Hopp til innhold

Nettavisen: Johaug deltar i Skarverennet

Den pensjonerte langrennsløperen Therese Johaug (35) har meldt seg på det tradisjonsrike Skarverennet.

– Hun skal gå. Jeg snakket med henne for to dager siden, sier Jarle Uthus til Nettavisen.

Uthus er leder for organisasjonskomiteen i Skarverennet. Årets utgave av det 38 kilometer lange rennet fra Finse til Ustaoset gås lørdag 20. april

35 år gamle Johaug herjet med eliten da hun vant NM-gull på tremila på Lillehammer i slutten av mars. Det var hennes første renn på toppnivå på to år.

Det la ingen demper på spekulasjonene om hun blir å se i neste års VM i Trondheim. Enn så lenge har den meritterte skipensjonisten ikke bekreftet at hun satser mot det.

Johaug la opp som langrennsløper etter 2021/22-sesongen. Hun stoppet på 82 enkeltseirer i verdenscupen og tok 18 mesterskapsgull (14 i VM, fire i OL).

Johaug har vunnet Skarverennet elleve ganger tidligere. (NTB)

Therese Johaug under NM-tremila på Lillehammer
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Kreuzriegler ferdig i Vålerenga – solgt til Østerrike

  Midtstopper Martin Kreuzriegler (30) takker for seg i Vålerenga og flytter hjem til Østerrike.

  Det skriver Vålerenga på sine hjemmesider. Oslo-klubben har solgt stopperen til Grazer i hjembyen hans.

  – Starten på karrieren min i Vålerenga var ikke som noen av oss håpet, men siden i vinter og den nye sesongen har ting endret seg veldig. Både for meg og resten av klubben. Jeg reiser på et bra sted, de siste seks månedene har vært fantastiske, sa østerrikeren.

  Kreuzriegler gjorde i august 2023 overgang fra polske Widzew Lodz til Vålerenga, hvor han slet med spilletid forrige sesong. I år har han imidlertid etablert seg i Geir Bakkes backrekke.

  – Jeg har møtt utrolig mange fine folk i Vålerenga og fått mange nye venner, og det gjør at det naturligvis er vanskelig å dra. Men når muligheten for å spille i Grazer kom, kunne jeg ikke takke nei. Det er en klubb jeg alltid har ønsket å komme til, nært familien, sa Kreuzriegler.

  Vålerenga får likevel ikke problemer på stopperplass. Torsdag avslørte Oslo-klubben at de hadde kjøpt midtstopper Sebastian Jarl fra Kristiansund.

  (NTB)

  189MF_AK3PA
  Foto: NTB
 • Tromsø leier inn keeper fra Fredrikstad etter Haugaard-skade

  Tromsø har sett etter en keeperløsning etter at Jakob Haugaard skadet seg sist helg. Nå henter klubben inn Håvar Grøntvedt Jenssen på lån fra Fredrikstad.

  Tromsø bekrefter lånet av den 28 år gamle keeperen i sine mediekanaler.

  – Da keeper Jakob Haugaard måtte ut med skade i kampen mellom Tromsø og KFUM, ble vi nødt til å se oss etter erstatter til keeperteamet, sier TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen.

  Haugaard måtte byttes ut tidlig i «midnattssolkampen» mot KFUM sist helg og må belage seg på en periode uten spill.

  Ifølge iTromsø kommer keeperen til å være ute i minst tre uker til og går trolig glipp av fem kamper til sammen, i både Eliteserien og kvalifiseringen til conferenceligaen.

  Eliteserien i fotball 2024: Portretter av Fredrikstad
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Datakaos skaper trøbbel for Manchester United

  Manchester United melder at de er rammet av det store datatøbbelet som rammer hele verden.

  De skriver at det påvirker en rekke systemer i klubben og at de blant annet ikke får solgt kampbilletter som skulle blitt sluppet fredag formiddag. Det melder de på Twitter/X.

  Paris-OL melder også om problemer.

  – Paris-2024 er informert om de globale tekniske problemene som påvirker Microsoft-programmene. Disse problemene forstyrrer IT-driften i Paris 2024, skriver arrangøren.

  Sky Sports rammes også hardt av teknisk trøbbel og er enn så lenge ikke på lufta.

  Det var fredag morgen det ble meldt om IT-trøbbel over hele verden. Det skal være den siste Crowdstrike-oppdateringen som forårsaker at PC-er med Microsoft Windows verden over krasjer.

  Premier League - Manchester United v AFC Bournemouth
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal