Nordtveits trøblete West Ham-start: – Mentalt tøft

LONDON (NRK): Han startet serieåpningen mot Chelsea som anker på midtbanen, men siden har Håvard Nordtveits West Ham-opphold vært preget av skader og nedturer.

Lars Lagerbäck t. h sammen med Håvard Nordtveit

NESTEN HJEMMEBANE: Håvard Nordtveit på trening på Fulhams treningsanlegg denne uken. Til høyre landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det har gått trått, egentlig, sier Nordtveit til NRK på spørsmål om hvordan han vil oppsummere sin første sesong som West Ham-spiller.

Han signerte en femårskontrakt i fjor sommer og flyttet tilbake til London, men oppkjøringen ble preget av en belastningsskade i hoften. I serieåpningen var han likevel på plass i rollen han var hentet for å bekle – som defensivt anker på midten i West Ham-laget.

Men så: Nordtveit fikk problemer med foten og mistet e-cupkampen mot Astra tre dager senere. Så fulgte to kamper fra start, nok en skade, to kamper ute, tre på rad fra start, ute av troppen mot Middlesbrough og forfall til landskampene mot Aserbajdsjan og San Marino.

Ut og inn

Innhopp borte mot Crystal Palace etter kun én trening med laget, fire kamper på benken, innhopp mot Tottenham, tre nye kamper på benken, startplass mot Liverpool, to innhopp på rad og tre kamper fra start som høyreback.

Håvard Nordtveit og Firmino

TRØBLETE: Nordtveit jakter Liverpools Roberto Firmino på Anfield i desember.

Foto: Lindsey Parnaby / AFP

I den siste, i 0-5-tapet hjemme mot Manchester City 6. januar, scoret Nordtveit selvmål. Grunnet en ankelskade har det siden kun blitt to kamper som ubenyttet reserve.

– Jeg har vært heldig med skader opp gjennom. På fem og et halvt år i Tyskland hadde jeg kun ett skikkelig skadeopphold, men nå kom alt samtidig, sier Nordtveit og ramser opp:

– Det har vært hofte, ankel, kne, sprøyter og venting. Etter å ha vært ute med kneskade i tre uker, vred jeg ankelen på den første treningen jeg var tilbake. Uheldig.

Endelig 100 prosent

26-åringen sier han føler seg 100 prosent frisk foran landskampen mot Nord-Irland. Det gjorde han også i perioden før jul der han vikarierte som høyreback, men det begynner å bli lenge siden kroppen fungerte godt over tid.

– Jeg kom i fint driv inn mot juletiden og vi tok bra med poeng, men så kom ennå en skade. Da er det klart det blir mentalt tøft. Likevel er jeg positiv, trives veldig godt i klubben og har en fantastisk manager i Slaven Bilic.

I løpet av karrieren har Nordtveit vært innom de fleste posisjonene bakover på banen, men i West Ham er plan A anker på midten. Lars Lagerbäck varsler en rolle som stopper eller sentral midtbanespiller for Norge.

– Han sier han vil holde meg sentralt i banen. Nå har jeg vært tilbake i tre uker, og selv om det fortsatt er litt å gå, kjenner jeg at jeg kan gi gass uten å stoppe opp.

Siste nytt

 • Stort heimetap for Larvik

  Larvik tapte 25-33 for danske Odense i gruppespelet i meisterligaen. Ved pause stod det 13-16. Larvik har to poeng på tre kampar, og møter Odense igjen 4. november.

  Emilie Christensen scora 6 mål for Larvik.

  Larvik - Odense
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Halep årets tennisspiller

  Simona Halep ble fredag hedret som årets kvinnelige tennisspiller. Det skjedde under gruppetrekningen for

  WTA-mesterskapet, der hun ikke deltar.

  Halep har vært verdensener siden slutten av februar og kommer til å beholde førsteplassen resten av året.

  2018 US Open - Day 1
  Foto: Elsa / AFP
 • United-bot for forsinket frammøte

  UEFA har ilagt Manchester United en bot på 15.000 euro (140.000 kroner) fordi laget kom 45 minutter for sent til mesterligakampen mot Valencia.

  Mesterliga-reglementet foreskriver at lagene skal være på plass 75 minutter før kampen.

  Manchester United
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal