NRK Meny

– Han gjør ære på den gule trøya

Tour de France er i ferd med å bli et paradeløp for Vincenzo Nibali. Torsdag syklet han alene inn til sin fjerde etappeseier.

Nibali

Vincenzo Nibali tok sin fjerde etappeseier i årets Tour de France, og trygget ledelsen i sammendraget ytterligere.

Foto: Peter Dejong / Ap

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Vincenzo Nibali slo knockout på konkurrentene og kjørte alene inn til seier på den attende etappen i Tour de France.

– Nibali er opptatt av å ære den gule trøya, slik som de store vinnerne, som Eddie Merckx, Hinault og Lemond. Ikke sitte og kalkulere med kalkulator, men gå for seier og vise at man er best, og det gjør han jo på en overlegen måte, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Pedersen tror at Nibali er i så god form at ingen ville slått ham.

– Nibali imponerer og fortsetter å imponere. Såpass god er han at jeg tviler sterkt på om Contador eller Froome kunne ha tatt ham. Jeg tror han hadde vunnet uansett, sier Pedersen om årets store Tour de France-rytter.

Pinot inn på andreplass

Bak Nibali ble Thibaut Pinot nummer to, 1,10 bak og Rafal Majka ble nummer tre.

Pinot

Thibaut Pinot ligger på andreplass i sammendraget i Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Pinot overtok dermed andreplassen i rittet sammenlagt, mens Nibali trygget ledelsen sin ytterligere. Han leder nå med over sju minutter før de tre siste etappene i Tour de France.

– Det er en virkelig god ledelse. Den er betydelig, så jeg kan slappe av før de neste etappene. La oss håpe på en rolig dag i morgen, men det blir nok vanskelig. Og så må tempoetappen gjennomføres på en god måte, sa Nibali i et intervju vist på TV 2.

Astana tok initiativet

Astana kjørte hardt inn mot inngangen av stigningen mot Hautacam, noe som tydet på at Vincenzo Nibali satt med veldig gode bein.

Og rett nok. Med ti kilometer igjen til toppen stakk Chris Horner og Nibali hang seg raskt på. De to kjørte sammen en kilometer, før Nibali aksellererte og stakk fra oppover bakken.

Kort tid etterpå hentet han Mikel Nieve Ituralde som satt i bruddet som kjørte først inn i fjellet.

Rafal Majka kastet seg etterhvert etter, men han var for langt bak Nibali til at han kunne gjøre noe med italieneren, og han ble etterhvert kjørt inn av Thibaut Pinot, Jean-Christophe Peraud og Tejay Van Garderen.

Fjerde seier

Nibali vant dermed sin fjerde etappe i årets Tour de France, etter at han også vant den andre, tiende og den trettende.

Dagens etappe var 145.5km fra Pau til Hautacam, over to fjell og var regnet som en hard etappe.

Det er femte gang en Tour de France-etappe ender på toppen av Hautacam. De fire forrige vinnerne er Luc Leblanc i 1994, Bjarne Riis i 1996, Javier Otxoa i 2000 og Juan Jose Cobo i 2008.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal