Norge har fått to advarsler fra FIS

FALUN (NRK): Det norske langrennslandslaget har fått to advarsler fra det internasjonale skiforbundet etter å ha brukt løypene i Falun når de ikke hadde lov.

Vidar Løfshus

VÆRT PÅ JURYROMMET: Sportssjef Vidar Løfshus har selv brukt løypene i Falun når det ikke var lov.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi har vært på juryrommet et par dager fordi vi gikk i løypa utenfor oppsatt tid, sier sportssjef Vidar Løfshus.

Den ene gangen var det han selv og en smører som var ute og gikk, mens den andre hendelsen involverte en annen person på det norske laget som også krysset løypa utenfor oppsatt treningstid.

– Jeg måtte leke advokat litt, så gikk det bra. De var snille med oss, sier Løfshus og smiler.

– Det er ofte sånn. Det er mange nye frivillige i et slikt mesterskap som ikke har arrangert skirenn før. Da blir de litt rigide på det de har fått beskjed om. Men de er generelt verdens hyggeligste her, altså, legger sportssjefen til.

Bestemte tider

Pierre Mignerey

IKKE TYPISK NORSK: Renndirektør Pierre Mignerey sier at det ikke ligger an til at det norske laget skal straffes og at dette absolutt ikke er typisk norsk advarsel.

Foto: NRK

Man kan nemlig bare trene i VM-løypene til oppsatte tider under mesterskapet.

Pierre Mignerey, renndirektør i det internasjonale forbundet, bekrefter advarslene.

– Den ene gangen var det Vidar selv, og den andre gangen vet vi ikke helt hvem det var. Vi jobber med å finne det ut, men vi vet det var en nordmann på grunn av vesten hans, sier han.

Mignerey sier at FIS også tar litt selvkritikk.

– Vi ser at vi har kommunisert litt dårlig før den første episoden, sier han.

Gjelder ikke utøvere

Etter at NRK omtalte saken mandag morgen, har svenske medier spekulert i om den ene advarselen er rettet mot Petter Northug, som trente på skistadion på kveldstid to dager før VM-sprinten.

Mignerey presiserer overfor NRK at advarslene er rettet mot personer i støtteapparatet og ikke utøvere.

– Dette (Northugs trening) er ikke et stort problem for oss. Det går mer på sikkerheten, siden løypene prepareres på kveldstid, sier Mignerey.

Straffes ikke

Renndirektøren påpeker at enn så lenge ligger det ikke an til at det norske laget skal straffes.

– Vi kan gjøre sanksjoner som å ta akkrediteringen og slik, men så langt føler vi ikke at det er nødvendig her. De har fått to advarsler, men vi ser an hva hendelsene gjelder når vi bestemmer hva vi skal gjøre. Dette var ikke så ille, forklarer han, og legger til at også andre nasjoner har fått advarsler for tilsvarende hendelser.

– Det er absolutt ikke typisk norsk oppførsel, dette, sier han med et smil.

Siste nytt

 • Portugal videre i EM

  Christiano Ronaldo scoret tre mål da Portugal slo Litauen 6-0 og sikret videre avansement til EM neste sommer. De tre målene gjør at Ronaldo nå er oppe i hele 97 landslagsmål for Portugal.

  Christiano Ronaldo
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Engelsk målfest i kamp nummer 1000

  Harry Kane scoret tre mål da England høvlet over Montenegro med 7-0 i lagets landskamp nummer 1000 siden den aller første i 1872. Seieren gjorde at England er klare for EM.

  kane
  Foto: Martin Bernetti / AFP
 • Birkeland satt ut av forkjølelse

  Skiskytteren Lars Helge Birkeland fra Birkenes kan gå glipp av helgens sesongstart i skiskyting på Sjusjøen i Hedmark. 31-åringen har slitt med forkjølelse og har ikke trent de siste dagene, får NRK opplyst.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2019
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal