NRK Meny
Normal

Nordtveit forlater West Ham - tilbake i Tyskland

Håvard Nordtveit skrev en femårskontrakt med West Ham i fjor sommer, men allerede etter 21 kamper er landslagsspilleren ferdig i Premier League. Kommende sesong blir han igjen Bundesliga-proff.

West Ham United's Havard Nordtveit in action with Stoke City's Xherdan Shaqiri

FORLATER ENGLAND: Håvard Nordtveit i duell med Stokes Xherdan Shaqiri forrige sesong. FOTO: REUTERS

Foto: Carl Recine / Reuters

– Jeg vil takke Håvard for hans innsats og harde arbeid forrige sesong. Han er veldig profesjonell, og vi ønsker ham alt godt i Hoffenheim, sier West Ham-manager Slaven Bilic til klubbens hjemmeside.

26 år gamle Nordtveit ble hentet fra Borussia Mönchengladbach til West Ham foran forrige sesong. Nå returnerer han til Tyskland og Hoffenheim for en ukjent overgangssum etter å ha signert en femårskontrakt.

Tirsdag ble han presentert i Tyskland av Hoffenheims manager og tidligere Follo-spiller Alexander Rosen. Den tyske klubben endte på fjerdeplass i vår og skal nå ut i Mesterliga-kvalifisering.

– Gjennom mine år i Mönchengladback kjenner jeg naturligvis Bundesliga godt. Jeg håper å levere det klubben forventer av meg, sier Nordtveit til Hoffenheims hjemmeside.

– Trått

Landslagsspilleren debuterte for West Ham i Europa League-duellen mot Domzale forrige sommer, og fikk totalt 21 kamper for London-laget.

Under landslagets samling i nettopp London foran møtet med Nord-Irland i mars, beskrev Nordtveit West Ham-oppholdet som trøblete med skader og nedturer.

Håvard Nordtveit ble en time forsinket til Tel Aviv på grunn av dopingkontroll.

– Det har gått trått, egentlig, svarte Nordtveit da NRK ba ham oppsummere sine første måneder under Slaven Bilic.

Han signerte en femårskontrakt i fjor sommer og flyttet tilbake til London, men oppkjøringen ble preget av en belastningsskade i hoften.

Slet med skader

Og i perioden frem mot nyttår slet anvendelige Nordtveit med diverse skadeproblemer.

– Jeg har vært heldig med skader opp gjennom. På fem og et halvt år i Tyskland hadde jeg kun ett skikkelig skadeopphold, men nå kom alt samtidig, sa Nordtveit i mars og ramset opp:

– Det har vært hofte, ankel, kne, sprøyter og venting. Etter å ha vært ute med kneskade i tre uker, vred jeg ankelen på den første treningen jeg var tilbake. Uheldig.

Siste nytt

 • Koepka vant US Open

  Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad. Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Amerikanske Dustin Johnson tok 3.-plassen.

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag