NRK Meny
Normal

Njåtun åpnet med seier i EM: – Det var litt overraskende

MINSK/OSLO (NRK): Ida Njåtun vant 500-meteren i Minsk og fikk dermed en fantastisk start på allround-EM på skøyter. Hun er på 5.- plass sammenlagt etter EMs første dag.

Ida Njåtun

VIDEO: Ida Njåtuns seiersløp i EM.

24-åringen gikk inn til tiden 39,74 og vant med to hundredeler foran nederlandske Antoinette de Jong. Nederlandske Ireen Wust tok tredjeplassen.

– Det var litt overraskende. Jeg hadde håpet at jeg skulle komme på pallen, men det var veldig gøy å vinne. 500-meter er ikke min sterkeste distanse, så dette lover bra, sier Njåtun til NRK.

Njåtun var avhengig av en god 500 meter for å være med i kampen om en sammenlagtmedalje. Selv tror hun at en sammenlagtseier er utenfor rekkevidde.

– Det tror jeg at jeg må avskrive. Martina Sáblíková gjennomførte et kjempebra 500-meterløp for henne å være og er nok en soleklar favoritt, sier hun.

Offensiv på 3000

Njåtun er likevel Norges medaljehåp i allround-EM etter at Sverre Lunde Pedersen ble syk natt til lørdag og derfor må stå over mesterskapet i den hviterussiske hovedstaden.

Sven Kramer

OVERLEGEN: Sven Kramer har full kontroll på EM-sammendraget for herrene i øyeblikket.

Foto: Sergei Grits / Ap

Njåtun var offensiv på 3000-meteren i EM, men tapte tid de siste rundene. 24-åringen endte til slutt på 6.-plass og er definitivt med i kampen om en sammenlagtmedalje.

Med seier på 500 meter og 6.-plass på 3000 meter ligger Njåtun på 5.-plass sammenlagt i EM. Martina Sáblíková leder. Hun vant også distansen.

Bøkko på 6.-plass

I herreklassen gikk Håvard Bøkko inn til 6.-plass på 500 meter.

Han åpnet sterkt, men klarte ikke å holde tempoet på 500-meteren, der han gikk mot landsmann Sindre Henriksen på mesterskapets første distanse.

28-åringen gikk inn til tiden 36,63, mens Henriksen leverte et godt løp og så vidt ble slått av Bøkko med tiden 36,71. Han endte til slutt på 8.-plass.

Russiske Denis Juskov vant med tiden 36,23, mens Sven Kramer endte på 4.-plass med tiden 36,56.

Kontrollerer EM etter 5000-meteren

Sven Kramer er overlegent best i allround-EM og vant 5000 meter på 6.19,7. Håvard Bøkko inn på 4. plass på 6.31,6. Han ligger nå på 4. plass i sammendraget. Sindre Henriksen ble nummer 10.

Sven Kramer leder overlegent og har overbevist i EM. Sven Kramer har gått en meget god 500 meter og er etter denne dagen den store favoritten til å ta et nytt EM-gull. Så lenge han ikke faller kommer Kramer til å vinne dette.

Jan Blokhuijsen ble nummer to på 5000-meteren og Bart Swings ble nummer 3.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag