Hopp til innhold

Nordmann anholdt for fyllebråk - sendes hjem av Olympiatoppen

En person i den norske OL-troppen ble natt til tirsdag anholdt av politiet i Pyeongchang for å ha gjort skadeverk i beruset tilstand. Personen har hatt en støttefunksjon i troppen.

norsk tropp

BLIR SENDT HJEM: Personen er tatt ut av tjeneste og sendes hjem fra Sør-Korea. Her er den norske troppen på åpningsseremoni.

Nordmannen var i politiets varetekt over natten og ble avhørt tirsdag. Han har godtatt å gjøre opp for skadeverket, skriver Olympiatoppen i en pressemelding. Etter hva NRK forstår dreier det seg om en mann som har hatt støttefunksjoner i troppen.

«Prosessen på politihuset har blitt fulgt opp av en representant for den norske ambassaden i Seoul og Olympiatoppens vinteridrettssjef, Helge Bartnes», står det videre.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø

Toppidrettssjef Tore Øvrebø sier saken ikke påvirker den norske troppen.

Foto: NRK

Toppidrettssjef Tore Øvrebø sier det var nødvendig å slå hardt ned på oppførselen.

– Dette er et disiplinærbrudd som er uforenlig med å tilhøre den norske OL–troppen. Vedkommende er derfor tatt ut av tjeneste og ut av troppen. Nordmannen vil bli sendt hjem så snart saken er avklart med sørkoreansk politi. Det står etter forholdene greit til med vedkommende. Vi vil ivareta ham så lenge han er i Sør-Korea, og følge ham opp når han kommer hjem til Norge, sier han i pressemeldingen.

Blir sendt hjem ved første anledning

NRK var i kontakt med Øvrebø natt til onsdag. Han fortalte da at personen blir sendt hjem ved første anlendning, og at saken er sluttført fra Olympiatoppens side.

– Vedkommende har vært beruset, blitt anholdt av politiet for å ha forvoldt skadeverk, og har vært i politiets varetekt og blitt avhørt. Han har gjort opp for seg og vil bli sendt hjem.

– Det er sterkt beklagelig at sånne ting skjer, men vedkommende er en angrende synder og har insett at dette er det eneste naturlige utfallet at vedkommende da reiser hjem.

Ifølge VG har mannen fått en bot på rundt 22.000 kroner for hendelsen.

Øvrebø mener denne hendelsen ikke vil påvirke utøverne i det hele tatt.

– Vi jobber for å begrense virkningen av en sånn hendelse, og det tror vi at vi greier å gjøre på en bra måte, sier han.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.

SKAL IKKE SKJE: Martin Johnsrud Sundby synes timingen til personen som nå skal sendes hjem er dårlig.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det skal ikke skje

Martin Johnsrud Sundby som forbereder seg i disse dager til 15 kilometeren i fristil på fredag har fått med seg saken.

– Det er trist for vedkommende. Det skal ikke skje i et OL, sier Sundby, som ikke har kjennskap til hvem den vedkommende er.

Øvrebø vil ikke si hvor stor rolle denne personen har hatt i troppen.

– Det vil jeg ikke gå inn på. Han har hatt en støttefunksjon i troppen.

– Hvordan har personen det?

– Vedkommende er lei seg. Vi kommer til å følge opp videre når OL er over, sier toppidrettssjefen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal