Hopp til innhold

NFF har sympati med Palestina: – Det som skjer i Gaza, kan ikke fortsette

Fotballpresident Lise Klaveness opplyser til NTB at NFF har forståelse for Palestinas forslag om å sanksjonere Israel.

Fredag 17. mai starter Fifa-kongressen i thailandske Bangkok.

Palestinas fotballforbund (PFA) har bedt om taletid på Fifa-kongressen og kommet med forslag om at Det internasjonale fotballforbundet vedtar «passende sanksjoner» mot Israels fotballforbund (IFA) og israelske lag.

– Et fotballforbund er ikke det samme som et lands regjering, og fotball bør brukes til å inkludere, ikke ekskludere. Men hvis forslaget fra PFA går til avstemning, ønsker vi å sende et signal om at det som nå skjer i Gaza, ikke kan fortsette, sier Klaveness i en uttalelse til NTB.

Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas vedtekter.

De vil be om at Fifa tar i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og PFA sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

– Situasjonen i Palestina er så alvorlig at vi forstår at PFA må be Fifa om å ta tak i det, forteller Klaveness.

I praksis innebærer det at palestinerne ønsker at Fifa suspenderer eller utestenger IFA.

Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober, da den palestinske Hamas-bevegelsen gikk til angrep mot det sørlige Israel og drepte rundt 1140 mennesker og tok rundt 250 gisler. Siden den gang har nærmere 35000 palestinske liv gått tapt i krigen. (NTB)

NFF
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Siste nytt

  • Duplantis tok EM-gull – verdensrekorden glapp

    Armand Duplantis var nære på, men det ble ingen verdensrekord for det svenske fenomenet.

    Han forsøkte seg på høyden 6,25 meter, men rev tre ganger.

    Han tok imidlertid mesterskapsrekord da han hoppet over 6,10 meter.

    – Han har tatt stavhopp til et helt nytt nivå og gjort idretten enda mer spektakulær enn den var tidligere, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

    Duplantis sikret EM-gullet foran greske Emmanouil Karalis.

    Tyrkiske Esu Sasma tok bronsemedaljen.

    2024 European Athletics Championships, day 6
    Foto: BILDBYRÅN
  • 16-åringer herjet for Stabæk - opp på kvalikplass

    To lynraske nettkjenninger i åpningsminuttene la grunnlaget for Stabæks 4-2-seier hjemme mot Mjøndalen i 1. divisjon onsdag.

    De to 16-åringene Oskar Spiten-Nysæter (2) og Sebastian Olderheim (2) scoret målene som bringer Stabæk opp på 6.-plass i 1. divisjon.

    Fire poeng skiller opp til Vålerenga på direkte opprykksplass. Mjøndalen har på sin side spilt fem strake kamper uten seier, og bruntrøyene er nummer tolv på tabellen. (NTB)

    Stabæk
    Foto: NTB
  • Kolbotn slått ut av 2. divisjonslag

    Molde og Kolbotn spilte 0-0 til fulltid og måtte dermed ut i ekstraomganger i rosenes by. Der gjorde 17 år gamle Ida Warvik seg tellende da hun satte inn kampens eneste mål for vertene.

    Molde spiller til daglig i avdeling 3 i 2. divisjon, hvor de topper tabellen etter åtte serierunder. Kolbotn holder på sin side til i Toppserien, hvor de ligger på 8.-plass.

    Storkanonene i Toppserien tok seg imidlertid videre. Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer, Brann vant 3-0 borte over Avaldsnes og Vålerenga slo byrival Frigg 4-0 borte.

    Arna-Bjørnar sikret 2-1-seier åtte minutter på overtid mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen. Start - Amazon Grimstad 4-0, Viking - Bryne 2-0. Bodø/Glimt - Tiller 3-0. (NTB)

    Ida Emilie Heggem Warvik
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal