NRK Meny
Normal

Njåtun satte norsk rekord: – Snart raser hun ned på 54-tallet

Ida Njåtun fikk litt hjelp fra den lynraske isen i Calgary, men viste nok en gang at hun er i god form før den viktige OL-sesongen da hun satte norsk rekord på favorittdistansen.

ida

Ida Njåtun viser lovende takter før den viktige OL-sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Når hun får strammet inn bevegelsene litt og bedret den fysiske formen enda mer vil hun rase ned på 54-tallet, sier landslagstrener Jarle Pedersen.

Ida Njåtun suste inn til 1.55,17 på 1500-meteren i verdenscupåpningen i Calgary, Canada. Det er hakket bedre enn den tidligere norgesrekorden på 1.55, 99, som Maren Haugli satte samme sted i 2006.

«Kjapp is»

Njåtun fikk nok litt drahjelp av isen i Calgary, som er kjent for å være ekstremt kjapp. Det er her de fleste av norgesrekordene er blitt satt.

Tiden hennes holdt til en sjetteplass i verdenscupløpet. Njåtun var 2,22 sekunder bak den nederlandske vinneren Lotte van Beek, som noterte 1.52,95. Ireen Wüst sikret nederlandsk dobbeltseier 0,35 sekunder bak.

Njåtuns løp på 1500-meteren var ikke perfekt, og spesielt på slutten virket det som hun stivnet litt. Det viser at stortalentet har enda mer å gå på, og sannsynligvis kan jakte enda bedre tider senere i sesongen.

Hun satte også personlig rekord med 4.04,67 da hun ble nummer sju på 3000 meteren fredag. Hennes tidligere bestetid var på 4.06,46, satt i 2011.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Ida Njåtun suste inn til 1.55,17 på 1500-meteren i verdenscupåpningen i Calgary, Canada. Det er hakket bedre enn den tidligere norgesrekorden på 1.55, 99, som Maren Haugli satte samme sted i 2006. Kommentatorer: Eirik Koren og Even Wetten

Ny personlig og norsk rekord

Satser på to distanser

Skøyteløperne på landslaget har hatt mye tung trening den siste tiden, ettersom formtoppene skal komme litt senere i sesongen - aller helst under OL i februar, hvor Njåtun kommer til å få sin olympiske debut.

Hun har en annenplass på 1500 meter fra 2010 som karrierebeste i verdenscupen. Det er også denne distansen hun anser som sin beste sjanse i OL, men 22-åringen vil også satse på 3000-meter.

– Det er ganske lik trening, så det ene utelukker ikke det andre. Jeg synes det er greit å ha flere bein å stå på, har Njåtun tidligere uttalt til NRK.no.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal