Usikker Klæbo ringte Northug for råd før overlegen sprintseier

OTEPÄÄ/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo (22) herjet i sitt første renn etter Tour de Ski-seieren. På veien dit tok han imot råd fra Petter Northug (33) om planlegging av både hvile og restitusjon i perioden frem mot VM i februar.

Klæbo og Northug

GA KLÆBO RÅD: Petter Northug, her fra Norgescup på Gålå før jul, og Johannes Høsflot Klæbo som vinner av lørdagen sprint i Otepää.

Foto: Geir Olsen og Terje Pedersen / NTB Scanpix

Etter å ha tatt nok en imponerende og råsterk sprintseier i estiske Otepää lørdag, avslører Klæbo overfor NRK at han i periode etter Tour de Ski har hatt kontakt med Petter Northug. 32-åringen la som kjent opp i desember, men har i sin aktive karriere alltid gått touren og klart å prestere i mesterskap.

NRK får opplyst at både hvile, trenings- og løpsopplegg, generelt hvordan han skal disponere tiden etter Tour de Ski er noe Klæbo har hatt spørsmål rundt etter Tour de Ski. Derfor tok han kontakt med Northug. Selv er 22-åringen litt kryptisk når han blir spurt.

– Jeg har snakket litt med ham, men ikke bare om å slappe av. Men jeg må finne min greie å gjøre det på og det har fungert bra, sier Klæbo.

– Men vi har snakket sammen, ja. Han har mye å lære bort på den fronten der, sier skistjernen, som deretter svarer «litt av alt og mer trenger jeg ikke å si», når NRK spør om det har handlet om erfaring og rutine som omhandler perioden mellom Tour de Ski-slutt og VM-start som er i slutten av februar.

Damenes sprintrenn: Falla fikk kutt i låret – Nilsson brøt med strekk

Saken fortsetter under bildet.

Pallen

LØRDAGENS PALL-GUTTER: Klæbo (midten) vant, mens Aleksandr Bolsjunov og Pål Golberg ble nummer to og tre under lørdagens sprint.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Høres fornuftig ut

Pappa og manager Haakon Klæbo har ikke vært tilgjengelig for NRK lørdag, mens Northug-manager Are Sørum Langås svarer slik på om han var klar over samtalene mellom den pensjonerte skistjernen og Klæbo:

– Få om noen har vel mer kompetanse på å prestere i Tour de Ski og deretter lykkes i mesterskap, så det høres fornuftig ut. Dialogen kjenner ikke jeg til, den er mellom Petter og Johannes og ikke noe jeg har vært involvert i, sier Langås.

For Klæbo reiser nå rett hjem til Trondheim igjen. Han skal ikke gå søndagens viktige 15 kilometer.

– Jeg kjenner at kroppen trenger det. Man må passe på at man ikke biter over for mye. Det er greit å gå konkurranse nå, slappe av igjen, og så begynne å lade opp mot det som er viktigst fremover, sier Klæbo.

Råsterk Klæbo-dag

Klæbo

UTEN KONKURRANSE PÅ OPPLØPET: Det ble aldri noen spurt under lørdagens sprint. Da kunne Johannes Høsflot Klæbo ta seg tid til denne gesten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Men at Klæbo har klart å holde Tour de Ski-formen intakt er det ingen tvil om. Han imponerte fra start til slutt i en sprintkonkurranse – igjen. Han vant prologen i Otepää, han vant kvart- og semifinale og i finalen var han den soleklare favoritten.

Han fikk selskap av fire andre nordmenn i finalen, blant dem Erik Valnes, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Mattis Stenshagen. Siste mann i finalen: Aleksandr Bolsjunov. Russeren falt i semifinalen lørdag, men karret seg videre på god nok tid.

Rykket ingen klarte å følge

Og finalen ble en ordentlig thriller til å begynne med. Bolsjunov satte enorm fart fra start. Nordmennene klarte å henge med, men i den siste motbakken var det Klæbo som tok ansvar.

22-åringen rykket fra alt og alle, selv Bolsjunov kom til kort. Klæbo tok med seg stor fart på bakketoppen og inn i utforkjøringen og kun et uhell kunne hindre norsk seier. Det unngikk Klæbo, som kom alene inn på oppløpet. Der takket og bukket han til publikum, før han føk over målstreken til nok en sprintseier.

– Det smakte godt. Det er artig å vinne her. Det var her jeg tok min første verdenscupseier. Det henger selvfølgelig høyt, sier 22-åringen, før han vurderer finalen slik:

– Det er som finaler stort sett har vært. Bolsjunov går til det han kan. Vi må bare prøve å henge med og satse på at vi har noe å spa på med på slutten. Det hadde jeg heldigvis i dag, sier Klæbo.

Bolsjunov ble for øvrig nummer to, mens Golberg tok tredjeplassen.

– Det var veldig gøy for meg som har hatt en annerledes sesongåpning som kommer tilbake til verdenscup etter nyttår. Nå er jeg glad jeg ventet med debuten til nå, sier Golberg til NRK.

Brandsdal ble nummer fire, Stenshagen fem og Valnes nummer seks. Det ble for øvrig en god norsk dag ellers også, hvor Sindre Bjørnestad Skar, Pål Trøan Aune og Sondre Turvoll Fossli røk ut i semifinalen.

OVERLEGEN: Johannes Høsflot Klæbo takket publikum på vei mot målstreken i Otepää.

Revansjen

For Klæbo må seieren ha smakt godt på én spesiell måte. Bolsjunov er nemlig den eneste utøveren som har slått Klæbo i en klassisk sprint på lang tid, da den norske skistjernen gjorde en manøver han trolig aldri glemmer i Ruka i november.

I stedet for å stake seg hele veien til mål tittet Klæbo seg den gangen bakover og Bolsjunov tok seieren foran nesen på ham. Nå har Klæbo endelig revansjert tabben i Ruka.

Siste nytt

 • 14 korona-positive i Genoa

  Seks spelarar og åtte andre tilsette i Serie A-klubben Genoa er smitta av korona-viruset, melder La Stampa.

  Smitten blei oppdaga i prøver som var tekne før og like etter Genoas kamp mot Napoli søndag kveld.

  Nasjonale helsestyresmakter har fått rapport om smitten, og ifølgje avisa er det mange som fryktar at heile Serie A kanskje må ta pause etter eit så stort utbrot så nær opptil kamp.

  Genoa fotball
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • Tampa Bay vann Stanley Cup

  Med 2-0 over Dallas i sjette kamp vann Tampa Bay finaleserien om Stanley Cup med 4-2 i kampar.

  Brayden Point og Blake Coleman scora måla i kampen i natt.

  Det er Tampa Bays første Stanley Cup-siger sidan 2004.

  Ondrej Palat med Stanley Cup-pokalen
  Foto: Perry Nelson / Reuters
 • Hevder Glimt får 56 mill. for Hauge

  Ifølge italienske nettsteder betaler Milan rundt 56 millioner norske kroner for Bodø/Glimts Jens Petter Hauge (20), melder NTB. Sempremilan skriver at Milan mener alvor og at Hauge kan bli presentert allerede tirsdag etter å ha gjennomgått den medisinske testen. Hauges agent skal ha hatt møter med Milan i de siste dagene.

  Nettstedet Calciomercato var den første til å melde at Milan var villig til å betale fire millioner euro for nordmannen, og at de senere høynet dette budet til fem millioner euro.

  Sistnevnte nettsted mener at overgangen vil gå i orden om ikke noe ekstraordinært skjer. Overgangen vil skje umiddelbart, og ikke i januar etter at den norske sesongen er over.

  Nettstedet Milannews24 skriver at kontrakten løper over fem år, og gir Hauge en million euro i året. Han kan debutere for Milan mot Spezia søndag.

  Det samme nettstedet skriver også at Manchester United var interessert i Glimt-spilleren, og at interessen derfra var én av grunnene til at Milan handlet så raskt.

  G7kCJ4VLmGk
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal