NRK Meny
Normal

Njåtun åpnet med seier i EM: – Det var litt overraskende

MINSK/OSLO (NRK): Ida Njåtun vant 500-meteren i Minsk og fikk dermed en fantastisk start på allround-EM på skøyter. Hun er på 5.- plass sammenlagt etter EMs første dag.

Ida Njåtun

VIDEO: Ida Njåtuns seiersløp i EM.

24-åringen gikk inn til tiden 39,74 og vant med to hundredeler foran nederlandske Antoinette de Jong. Nederlandske Ireen Wust tok tredjeplassen.

– Det var litt overraskende. Jeg hadde håpet at jeg skulle komme på pallen, men det var veldig gøy å vinne. 500-meter er ikke min sterkeste distanse, så dette lover bra, sier Njåtun til NRK.

Njåtun var avhengig av en god 500 meter for å være med i kampen om en sammenlagtmedalje. Selv tror hun at en sammenlagtseier er utenfor rekkevidde.

– Det tror jeg at jeg må avskrive. Martina Sáblíková gjennomførte et kjempebra 500-meterløp for henne å være og er nok en soleklar favoritt, sier hun.

Offensiv på 3000

Njåtun er likevel Norges medaljehåp i allround-EM etter at Sverre Lunde Pedersen ble syk natt til lørdag og derfor må stå over mesterskapet i den hviterussiske hovedstaden.

Sven Kramer

OVERLEGEN: Sven Kramer har full kontroll på EM-sammendraget for herrene i øyeblikket.

Foto: Sergei Grits / Ap

Njåtun var offensiv på 3000-meteren i EM, men tapte tid de siste rundene. 24-åringen endte til slutt på 6.-plass og er definitivt med i kampen om en sammenlagtmedalje.

Med seier på 500 meter og 6.-plass på 3000 meter ligger Njåtun på 5.-plass sammenlagt i EM. Martina Sáblíková leder. Hun vant også distansen.

Bøkko på 6.-plass

I herreklassen gikk Håvard Bøkko inn til 6.-plass på 500 meter.

Han åpnet sterkt, men klarte ikke å holde tempoet på 500-meteren, der han gikk mot landsmann Sindre Henriksen på mesterskapets første distanse.

28-åringen gikk inn til tiden 36,63, mens Henriksen leverte et godt løp og så vidt ble slått av Bøkko med tiden 36,71. Han endte til slutt på 8.-plass.

Russiske Denis Juskov vant med tiden 36,23, mens Sven Kramer endte på 4.-plass med tiden 36,56.

Kontrollerer EM etter 5000-meteren

Sven Kramer er overlegent best i allround-EM og vant 5000 meter på 6.19,7. Håvard Bøkko inn på 4. plass på 6.31,6. Han ligger nå på 4. plass i sammendraget. Sindre Henriksen ble nummer 10.

Sven Kramer leder overlegent og har overbevist i EM. Sven Kramer har gått en meget god 500 meter og er etter denne dagen den store favoritten til å ta et nytt EM-gull. Så lenge han ikke faller kommer Kramer til å vinne dette.

Jan Blokhuijsen ble nummer to på 5000-meteren og Bart Swings ble nummer 3.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal