NRK Meny
Normal

Nordtveit forlater West Ham - tilbake i Tyskland

Håvard Nordtveit skrev en femårskontrakt med West Ham i fjor sommer, men allerede etter 21 kamper er landslagsspilleren ferdig i Premier League. Kommende sesong blir han igjen Bundesliga-proff.

West Ham United's Havard Nordtveit in action with Stoke City's Xherdan Shaqiri

FORLATER ENGLAND: Håvard Nordtveit i duell med Stokes Xherdan Shaqiri forrige sesong. FOTO: REUTERS

Foto: Carl Recine / Reuters

– Jeg vil takke Håvard for hans innsats og harde arbeid forrige sesong. Han er veldig profesjonell, og vi ønsker ham alt godt i Hoffenheim, sier West Ham-manager Slaven Bilic til klubbens hjemmeside.

26 år gamle Nordtveit ble hentet fra Borussia Mönchengladbach til West Ham foran forrige sesong. Nå returnerer han til Tyskland og Hoffenheim for en ukjent overgangssum etter å ha signert en femårskontrakt.

Tirsdag ble han presentert i Tyskland av Hoffenheims manager og tidligere Follo-spiller Alexander Rosen. Den tyske klubben endte på fjerdeplass i vår og skal nå ut i Mesterliga-kvalifisering.

– Gjennom mine år i Mönchengladback kjenner jeg naturligvis Bundesliga godt. Jeg håper å levere det klubben forventer av meg, sier Nordtveit til Hoffenheims hjemmeside.

– Trått

Landslagsspilleren debuterte for West Ham i Europa League-duellen mot Domzale forrige sommer, og fikk totalt 21 kamper for London-laget.

Under landslagets samling i nettopp London foran møtet med Nord-Irland i mars, beskrev Nordtveit West Ham-oppholdet som trøblete med skader og nedturer.

Håvard Nordtveit ble en time forsinket til Tel Aviv på grunn av dopingkontroll.

– Det har gått trått, egentlig, svarte Nordtveit da NRK ba ham oppsummere sine første måneder under Slaven Bilic.

Han signerte en femårskontrakt i fjor sommer og flyttet tilbake til London, men oppkjøringen ble preget av en belastningsskade i hoften.

Slet med skader

Og i perioden frem mot nyttår slet anvendelige Nordtveit med diverse skadeproblemer.

– Jeg har vært heldig med skader opp gjennom. På fem og et halvt år i Tyskland hadde jeg kun ett skikkelig skadeopphold, men nå kom alt samtidig, sa Nordtveit i mars og ramset opp:

– Det har vært hofte, ankel, kne, sprøyter og venting. Etter å ha vært ute med kneskade i tre uker, vred jeg ankelen på den første treningen jeg var tilbake. Uheldig.

Siste nytt

 • Giggs opna med storisger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par