NRK Meny
Normal

Njåtun satte norsk rekord: – Snart raser hun ned på 54-tallet

Ida Njåtun fikk litt hjelp fra den lynraske isen i Calgary, men viste nok en gang at hun er i god form før den viktige OL-sesongen da hun satte norsk rekord på favorittdistansen.

ida

Ida Njåtun viser lovende takter før den viktige OL-sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Når hun får strammet inn bevegelsene litt og bedret den fysiske formen enda mer vil hun rase ned på 54-tallet, sier landslagstrener Jarle Pedersen.

Ida Njåtun suste inn til 1.55,17 på 1500-meteren i verdenscupåpningen i Calgary, Canada. Det er hakket bedre enn den tidligere norgesrekorden på 1.55, 99, som Maren Haugli satte samme sted i 2006.

«Kjapp is»

Njåtun fikk nok litt drahjelp av isen i Calgary, som er kjent for å være ekstremt kjapp. Det er her de fleste av norgesrekordene er blitt satt.

Tiden hennes holdt til en sjetteplass i verdenscupløpet. Njåtun var 2,22 sekunder bak den nederlandske vinneren Lotte van Beek, som noterte 1.52,95. Ireen Wüst sikret nederlandsk dobbeltseier 0,35 sekunder bak.

Njåtuns løp på 1500-meteren var ikke perfekt, og spesielt på slutten virket det som hun stivnet litt. Det viser at stortalentet har enda mer å gå på, og sannsynligvis kan jakte enda bedre tider senere i sesongen.

Hun satte også personlig rekord med 4.04,67 da hun ble nummer sju på 3000 meteren fredag. Hennes tidligere bestetid var på 4.06,46, satt i 2011.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Ida Njåtun suste inn til 1.55,17 på 1500-meteren i verdenscupåpningen i Calgary, Canada. Det er hakket bedre enn den tidligere norgesrekorden på 1.55, 99, som Maren Haugli satte samme sted i 2006. Kommentatorer: Eirik Koren og Even Wetten

Ny personlig og norsk rekord

Satser på to distanser

Skøyteløperne på landslaget har hatt mye tung trening den siste tiden, ettersom formtoppene skal komme litt senere i sesongen - aller helst under OL i februar, hvor Njåtun kommer til å få sin olympiske debut.

Hun har en annenplass på 1500 meter fra 2010 som karrierebeste i verdenscupen. Det er også denne distansen hun anser som sin beste sjanse i OL, men 22-åringen vil også satse på 3000-meter.

– Det er ganske lik trening, så det ene utelukker ikke det andre. Jeg synes det er greit å ha flere bein å stå på, har Njåtun tidligere uttalt til NRK.no.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal