Norge før hockey-VM: – Vi er et svekket lag

GARDERMOEN (NRK): Norges ishockeylandslag opplevde mannefall like før VM i Danmark. Jonas Holøs og Alexander Bonsaksen tror det kommer noe positivt ut av det.

Jonas Holøs

SVEKKET: Norges ishockeylandslag reiser til Danmark uten flere store profiler. Det vil merkes, mener Jonas Holøs.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Det blir tøft.

Det er konklusjonen til Sveits-proff Jonas Holøs like før avreise til ishockey-VM.

Norge må klare seg uten flere store profiler i ishockey-VM. Uerstattelige Patrick Thoresen står over. En skadet Mats Zuccarello blir ikke med til København. Det gjør heller ikke Frölunda-spiller Mats Rosseli Olsen.

I tillegg er det klart at VM-starten ryker for Andreas Martinsen etter at Rockford Icehogs avanserte i AHL-sluttspillet.

martinsen for norge

VIKTIG: Andreas Martinsen scoret det viktige 2-2-målet mot Finland i VM i ishockey i Paris.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norge VM-åpner mot Latvia 5. mai. Det mest sannsynlige er at Martinsen slutter seg til den norske troppen underveis i mesterskapet.

– Det er som alltid tøft. Vi må gå ut og prøve å vinne en av de første kampene, for å slippe presset. Hver eneste kamp blir en «fight», legger HC Fribourg-Gottéron-spiller Holøs til.

Vil gjenskape OL-suksess

Petter Thoresens menn kom seg til en historisk kvartfinale i OL. Det var mye takket være Aleksander Bonsaksen som avgjorde på sudden death mot Slovenia.

Han håper å gjenskape det i VM, forteller han ved innsjekkingsskranken på Gardermoen.

Patrick Thoresen

IKKE TIL DANMARK: Patrick Thoresen blir ikke å se i Norge-drakt under VM.

Foto: Morten Stenberg / NRK

– Det er viktig å score mål. Uten mål er det vanskelig å vinne kamper, og vi er ikke akkurat bortskjemte når det kommer til å score mål.

– Men hva tenker du om at de antatt beste måltyvene er borte?

– Vi andre må steppe opp. Det er tunge navn som er borte, men de har vært borte før også, så vi skal nok klare oss uten dem, sier Iserlohn Roosters-spilleren.

Landslagssjefen om VM-mål: – Hårete

Norge har vunnet fire kamper i VM-oppkjøringen. Selv om landslagssjef Petter Thoresen mangler flere etablerte og viktige spillere, ligger listen fortsatt høyt. Det er kvartfinale som er målet for de norske ishockeybjørnene.

– Vi vet at det er et hårete mål, men vi må ha noe å strekke seg etter. Selvfølgelig har vi i bakhodet at vi må overleve og holde oss i A-puljen fremover, sier Thoresen, og henviser til de nye VM-reglene.

Med svake prestasjoner i Danmark står Petter Thoresens menn i fare for å rykke ned til Divisjon 1.

Hvis det skulle skje, ryker VM-spill for Norge fremover, og de møter svakere motstand.

– Vi frykter jo det spøkelset der, men vi må bare ta en kamp av gangen. Med seier mot Latvia, ser det bra ut. Skulle det blir tap, så må vi spille for å overleve. Det er ikke noen posisjon man vil være i, men der er vi nå, avslutter Holøs, og sender hockeybagen av gårde.

Petter Thoresen

KVARTFINALE: Selv om Petter Thoresen mangler flere etablerte spillere, er målet kvartfinale i VM.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hovland med eagle og tetkamp

  Med fire slag under par i dag og seks under par totalt er Viktor Hovland førebels nummer 8 etter to rundar av PGA Championship på europatouren i Wentworth i England.

  Hovland hadde ein eagle (to under par) og fire birdiar (eitt under par), men også tre bogeyar (eitt over par) fredag.

  Engelske Justin Rose og svenske Henrik Stenson leier med ni under par.

  Turneringa blir avslutta søndag, og er ei av fire europeiske turneringar som Hovland må delta i for å vere aktuell for Europas lag til Ryder Cup neste år.

  Viktor Hovland
  Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal