Hopp til innhold

Nordmann anholdt for fyllebråk - sendes hjem av Olympiatoppen

En person i den norske OL-troppen ble natt til tirsdag anholdt av politiet i Pyeongchang for å ha gjort skadeverk i beruset tilstand. Personen har hatt en støttefunksjon i troppen.

norsk tropp

BLIR SENDT HJEM: Personen er tatt ut av tjeneste og sendes hjem fra Sør-Korea. Her er den norske troppen på åpningsseremoni.

Nordmannen var i politiets varetekt over natten og ble avhørt tirsdag. Han har godtatt å gjøre opp for skadeverket, skriver Olympiatoppen i en pressemelding. Etter hva NRK forstår dreier det seg om en mann som har hatt støttefunksjoner i troppen.

«Prosessen på politihuset har blitt fulgt opp av en representant for den norske ambassaden i Seoul og Olympiatoppens vinteridrettssjef, Helge Bartnes», står det videre.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø

Toppidrettssjef Tore Øvrebø sier saken ikke påvirker den norske troppen.

Foto: NRK

Toppidrettssjef Tore Øvrebø sier det var nødvendig å slå hardt ned på oppførselen.

– Dette er et disiplinærbrudd som er uforenlig med å tilhøre den norske OL–troppen. Vedkommende er derfor tatt ut av tjeneste og ut av troppen. Nordmannen vil bli sendt hjem så snart saken er avklart med sørkoreansk politi. Det står etter forholdene greit til med vedkommende. Vi vil ivareta ham så lenge han er i Sør-Korea, og følge ham opp når han kommer hjem til Norge, sier han i pressemeldingen.

Blir sendt hjem ved første anledning

NRK var i kontakt med Øvrebø natt til onsdag. Han fortalte da at personen blir sendt hjem ved første anlendning, og at saken er sluttført fra Olympiatoppens side.

– Vedkommende har vært beruset, blitt anholdt av politiet for å ha forvoldt skadeverk, og har vært i politiets varetekt og blitt avhørt. Han har gjort opp for seg og vil bli sendt hjem.

– Det er sterkt beklagelig at sånne ting skjer, men vedkommende er en angrende synder og har insett at dette er det eneste naturlige utfallet at vedkommende da reiser hjem.

Ifølge VG har mannen fått en bot på rundt 22.000 kroner for hendelsen.

Øvrebø mener denne hendelsen ikke vil påvirke utøverne i det hele tatt.

– Vi jobber for å begrense virkningen av en sånn hendelse, og det tror vi at vi greier å gjøre på en bra måte, sier han.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.

SKAL IKKE SKJE: Martin Johnsrud Sundby synes timingen til personen som nå skal sendes hjem er dårlig.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det skal ikke skje

Martin Johnsrud Sundby som forbereder seg i disse dager til 15 kilometeren i fristil på fredag har fått med seg saken.

– Det er trist for vedkommende. Det skal ikke skje i et OL, sier Sundby, som ikke har kjennskap til hvem den vedkommende er.

Øvrebø vil ikke si hvor stor rolle denne personen har hatt i troppen.

– Det vil jeg ikke gå inn på. Han har hatt en støttefunksjon i troppen.

– Hvordan har personen det?

– Vedkommende er lei seg. Vi kommer til å følge opp videre når OL er over, sier toppidrettssjefen.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal