NRK Meny
Normal

Nordhaug før Tour de France: – Det er en drøm som går i oppfyllelse

Blanco-rytter Lars Petter Nordhaug er klar for Tour de France.

Nordhaug

Blanco-rytter Lars Petter Nordhaug er klar for Tour de France.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det er selvsagt en drøm som går i oppfyllelse. Tour de France er det største rittet som er og det er det største en syklist kan være med på, sier Lars Petter Nordhaug til NRK.no.

Tour de France starter 29.juni og det ligger an til minst tre nordmenn i den 100. utgaven av rittet.

Nordhaug fortalte til NRK tirsdag formiddag at han med all sannsynlighet er klar for rittet, og senere i dag kom Blanco med en pressemelding som bekreftet laget.

Håper på Thor

Dermed ligger alt til rette for flere nordmenn i startfeltet. Nordhaug er klar sammen med Skys Edvald Boasson Hagen og Katjusja-rytter Alexander Kristoff.

– Jeg pakker kofferten, og får heller «repakke» hvis noe annet skulle skje, sa Nordhaug før laget ble presentert.

Det er fortsatt usikkert om BMC-rytter Thor Hushovd får en plass på laget i Touren. Nordhaug håper på fire nordmenn i rittet.

– Jeg håper virkelig at Thor får en plass, men BMC har et sterkt lag med Cadel Evans i spissen. Det blir uansett stas med flere nordmenn, og det samler kanskje flere nordmenn langs løypa, sier Nordhaug.

Samler overskudd

Denne uka er det sykkel-NM i Grimstad. I dag, tirsdag, er det lagtempo, mens det sykles gateritt fredag.

– For min del er løypa litt for flat. Den er nesten skreddersydd for Kristoff og Boasson, sier Nordhaug.

– Nå skal det hentes overskudd etter et langt høydeopphold i Spania og Sveits Rundt, legger han til.

Blanco-laget i Tour de France består av: Lars Boom, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Tom Leezer, Bauke Mollema, Lars Petter Nordhaug, Bram Tankink, Sep Vanmarcke og Maarten Wynants.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal