NRK Meny
Normal

Ni nordmenn kvalifisert

Ni nordmenn er klare til lørdagens verdenscuprenn i hopp på Lillehammer.

Bjørn Einar Romøren
Foto: Junge / Scanpix

Roar Ljøkelsøy hoppet lengst av nordmennene som måtte kvalifisere seg med 126 meter. Dermed endre han på 11. plass.

Kenneth Gangnes hoppet 125 meter, Akseli Kokkonen 124 meter, Andreas Stjernen 123,5 meter, Anders Bardal 118,5 meter og Anders Fannemel som hoppet 119,5 meter.

Malysz best

Polske Adam Malysz var best av samtlige i kvalifiseringen med et hopp på 133,5 meter. Han var med det 1,5 meter foran finske Harri Olli og 2,5 meter foran Gregor Schlierenzauer fra Østerrike.

Blandt de tre nordmennene som var forhåndskvalifisert hoppet Anders Jacobsen 124 meter, Bjørn Einar Romøren 123 meter og Johan Remen Evensen 122 meter .

- Det er vel ikke noen plankehopping. Det er kjedelig å hoppe så kort, men det var ikke så mange andre som hoppet så langt heller, så jeg får jobbe på foran rennet i morgen, sa Bjørn Einar Romøren til NRK.

- Det er småpent, men jeg treffer ikke helt, sa Anders Jacobsen til NRK etter hoppet sitt.

Hilde ute

Tom Hilde hoppet 114 meter og var blant de som ikke kvalifiserte seg for rennet.

- Jeg skjønner ikke så mye av dette. Jeg har gjort to perfekte hopp tidligere i dag, så jeg fatter ikke hva jeg gjorde, sa Hilde til NRK.

Rennet kan du se på NRKsport.no kl. 16.00 i morgen.

Nett-TV: Ljøkelsøy beste nordmann

Video nsps_upload_2009_12_4_20_7_54_682.jpg

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag