Neste sesongs langrennslandslag

Langrennslandslaga for neste sesong

Menn allround: Hans Crister Holund, Emil Iversen, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Martin Løvstrøm Nyenget, Harald Østberg Amundsen.

– Eg forventar meg mykje av Harald, han blir ein vanvittig god allround løpar, seier Erik Myhr Nossum.

Menn sprint:

Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skard.

– Alle er med frå i fjor. Det har vore eit rerangt nålauge. Det blei ikkje plass til Finn Hågne Krogh i den lagstrukturen vi har, sa trenar Arild Monsen.

– Men dette er ikkje berre sprinterar. Det er også folk som kan gå femmil. Mange har allround som mål, la han til.

Kvinner elite: Therese Johaug, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Helene Marie Fossesholm, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Anna Svensen, Ane Appelkvist Stenseth, Ane Kjersti Kalvaa, Mathilde Skjærdalen Myrvold.

– Vi har samla alle i eitt lag, seier Ole Morten Iversen, som har fleire nye inne.

– Vi har 11 namn. Det har vore ein vanskeleg jobb. Per i dag er det sprint vi har mest å hente. Derfor datt ein distanseløpar ut, det blei Ragnhild (Haga). Ho repktere uttaket, og har bestemt seg for at vi har vurdert feil.

Uttaket betyr endring frå 12-10 i favør mennene, til 11-11 neste sesong.

Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Ventura ikke med videre

  Kristoffer Ventura gikk fredagens runde ett slag over par. Dermed blir det ikke mer spill på ham i PGA-turneringen i North Carolina. Han lå plassert som nummer 109 da han var ferdigspilt.

  Ventura brukte 74 slag på den første dagen, mens det ble 72 slag på dag to etter sju bogeyer og seks birdier. Han havnet dermed fem slag over den antatte cuten - eller kvalifiseringsgrensen.

  Zurich Classic Of New Orleans - Final Round
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Ruud feide Bublik av banen

  Dagen etter at han tok sin største skalp i karrieren, er Norges store tennisstjerne klar for nok en semifinale.

  For Casper Ruud slo kasakhstanske Alexander Bublik i kvartfinalen i Madrid Masters med sifrene 7-5, 6-1. Bublik er rangert som nummer 44 i verden.

  – Det var veldig jevnt i første sett, det kunne gått litt begge veier. Men i andre sett så var det nesten et feilfritt sett, sa Casper Ruud til Eurosport etter kampen.

  Dermed er nordmannen klar for sin tredje strake semifinale på dette nivået. Først i Monte Carlo, deretter i München – og nå i Madrid.

  Eurosports tennisekspert Øivind Sørvald kunne fortelle at Ruud kun gjorde tre upressede feil, noe som er imponerende. Bublik hadde en bruddball i første sett og det er første og eneste bruddballen Ruud har fått mot seg i hele turneringen.

  I kvartfinalen lørdag møter Ruud enten italienske Matteo Berrettini eller Cristian Garin fra Chile til duell om finaleplassen.

  – Uansett hvem det blir, blir det en tøff match. Men jeg føler meg bra og skal gjøre alt jeg kan for å være klar for i morgen, sier Ruud.

  ATP Masters 1000 - Madrid Open
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Ni utbryterklubber får kjempebøter

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB.

  Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

  I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga. De ni klubbene har sagt ja til å være en del av Uefas turneringssystem framover.

  De risikere ytterligere bøter på opp til 150 millioner euro om de gjør nye forsøk på å bryte ut.

  Ifølge en pressemelding fra Uefa, har de ni klubbene akseptert disse betingelsene.

  Tre klubber risikerter imidlertid enda tøffere sanksjoner. Det gjelder klubbene Juventus, Barcelona og Real Madrid. Trioen har ikke gitt opp planene om en framtidig Super League i europeisk fotball. Saken mot disse klubbene sendes videre til Uefas disiplinærkomité.

  nZptWNhyI8s
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal