonen. Det er vrient med trickskudd med den ballen. De sier den skrur annerledes. Det har med ballen og gulvet å gjøre. Kanskje vi må øve mer på det.

KA3Ttf2HFhI

GOD DAG PÅ JOBBEN: Men Camilla Herrem måtte endre skuddteknikken underveis i kampen mot Sør-Korea.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– To på rad, det er litt for mye

Landslagssjefen og Herrem var naturligvis godt fornøyd med den knusende 39-27-seieren over Sør-Korea i OL-åpningen søndag. Men det var ikke til å unngå å legge merke til endringen hos Herrem underveis kampen.

For da Norge fikk sveivet igang det offensive maskineriet etter noen usikre åpningsminutter, startet Herrem med et fantastisk mål. Hun lurte keeperen én vei, sendte ballen rundt målvakten med en skru, eller et såkalt trickskudd. En spesiell teknikk den 34 år gamle kantspilleren er kjent for å bruke.

5bi1uk96r4M

GODT FORNØYD: Landslagssjef Thorir Hergeirsson, her underveis i kampen mot Sør-Korea.

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Men da hun bommet med samme teknikk like etterpå og fikk beskjed av Hergeirsson om å gjøre det enkelt, satte hun de neste tre ballene kontant i mål på kontring.

På spørsmål om Herrem bør droppe sin spesialitet i kampene fremover, gjentar landslagssjefen sitt budskap.

– Som jeg sa isted: Et trickskudd er en skuddvariant. Er det hensiktsmessig og du har dratt keeperen vekk, og er god til å skru ballen, så er det en like god skuddteknikk som andre. Men to på rad, det er litt for mye.

Herrem mener det blir mindre trickskudd

Camilla Herrem trekker på smilebåndet når NRK tar opp temaet. Hun mener Hergeirsson kjenner henne såpass godt at «han vet at hun ikke stopper med trickskudd med det første».

– Men ballen ruller ikke like godt som jeg er vant med. Det går litt treigere. Så da tenker jeg at det er bedre å skyte som vanlig, som normalt. Fordi stussen i ballen ikke er lik. Da har vi lært det, sier hun.

– Blir det mindre triksing fra deg nå?

– Ja, det blir sikkert mindre med tanke på hvordan ballen ruller. Det er ikke det samme som vi er vant med. Men det viktigste er at ballen skal inn i kassen, sier Herrem.

– Må ikke slutte med det man er god til

En som virkelig vet hva trickskudd er og som perfeksjonerte det som aktiv, er nåværende NRK-ekspert Håvard Tvedten. Han er klar på at Herrem må venne seg til både hall og ball, og synes ikke hun bør droppe trickskuddene.

– Man må ikke slutte med det man er god til, men kanskje vurdere det en ekstra gang, sier Tvedten.

– For min del: det var ikke planlagt, man gjør det på instinkt. Det er den beste muligheten i øyeblikket. Man må ikke bli for fokusert på det, men støtte seg til det man faktisk er god på.

Rykket fra etter bare syv minutter

TNf1fb1Cnf0

GOD DAG PÅ JOBBEN: For Nora Mørk, her i duell med en sørkoreansk spiller underveis i OL-kampen i Yoyogi National Stadium søndag.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

Trickskudd eller ei, til syvende og sist ble det en drømmeåpning på OL for Norge. For selv om enkelte gjorde et poeng ut av hvor lite de visste om Sør-Korea før kampen, ettersom laget ikke har konkurrert internasjonalt siden VM i 2019, skulle usikkerheten vise seg å være ubegrunnet.

Den lille spenningen var borte allerede etter syv minutter.

Da satte nemlig Nora Mørk inn 5-3-målet fra egen halvdel, en scoring som samtidig markerte at de norske håndballjentene satte inn et gir sørkoreanerne ikke maktet å henge med på.

– Slipper skuldrene ned

Det varte kampen ut og endte med norsk tolvmålsseier.

erj19Mj3c6I

FORNØYD KAPTEIN: Stine Bredal Oftedal, her underveis i kampen mot Sør-Korea søndag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det er alltid spenning i den første kampen. Jeg er lettet over at vi spiller en så god førstekamp, sier kaptein Stine Bredal Oftedal til NRK.

Hun trekker frem godt forsvar- og keeperspill i tillegg til at laget fikk brukt farten i angrep som suksessfaktorene.

– Og så klarer vi å lede tidlig, det gjør at vi slipper skuldrene ned.

Hun fullroste strekspiller Kari Brattset Dale. Hun scoret 11 mål og ble kampens toppscorer. Takket være et nært samarbeid med nettopp Oftedal.

– Perioder vi slipper oss ned

Nå venter både varierende og tøff motstand i Angola, Japan, Montenegro og Nederland de gjenstående gruppespillskampene i OL.

Selv om åpningskampen tidvis var prikkfri, mener Bredal Oftedal det alltid er småting å ta tak i.

– Det er perioder i kampen vi bommer mye, der vi slipper oss ned. Vi gjør noen tekniske feil. I det store og hele, hvis alle tar et par individuelle ting hver, så ser det bra ut. Som første kamp er vi meget godt fornøyde, sier Stine Bredal Oftedal.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal