NRK Meny
Normal

Nordtveit forlater West Ham - tilbake i Tyskland

Håvard Nordtveit skrev en femårskontrakt med West Ham i fjor sommer, men allerede etter 21 kamper er landslagsspilleren ferdig i Premier League. Kommende sesong blir han igjen Bundesliga-proff.

West Ham United's Havard Nordtveit in action with Stoke City's Xherdan Shaqiri

FORLATER ENGLAND: Håvard Nordtveit i duell med Stokes Xherdan Shaqiri forrige sesong. FOTO: REUTERS

Foto: Carl Recine / Reuters

– Jeg vil takke Håvard for hans innsats og harde arbeid forrige sesong. Han er veldig profesjonell, og vi ønsker ham alt godt i Hoffenheim, sier West Ham-manager Slaven Bilic til klubbens hjemmeside.

26 år gamle Nordtveit ble hentet fra Borussia Mönchengladbach til West Ham foran forrige sesong. Nå returnerer han til Tyskland og Hoffenheim for en ukjent overgangssum etter å ha signert en femårskontrakt.

Tirsdag ble han presentert i Tyskland av Hoffenheims manager og tidligere Follo-spiller Alexander Rosen. Den tyske klubben endte på fjerdeplass i vår og skal nå ut i Mesterliga-kvalifisering.

– Gjennom mine år i Mönchengladback kjenner jeg naturligvis Bundesliga godt. Jeg håper å levere det klubben forventer av meg, sier Nordtveit til Hoffenheims hjemmeside.

– Trått

Landslagsspilleren debuterte for West Ham i Europa League-duellen mot Domzale forrige sommer, og fikk totalt 21 kamper for London-laget.

Under landslagets samling i nettopp London foran møtet med Nord-Irland i mars, beskrev Nordtveit West Ham-oppholdet som trøblete med skader og nedturer.

Håvard Nordtveit ble en time forsinket til Tel Aviv på grunn av dopingkontroll.

– Det har gått trått, egentlig, svarte Nordtveit da NRK ba ham oppsummere sine første måneder under Slaven Bilic.

Han signerte en femårskontrakt i fjor sommer og flyttet tilbake til London, men oppkjøringen ble preget av en belastningsskade i hoften.

Slet med skader

Og i perioden frem mot nyttår slet anvendelige Nordtveit med diverse skadeproblemer.

– Jeg har vært heldig med skader opp gjennom. På fem og et halvt år i Tyskland hadde jeg kun ett skikkelig skadeopphold, men nå kom alt samtidig, sa Nordtveit i mars og ramset opp:

– Det har vært hofte, ankel, kne, sprøyter og venting. Etter å ha vært ute med kneskade i tre uker, vred jeg ankelen på den første treningen jeg var tilbake. Uheldig.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal