Falla måtte sy etter sprinten - trekker seg fra renn

OTEPÄÄ/OSLO (NRK) Maiken Caspersen Falla (28) pådro seg et kutt i låret da hun kriget med Stina Nilsson i semifinalen og måtte sy to sting. En kombinasjon av kuttet i låret og hvile av luftveiene, gjør at hun står over søndagens renn.

Estonia Cross Country World Cup

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en høydramatisk sprint i dameklassen i estiske Otepää lørdag. Det startet i semifinalen hvor Falla, Nilsson og Jonna Sundling knivet om første- og andreplassen for å ta seg videre til finalen.

Det så først mest alvorlig ut for Nilsson som måtte ut i full strekk, men TV-bildene viste at også Falla måtte tåle en støyt.

Avslørte kutt fra Nilssons stav

Maiken Caspersen Falla

MÅTTE SY: Falla måtte sy to sting i låret etter møtet med Nilssons stav.

Foto: Skjermbilde fra Maiken Caspersen Fallas Instagram-konto

Caspersen Falla ledet omtrent finaleheatet fra start til slutt og vant et sprintrenn for første gang på svært lenge.

Etter seieren avslører Falla at også hun bar preg av det som skjedde i semifinalen. 28-åringen fikk nemlig staven til Nilsson rett i låret.

– Jeg trodde jeg hadde kontroll (på oppløpet), men det skal man ikke tro. Jeg har fått et kutt i låret, men heldigvis klarte jeg å stille til start, sa Falla etter finalen.

Lørdag kveld meldte Norges Skiforbund at Falla står over søndagens 10 kilometer for å spare luftveiene. Medisinsk ansvarlig i skiforubundet, Ola Rønsen, sier at kuttet i låret også er en av grunnene til at hun nå står over.

– Kuttet ble en liten flenge, så hun har fått et par sting og bandasje på låret, sier Rønsen til NRK og forsikrer at det ikke er noe alvorlig.

– Vi regner med at det skal gå bra, men en av grunnene til at hun ikke stiller i morgen er at det må få litt ro på seg.

Umiddelbar smerte

Nilsson måtte stå over finalen på grunn av lårstrekken. Hun ble liggende i målområdet og haltet senere ut av stadion.

Smerten kom umiddelbart, forteller Sveriges fysioterapeut Marcus Bystedt til NRK. Likevel ønsket Nilsson å gå finalen, men støtteapparatet måtte si nei med bare én måned til VM-start i Seefeld.

Det store spørsmålet er om mesterskapet nå står i fare for sprintfavoritten.

– Jeg kan ikke si noe om det. Vi må se etter tre-fire dager, sier Bystedt, som påpeker at Nilsson må undersøkes nærmere.

Les også: Klæbo ringte Northug før overlegen sprintseier i Otepää

– Frustrerende

Falla var strålende fornøyd etter seieren; dette er hennes første individuelle pallplass siden seieren i Drammen i mars i fjor.

– Jeg har vært bortskjemt med å stadig vekk ha vært på pallen, sier Falla, og fortsetter.

– I år har det vært noe annet. Jeg har ikke kjent på den gode finalefølelsen enda. Den trenger jeg nå, sier Norges sprint-ess.

Pallen

PALLEN: Fra venstre Natalja Neprjajeva (andreplass), Maiken Caspersen Falla (vinner) og Maja Dahlqvist (tredjeplass), etter lørdagens sprint i Otepää.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • RB: Ohi på vei til Molde

  Stabæks Ohi Omoijuanfo skal være på vei til Molde, skriver Romsdals Budstikke. Klubbene skal være enige om en overgangssum, og etter det avisen erfarer kommer spissen til Molde torsdag for å forhandle ferdig sin personlige kontrakt.

  Eliteserien fotball 2018: Odd - Stabæk (0-3).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Hegerberg og Lyon tok første stikk

  Ada Hegerbergs Lyon slo Wolfsburg og Caroline Graham Hansen 2–1 hjemme i det første oppgjøret i kvartfinalen i mesterligaen for kvinner onsdag. Eugénie Le Sommer og Wendie Renard skåret målene for Lyon, mens Nilla Fischer stod for Wolfsburgs’ mål.

  Hegerberg.
  Foto: Jeff Pachoud / AFP
 • Pedersen vant verdenscupen

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i slalåmrennet i franske Morzine. Det betyr seier i verdenscupen sammenlagt.

  Karmøy-gutten har vært i fyr og flamme den siste tiden. 19-åringen har også vunnet slalåmcupen og super-G-cupen denne sesongen.

  Saltvik Pedersen.
  Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal