NRK Meny
Normal

Norge vil sende to mann i brudd: – Mulig å ta medalje

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): OL-løypa for syklistene er en av de tøffeste på lang tid. Lars Petter Nordhaug spår kaos, muligens med en norsk medalje til slutt.

OS RIO 2016 Sommer-OL i Rio 2016.

MEDALJEHÅP: Lars Petter Nordhaug mener han kan være med å kjempe i den knalltøffe løypa under landeveisrittet.

Foto: Johansen, Erik/TT / NTB scanpix

Det er en tøff løype de fire norske syklistene skal gjennom på lørdag. Selv med en tøff bakke mot slutten, har de norske troen på medalje på OLs første dag.

– Når jeg har blitt rundt nummer 10–15 i de endagsrittene jeg har deltatt i, så kan det være mulig å ta medalje. Det er mulig, men da må virkelig alt klaffe, sier Lars Petter Nordhaug.

Skal sende nordmenn i brudd

Taktikken til de norske er lagt. Våre største håp er Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen, derfor håper de norske å sende ut sine andre to kort i en utbrytergruppe.

– Vi må ha en i et brudd fra start. Og hvis det går et mellombrudd midt i løpet, så har vi en mann der også. Da har vi to mann foran, så har vi Edvald og Lars Petter som venter med de store favorittene. Så tar Edvald spurten, smiler Sven Erik Bystrøm.

OL-syklistene

FIRE MANN: Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen skal representere Norge i landeveisrittet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Bystrøm kan dermed befinne seg i et brudd tidlig i dagens ritt. Det er i grunn helt greit.

– Realistisk sett henger ikke jeg med Froome og Nibali opp den siste bakken. Men om jeg klarer å være i et tidlig brudd og være i forkant av løpet, kan det være bra for min del, sier han.

Har ingen kaptein

Det norske laget stiller til start uten en klart definert kaptein. Edvald Boasson Hagen har en god avslutning, men skal få en hard kamp med å sitte med opp bakkene. Lars Petter Nordhaug er normalt en bedre klatrer, men en dårligere avslutter.

– Vi trenger ikke ha en kaptein i denne løypa her. Det er den sterkeste som henger med som automatisk blir kaptein. Om Edvald har en dårlig dag, så gir han alt for det. Det samme gjør vi andre. Så får vi se om vi klarer å henge med når de beste trår til, sier Bystrøm.

Og om Boasson Hagen ikke klarer å sitte med, blir kanskje Nordhaug vårt største norske håp.

– På mine beste dager er jeg en god endagsrytter i kupert terreng. Jeg håper jeg har en super dag og at vi treffer med taktikken. Vi må være litt i forkant og ha litt flaks, da tror jeg det er mulig å kjempe om en topp-plassering, men da må alt klaffe, sier Nordhaug.

– Løypa er utrolig tøff. Det er en veldig tung runde på slutten, med en knalltøff bakke på slutten. Er vi litt uheldige og det blir sidevind langs stranda, så blir det «mayhem», legger han til.

Sykkelrittet kan du følge på dabkanalen NRK Sport fra klokken 14.

Siste nytt

 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland
 • Juventus-kamp utsatt etter snøvær

  Et banedekke bedre egnet til langrenn enn fotball gjorde at Juventus' hjemmekamp mot Atalanta ikke ble spilt søndag. Ny dato for Serie A-duellen er ikke satt. Etter at spillerne hadde varmet opp ble det besluttet at kampen flyttes til en annen dag.

  SOCCER-ITALY-JUV-ATA/
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Zucca-lagkamerat bytter klubb

  Rick Nash, som seks ganger har vært på All Star-laget i NHL, forlater New York Rangers. Han skal framover spille for Boston Bruins. Det bekrefter Zuccarellos klubb søndag. Nash forsvinner i bytte mot Ryan Spooner, Matt Beleske og Ryan Lindgren.

  NHL: Philadelphia Flyers at New York Rangers
  Foto: Brad Penner / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial