Neppe hoppukeplass for VM-kongen Velta

Rune Velta (26) ble VM-kongen i Falun i februar i fjor. 10 måneder senere er han sannsynligvis uaktuell for hoppuka.

NORDIC-SKIING/ Gold medallist Velta of Norway during the medal ceremony the men's HS 100 (Normal Hill) Ski Jumping event at the Nordic World Ski Championships in Falun

STORT MESTERSKAP: Skihopper Rune Velta tok gull under storbakken under VM i Falun.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Skihopperen fra Bærum imponerte alle da han tok gull i storbakken, bronse i normalbakken og gull i laghopp under VM i Falun i februar. Men etter å ha slitt i sesongåpningen, valgte Rune Velta å stå over verdenscuprennene på Lillehammer.

– Selvtilliten er ikke på topp, sa Velta til NRK da.

Siden har 26-åringen hatt pause, og fokusert på trening fremfor konkurranse.

Nå innrømmer han at det er lite trolig at han blir å se når hoppuka starter 29.desember.

– Man skal aldri si aldri, men det virker nå som om det ikke blir noe hoppuke i år.

– Jeg tror jeg ligger dårlig an i forhold til den. Jeg har ikke pratet med noen om akkurat det, men jeg ser på det som vanskelig, sier Velta til NRK.

Alexander Stöckl

TVILER: Landslagssjef Alexander Stöckl tviler på at Rune Velta får hoppukeplass.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Må gjøre noe spesielt

Han er heller ikke med i troppen til rennene i Engelberg til helgen. Og landslagssjef Alexander Stöckl innrømmer at det er tvilsomt at Velta får én av de maksimum sju plassene til hoppuka etter jul.

– I øyeblikket er han ganske langt unna. Det er vanskelig å si hvor bra han hopper på ski nå, for jeg har ikke sett ham trene. Men han mangler muligheten til å prestere i konkurranse før hoppuka og da vanskelig ta ham ut, forklarer Stöckl.

Hoppgutta skal ha en samling før avreise til Oberstdorf. Da vil Velta få en siste sjanse til å vise seg frem.

– Men da må han gjøre noe veldig spesielt for å si det sånn, slår hoppsjefen fast.

– Noen andre må svikte

Norge har tatt sju pallplasser så langt denne sesongen - altså i hvert eneste individuelle hopprenn. Velta var ikke i nærheten da han var med i Klingenthal. I Kuusamo ble rennene avlyst. I tillegg gjør Halvor Egner Granerud det bra i kontinentalcupen.

– Fem stykker har tatt pallplass i verdenscupen. Da er det vanskelig å se at Rune har mulighet til å bli med. Noen av de andre må i så fall svikte i formen, forklarer Stöckl, som ikke helt skjønner hvorfor Velta er ute av form.

– Det er flere forskjellige ting. Han trente bra gjennom sommeren, både fysisk og teknisk. Men som han sa selv, så har han slitt litt med motivasjonen. Kanskje er det også litt høye forventninger etter forrige sesong. VM preget ham, mener treneren.

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal