Njåtun satte norsk rekord: – Snart raser hun ned på 54-tallet

Ida Njåtun fikk litt hjelp fra den lynraske isen i Calgary, men viste nok en gang at hun er i god form før den viktige OL-sesongen da hun satte norsk rekord på favorittdistansen.

ida

Ida Njåtun viser lovende takter før den viktige OL-sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Når hun får strammet inn bevegelsene litt og bedret den fysiske formen enda mer vil hun rase ned på 54-tallet, sier landslagstrener Jarle Pedersen.

Ida Njåtun suste inn til 1.55,17 på 1500-meteren i verdenscupåpningen i Calgary, Canada. Det er hakket bedre enn den tidligere norgesrekorden på 1.55, 99, som Maren Haugli satte samme sted i 2006.

«Kjapp is»

Njåtun fikk nok litt drahjelp av isen i Calgary, som er kjent for å være ekstremt kjapp. Det er her de fleste av norgesrekordene er blitt satt.

Tiden hennes holdt til en sjetteplass i verdenscupløpet. Njåtun var 2,22 sekunder bak den nederlandske vinneren Lotte van Beek, som noterte 1.52,95. Ireen Wüst sikret nederlandsk dobbeltseier 0,35 sekunder bak.

Njåtuns løp på 1500-meteren var ikke perfekt, og spesielt på slutten virket det som hun stivnet litt. Det viser at stortalentet har enda mer å gå på, og sannsynligvis kan jakte enda bedre tider senere i sesongen.

Hun satte også personlig rekord med 4.04,67 da hun ble nummer sju på 3000 meteren fredag. Hennes tidligere bestetid var på 4.06,46, satt i 2011.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Ida Njåtun suste inn til 1.55,17 på 1500-meteren i verdenscupåpningen i Calgary, Canada. Det er hakket bedre enn den tidligere norgesrekorden på 1.55, 99, som Maren Haugli satte samme sted i 2006. Kommentatorer: Eirik Koren og Even Wetten

Ny personlig og norsk rekord

Satser på to distanser

Skøyteløperne på landslaget har hatt mye tung trening den siste tiden, ettersom formtoppene skal komme litt senere i sesongen - aller helst under OL i februar, hvor Njåtun kommer til å få sin olympiske debut.

Hun har en annenplass på 1500 meter fra 2010 som karrierebeste i verdenscupen. Det er også denne distansen hun anser som sin beste sjanse i OL, men 22-åringen vil også satse på 3000-meter.

– Det er ganske lik trening, så det ene utelukker ikke det andre. Jeg synes det er greit å ha flere bein å stå på, har Njåtun tidligere uttalt til NRK.no.

Sportsnyheter

Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Jens Petter Hauge har landet i Milano – ble møtt av et stort presseoppbud på flyplassen

Jens Petter Hauge er ventet å signere for AC Milan i løpet av kort tid, og i ettermiddag landet han på flyplassen i Milano. Dersom alt går i boks og Hauge signerer for italienerne, betyr det samtidig at Bodø/Glimt snart kan ha solgt spillere for nær 100 millioner kroner på ett år.

Siste nytt

 • Hagen og NTT-rytterne fristilt

  NTT Pro Cycling er på jakt etter en ny hovedsponsor, og nå er samtlige ryttere fristilt, skriver Procycling.no. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller sykler begge for laget, og det er foreløpig usikkert hvorvidt laget klarer å få på plass en ny sponsor før nyttår. Laget må ha de økonomiske rammene på plass for å få lisens for 2021. – Det er leit at NTT ikke har resignert, og at vi er uten lag fra neste år. De jobber med å få inn hovedsponsor, og så jobber jeg med å finne alternativer. Jeg regner med at det går greit, men det er ikke ideelt når det er så sent på året, sier Hagen til NRK. Hagen, som er på utgående kontrakt, mener det er sannsynlig at han sykler for et annet lag i 2021.

  Boasson Hagen
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tromsø ydmyket Ull/Kisa

  Tromsø inntok tabelltoppen i 1. divisjon med en knallsterk 7-0-seier over Ull/Kisa på Jessheim tirsdag kveld. Mikael Ingebrigtsen scoret tre ganger, Runar Espejord satte to baller i nettet, mens Kent-Are Antonsen og Eric Kitolano scoret én gang hver.

  587XXoz5rdM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Liverpool-spiller isolert

  Liverpool-spiller Thiago Alcântara har testet positivt på koronaviruset og er i tråd med smittevernprotokollen i isolasjon i sitt hjem. Liverpool opplyser at han har lette symptomer på covid-19, men at helsetilstanden hans er god og at symptomene er på retur, melder NTB.

  M1RM1eZng28
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal