Norge før hockey-VM: – Vi er et svekket lag

GARDERMOEN (NRK): Norges ishockeylandslag opplevde mannefall like før VM i Danmark. Jonas Holøs og Alexander Bonsaksen tror det kommer noe positivt ut av det.

Jonas Holøs

SVEKKET: Norges ishockeylandslag reiser til Danmark uten flere store profiler. Det vil merkes, mener Jonas Holøs.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Det blir tøft.

Det er konklusjonen til Sveits-proff Jonas Holøs like før avreise til ishockey-VM.

Norge må klare seg uten flere store profiler i ishockey-VM. Uerstattelige Patrick Thoresen står over. En skadet Mats Zuccarello blir ikke med til København. Det gjør heller ikke Frölunda-spiller Mats Rosseli Olsen.

I tillegg er det klart at VM-starten ryker for Andreas Martinsen etter at Rockford Icehogs avanserte i AHL-sluttspillet.

martinsen for norge

VIKTIG: Andreas Martinsen scoret det viktige 2-2-målet mot Finland i VM i ishockey i Paris.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norge VM-åpner mot Latvia 5. mai. Det mest sannsynlige er at Martinsen slutter seg til den norske troppen underveis i mesterskapet.

– Det er som alltid tøft. Vi må gå ut og prøve å vinne en av de første kampene, for å slippe presset. Hver eneste kamp blir en «fight», legger HC Fribourg-Gottéron-spiller Holøs til.

Vil gjenskape OL-suksess

Petter Thoresens menn kom seg til en historisk kvartfinale i OL. Det var mye takket være Aleksander Bonsaksen som avgjorde på sudden death mot Slovenia.

Han håper å gjenskape det i VM, forteller han ved innsjekkingsskranken på Gardermoen.

Patrick Thoresen

IKKE TIL DANMARK: Patrick Thoresen blir ikke å se i Norge-drakt under VM.

Foto: Morten Stenberg / NRK

– Det er viktig å score mål. Uten mål er det vanskelig å vinne kamper, og vi er ikke akkurat bortskjemte når det kommer til å score mål.

– Men hva tenker du om at de antatt beste måltyvene er borte?

– Vi andre må steppe opp. Det er tunge navn som er borte, men de har vært borte før også, så vi skal nok klare oss uten dem, sier Iserlohn Roosters-spilleren.

Landslagssjefen om VM-mål: – Hårete

Norge har vunnet fire kamper i VM-oppkjøringen. Selv om landslagssjef Petter Thoresen mangler flere etablerte og viktige spillere, ligger listen fortsatt høyt. Det er kvartfinale som er målet for de norske ishockeybjørnene.

– Vi vet at det er et hårete mål, men vi må ha noe å strekke seg etter. Selvfølgelig har vi i bakhodet at vi må overleve og holde oss i A-puljen fremover, sier Thoresen, og henviser til de nye VM-reglene.

Med svake prestasjoner i Danmark står Petter Thoresens menn i fare for å rykke ned til Divisjon 1.

Hvis det skulle skje, ryker VM-spill for Norge fremover, og de møter svakere motstand.

– Vi frykter jo det spøkelset der, men vi må bare ta en kamp av gangen. Med seier mot Latvia, ser det bra ut. Skulle det blir tap, så må vi spille for å overleve. Det er ikke noen posisjon man vil være i, men der er vi nå, avslutter Holøs, og sender hockeybagen av gårde.

Petter Thoresen

KVARTFINALE: Selv om Petter Thoresen mangler flere etablerte spillere, er målet kvartfinale i VM.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • England-kaptein slit før Norge-møte

  Det er uvisst om England sin kaptein, Steph Houghton, vil bli speleklar til kvartfinalen mot Norge. Landslagssjef Phil Neville seier til Daily Mirror at kapteinen framleis har store smerter. Ho stod over treninga tysdag, etter ankelskaden som ho pådrog seg i åttandedelsfinalen.

  Women's World Cup - Round of 16 - England v Cameroon
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Italia tok seg til kvartfinalen

  Kina tapte 2–0 mot Italia i åttandedelsfinalen, og dermed er italienarane klare for kvartfinalen i VM. Valentina Giacinti sørga for italiensk leiing alt etter 15 minutt. Få minutt ut i andre omgang sørga Aurora Galli for 2–0.

  Foto: Claude Paris / AP
 • Kjetil Haug har signert for VIF

  Målvakt Kjetil Haug har teikna kontrakt med Vålerenga fram til juli 2022. 22-åring har vore på utlån ifrå Sogndal sidan april. Han har ei fortid i mellom annan Manchester City og Sarpsborg, og har 39 landskampar bak seg i aldersbestemte klassar.

  Kjetil Haug
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal